• Workshop Emócie v marketingu

          • 18.12.2019 sme sa zúčastnili na workshope s názvom Emócie v marketingu. Na tejto prednáške sme sa dozvedeli veľa nového v oblasti marketingu, ale aj o tom, ako funguje náš mozog a čo všetko ho ovplyvňuje. Tiež sme pochopili ako fungujú emócie v reklame a čo chce značka danou reklamou docieliť. Tento workshop v nás zanechal pozitívny dojem a uvítame viac takýchto akcii na našej škole. Vďaka Ing. Dávidovi Vrtaňovi, predsedovi OZ Mladý podnikavec, ktorý nám tieto zaujímavé informácie sprostredkoval, sme sa zúčastnili jedinečnej akcie.

          • Vianočný volejbalový turnaj

          • Vo volejbalovom turnaji všetci študenti, ktorí reprezentovali svoju triedu podali skvelé športové výkony. Tým najlepším srdečne blahoželáme k umiestneniu:

            1. miesto  II.L

            2. miesto  III.E

            3. miesto  III. A

          • DOTVORME SVOJ KRAJ

          • Už šiesty rok organizuje Rada mládeže Košického kraja sériu konferencií mládeže. Snahou je zvýšenie kvality práce s mládežou na úrovni samospráv. Cieľmi konferencie sú: spájať organizácie a inštitúcie, ktorých činnosť sa dotýka života mládeže a otvárať konštruktívny dialóg medzi nimi, motivovať mladých ľudí pozitívnymi príbehmi ich rovesníkov z Košického kraja, ktorí sa dokázali presadiť a plnia si svoje sny, informovať o možnostiach pre mladých, informovať a oboznámiť mladých o možnostiach participácie na chode samosprávy a o jej výhodách, informovať účastníkov o prínosoch práce s mládežou.

            Tejto konferencie sa zúčastnili členovia ŽŠR 17.12.2019 v priestoroch gymnázia Školská.

          • Rozvoj finančnej gramotnosti

          • Dňa 27. novembra 2019 sme navštívili žiakov ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Spišskej Novej Vsi. V rámci finančnej gramotnosti sme vtiahli  žiakov druhého stupňa do sveta financií. Počas dvoch vyučovacích hodín sa dozvedeli o základoch podnikania a manažmentu. Aktivitami sa žiaci nielen dozvedeli, ale aj naučili niečo nové, napr. vymýšľali si vlastný podnik, výrobky, reklamu naň, slogan alebo vypočítavali čistý príjem zo mzdy, úrok z poskytnutého úveru, nakupovali v obchodoch a pod. Za svoju aktivitu boli odmenení certifikátom a sladkou odmenou. 

          • Beseda o včelách

          • Dňa 11. novembra 2019 pripravili naši žiaci Monika Hurajtová, Sofia Cmorejová a Jakub Raczek zo IV.L pre žiakov šiesteho ročníka ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Spišskej Novej Vsi projektové vyučovanie s názvom Včelárstvo. V rámci predmetu biológia im vysvetlili spôsob života včiel, ich hierarchické usporiadanie a význam pre prírodu aj človeka. Pripravili im aj množstvo praktických ukážok, ktoré si žiaci mohli aj vyskúšať. Na spestrenie hodiny mali možnosť ochutnať medík z našej domácej výroby, a taktiež si vyrobiť svoju vlastnú sviečku z včelieho vosku.  

          • Školské kolo v písaní na počítači

          • Dňa 11. decembra 2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v písaní na počítači. Súťaže sa zúčastnili najlepší pisári druhého, tretieho a štvrtého ročníka odboru Obchodná akadémia a Ekonomické lýceum. Výsledková listina je nasledovná:

            1. Kristián Hauswirth II. L

            2. Silvia Žifčáková IV. A

            3. Alexander Faltin II. L

            10 prác bolo vyradených pre nesplnenie kvalifikačného limitu. Kristiánovi Hauswirthovi blahoželáme a prajeme mu rýchle a presné prsty na Krajskom kole v spracovaní informácií na počítači, ktoré sa bude konať 13. februára 2020 na Obchodnej akadémii Watsonova 61, Košice.

