• Červená stužka

          • Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDSČervená farba bola vybraná ako symbol krvi a života.

            Na Svetový deň boja proti HIV/AIDS, ktorým sa stal 1. december, si ľudia na celom svete pripínajú červenú stužku, aby tak vyjadrili svoj postoj k HIV/AIDS.

            POSOLSTVÁ ČERVENEJ STUŽKY

            Záujem a solidarita

            Nádej

            Podpora

            Tak ako každý rok tak aj tento sa naša škola zapojila do kampane “Červené stužky“. Študenti 3. L triedy Sofia Hoffelderová a Jakub Kaščák podporili túto kampaň svojimi výtvarnými návrhmi pre vytvorenie “Loga pre Červené stužky“.

          • Workshop "Kreatívne myslenie"

          • Projekt IT akadémia v spolupráci s organizáciou New Generation of Founders - Grow with Google prichystali pre žiakov 3. a 4. ročníkov stredných škôl praktické workshopy Kreatívneho myslenia. Po absolvovaní získajú žiaci znávaný certifikát od organizátora Grow with Google. Pre žiakov to bude určite dobrá príležitosť rozvíjať svoju kreativitu a inovatívneho ducha, zistiť čo ďalej s podnikateľským nápadom, kde začať ak sa chcú stať podnikateľmi a v neposlednom rade získajú do životopisu uznávaný certifikát, ktorý im môže pomôcť na trhu práce.

            Workshopy bude viesť Šárka Patkošová, Google certifikovaná trénerka pre Design Thinking, Certifikovaná lektorka a soft-skill trénerka, AT&T Projektová implementačná manžérka a Expertka pre rozvoj a vzdelávanie zamestnancov.

            Podmienkou k priháseniu je vek min. 18 rokov. Workshop sa bude konať 5.12.2020 (sobota) od 10:00 - 15:00. Prihlasovanie je možné do 1.12.2020 prostredníctvom tohto odkazu:    

             https://events.withgoogle.com/ngofsk_online1205/ 

          • Med zo školskej včelnice

          • V piatok 13. 11. 2020 sme dobalili med zo školskej včelnice za pomoci žiakov Cvičnej firmy (III. A) aj napriek tomu, že prebieha dištančné vzdelávanie. Včielky v úľoch nezaháľajú, z jesenných zásob medu čerpajú energiu na tvorbu tepla, aby prežili do jari. Chránia kráľovnú vo veľkom bzučiacom chumáči, ktorá v ďalšom roku založí nové potomstvo. Včelár má kopu práce s prípravou úľov a rámikov na novú sezónu. Keď zasvieti jarné slnko, prebudí jarné kvietky k životu a včielky k stavbe nového diela, ktoré budú usilovne napĺňať nektárom.

          • Halloween aktivity

          • Aby sme trošku odľahčili dištančné vzdelávanie, tak sme si hodiny anglického jazyka spestrili rôznymi halloweenskými aktivitami. 

             

          • Kyberšikanovanie

          • Kyberšikanovanie, tiež kybernetické šikanovanie, elektronické šikanovanie, online šikanovanie, kybernetické prenasledovanie, happy slapping je jedným z najčastejších negatívnych javov na internete. S rozšírením moderných technológií sa aj výrazná časť šikanovania presunula do virtuálneho prostredia. Pre agresorov je ľahšie ubližovať niekomu, komu sa nemusia pozerať priamo do očí, menej vnímajú emócie a zranenie obete, menej si uvedomujú závažnosť svojho konania a zodpovednosť zaň.

            Takéto šikanovanie im môže pripadať iba ako druh neškodnej zábavy. Agresora zároveň ich anonymita chráni pred odhalením. Pre obeť je virtuálne šikanovanie ešte závažnejšie – nemôže pred ním uniknúť nikam, ani do bezpečia domova. Ak používa mobilný telefón alebo internet, agresori sa k nej dostanú v ktorúkoľvek dobu a na ktoromkoľvek mieste.

            A preto v rámci preventívneho programu je tu video pod názvom Povedz nie! Say NO!, ktorým nahliadnete do reálnej situácie ukazujúc na nástrahy, ktoré na Vás môžu čakať v online priestore.

             

            Video - Say NO!

            KDE hľadať pomoc:

            - nonstop telefonicky na celoeurópskom čísle 116 111

            - prostredníctvom online četu na stránke www.pomoc.sk denne v čase 18.00 - 22:00 h.

            - zaslaním e-mailu na: potrebujem@pomoc.sk 

            Linky  Pomoc.sk  sú anonymné, hovory sa nenahrávajú a telefónne čísla sa neevidujú, čo vytvára pre deti bezpečný priestor na ventilovanie vnútorného prežívania. 

            Koordinátor prevencie Mgr. Kamila Ambrózy

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Kontakty

        • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
        • +421534421757
        • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
        • 035568381
        • 2022050085
        • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h