          • “The Light Trip – Drogy sú cesta do tmy“

          • Po úspešnom prvom predstavení “The Dark Trip“, ktorého sa naši študenti zúčastnili minulý školský rok, 10.12.2019 absolvovali predstavenie “The Light Trip“ v Košiciach, ktorý povzbudzuje mladých ľudí, aby snívali sny, objavili a rozvinuli svoj talent, pomohli iným a našli zmysel života. Jedno divadlo, jeden herec, jeden život, jedna skúsenosť a drogy. Drogy ako útek, drogy ako láska, drogy ako nenávisť. Príbeh, ktorý herec Martin Žák prežil,  napísal a ktorý odovzdáva ďalej. Hlavnou myšlienkou multimediálnej divadelnej inscenácie sú drogy a protidrogová prevencia podaná atraktívnym a motivačným spôsobom, ktorý okrem prevencie dodáva nádej na lepší život.

          • Deň vďakyvzdania - Thanksgiving

          • Tak ako súčasťou slovenskej Veľkej noci je baránok, a na štedrovečernom stole nesmie chýbať ryba so zemiakovým šalátom, tak neodmysliteľnou súčasťou vďakyvzdania je plnený pečený moriak, ktorý musí byť jednoducho dokonalý. Jeden z najvýznamnejších sviatkov Spojených štátov amerických je Deň vďakyvzdania. Je neodmysliteľnou súčasťou každej americkej rodiny. Kde sa vzal deň vďakyvzdania? Kedy sa oslavuje tento sviatok? Prečo dostal prezývku deň moriek? Počas vlády, ktorého prezidenta dostal charakter celonárodného sviatku? To všetko a ešte viac sa dozvedeli naši študenti na hodinách angličtiny s našou Grace, asistentkou výučby anglického jazyka. 

          • Dom Charitas sv. Jozefa

          • Dňa 3. 12. 2019 sme na pôde našej školy privítali Mgr. Alexandru Hovancovú, riaditeľku charitného zariadenia, pod názvom Dom Charitas sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi. Besedy sa zúčastnili žiaci 2. ročníka, ktorí sa dozvedeli o tom, aké služby svojim klientom poskytujú, ako je napríklad pomoc tehotným ženám a matkám s deťmi. Dozvedeli sa o neľahkých osudoch detí s ťažkým mentálnym a zdravotným postihom. Dom Charitas sv. Jozefa je možné podporiť a tak pomôcť či skvalitniť životné podmienky ich klientov a to nielen materiálne, ale aj ako dobrovoľník. Patríte aj vy k ľuďom, ktorí sú ochotní nezištne pomôcť? Toto je jedna z ciest.

          • Mikulášsky predaj CITIZENS, JA Firmy

          • Sviatok sv. Mikuláša obľubujú nielen deti. Žiaci, učitelia a priatelia školy si mohli v tento deň pochutnať na sladkom koláčiku a vianočnom čaji, ktorý pripravili študenti aplikovanej ekonómie z III.A triedy. Zároveň predstavili ponuku svojich vianočných produktov: sobíkov s cukrovinkami a rozmanité  vianočné dekorácie.

          • Stretnutie partnerov k duálnemu vzdelávaniu

          • Dňa 5. decembra 2019 sa na našej škole konalo stretnutie k duálnemu vzdelávaniu za účasti rodičov, žiakov, zástupcu duál pointu Košice a zástupcov partnerských firiem K_CORP, s. r. o. Spišská Nová Ves, TRIPLUS SK, s. r. o. Spišská Nová Ves a 247.sk, s. r. o. Košice. Rodičia a žiaci získali cenné informácie o výhodách, priebehu a zabezpečení duálneho vzdelávania u jednotlivých zamestnávateľov. Naša škola vstúpila do systému duálneho vzdelávania od 01. 09. 2019. Študenti začnú navštevovať svoje nové pôsobiská v rámci duálneho vzdelávania od 01. 02. 2020. Jeden deň v týždni v pondelok 6 h bude prebiehať praktické vyučovanie priamo u zamestnávateľa, kde budú žiaci vykonávať jednotlivé činnosti pod vedením svojho inštruktora.

          • Dlhodobé športové súťaže

          • Dievčatá po okresnom aj krajskom kole v stolnom tenise pokračovali 4.12.2019 v Dlhodobých športových súťažiach  regionálnym finále a vybojovali si postup na Krajskú športovú olympiádu do Košíc, ktorá sa uskutoční v júni 2020. Srdečne blahoželáme! Školu reprezentovali – Dominika Sitiariková IV. L, Denisa Slamená II. E, Radoslava Nemčíková I. L,  Miriam Maťašovská II. L

          • Prax na agre - žiadne trable

          • Naša študentka Radka Pentáková, ktorá študuje v 4. ročníku na odbore Agropodnikanie sa zapojila do súťaže Podpor svoj odbor, ktorá je zameraná na prezentáciu a propagovanie odborov s poľnohospodárskym a potravinárskym zameraním. Vytvorila krátke video, v ktorom ukazuje, čo môžu študenti zažiť počas praxe v tomto odbore. Počas 4 rokov, ktoré na našej škole zažila tak môže smelo prehlásiť, že "prax na agre - žiadne trable."

          • Deň darovania (Giving Tuesday)

          •  

            Pridali sme sa k tisíckam ľudí na Slovensku a miliónom na celom svete, ktorí sa v tento deň spájajú, aby spravili dobrý skutok a podporili komunity v ktorých žijú. 3. decembra 2019 sme darovali a osobne odovzdali trvanlivé potraviny, hygienické potreby na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi. Darované veci sme vyzbierali spolu s našou triednou učiteľkou p. Želikovskou a tak sme prispeli dobrým skutkom sociálne slabším rodinám a ľuďom bez domova. Malé pozornosti živia veľké emócie ...

            II. A trieda

          • Výsledky plaveckej štafety

          • Sľúbili sme Vám výsledky z Plaveckej štafety 2019. Tento rok sa zúčastnilo 45 študentov, ktorí zaplávali 2.300 metrov. Najlepší plavec na 50 m voľný spôsob bol Ivan Jakubišin z II. L s časom 38,38 s. Druhý Patrik Holečko z I. A s časom 38,75 s. Najlepší plavec na 100 m voľný spôsob bol Radoslav Neupauer z I. L s časom 01:53,00. Najlepšie dievčatá na 50 m voľný spôsob – Sofia Hoffelderová z II. L s časom 38,00 s a Vivien Popadičová z II. L s časom 38,12 s. Tieto dievčatá sa umiestnili aj v celkových výsledkoch za mesto Spišská Nová Ves, kde obsadili 2. a 3. miesto. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme a veríme, že aj v budúcom roku si prídu vylepšiť svoje časy. Každý účastník dostal za odmenu - prívesok na kľúče, škola obdržala pohár a diplom s vysvedčením.  

          • Súťaž iBobor

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Tento školský rok sa do tejto súťaže v rámci kategórie Junior zapojilo aj 11 študentov 1. a 2.ročníka. Traja z nich (Bianka Dzurillová I.L, Michaela Chomová, I.L a Matej Stavjarsky II.) boli úspešní a získali diplom. Blahoželáme.

          • "Červená Stužka"

          • Červené stužky sú symbolom 1. decembera - Svetového dňa boja proti AIDS. Ďakujeme všetkým, ktorí nám v piatok 29.11.2019 pomohli vytvoriť "Živú Červenú Stužku" a ktorí si taktiež na znak boja proti tejto chorobe pripli červenú stužku vyrobenú žiakmi našej školy. 

          • Expert geniality show 

          • Expert geniality show je celoslovenská súťaž, ktorá ponúka žiakom možnosť, zmerať si svoje vedomosti v kategóriách Mozgolamy, Do you speak English?, Svetobežník, Od Dunaja k Tatrám, Tajomstvá prírody a Góly body sekundy. Každý súťažiaci si vyberá dve z týchto ponúknutých oblastí, v ktorých sa chce otestovať. Našu školu reprezentovali desiati žiaci, pričom sme mali zastúpenie žiakov z každého ročníka a zároveň v každej súťažnej kategórií. O umiestnení našich žiakov Vás budeme informovať po zverejnení výsledkov.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h