• Vyhodnotenie súťaží s Talentídou

          • V celoslovenskej súťaži EXPERT geniality show súťažilo tento školský rok takmer 6 000 žiakov. V prvej štvrtine najúspešnejších súťažiacich sa umiestnili naši žiaci: Tímea Šimkovičová (II.A), Maxim Molnár (II.L) ,Ján Rusnák (III.L) a Jana Hudáková (III.L). Naviac Jana Hudáková a Ján Rusnák získali za svoje umiestnenie v tejto súťaži aj titul Top Expert.

            Naša škola sa zapája každoročne aj do medzinárodnej matematickej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN. Najúspešnejší riešitelia na škole sú: Ivan Jakubišin (III.L), Dávid Kopnický (II.E) a Miriam Maťašovská (III.L).

            Blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Medobranie

          • Na našej škole sa na študijnom odbore Agropodnikanie vyučuje predmet Včelárstvo. Na školskom dvore máme Školskú včelnicu, kde si žiaci II.E, III. E a IV. E triedy prakticky overujú teoretické vedomosti.

            Dňa 25. júna 2021 sme mali MEDOBRANIE. Na vytáčaní medu sa aktívne podieľali žiaci II. E triedy Katarína Purdová a Vanesa Valkošáková a III. E triedy Filip Kraus a Katarína Richnavská pod odborným dohľadom pána Radovana Zimmermanna a Ing. Petra Pavlisa.

            Posledné roky včeláreniu veľmi neprajú. Včely okrem medu hlavne opeľujú rastliny, čo má obrovský význam pre prírodu a my sme radi, že sa s naším chovom včiel na tom aktívne podieľame.

          • Súťaž Eurofondue

          • Každoročne Ekonomická fakulta TU v Košiciach vyhlasuje súťaž študentských nápadov a projektov. V tomto školskom roku z našej školy boli podané dva projekty: Veronika Simonisová (III. E) projekt Nádej a projekt EKO – taškovník Dominika Smyková (III. L) a Sandra Uharčeková (III. A). Do finále postúpilo 7 projektov, ktoré boli vybrané z počtu 17 podaných projektov:


            1. 172021 OZ AFINITAS   Gymnázium, Alejová 1, Košice

            2. 142021 Komu sa nelení, tomu sa zelení   Spojená škola, Novohradská, Bratislava

            3. 212021 Miesto smetí šťastné deti   Mládež Luník IX - ETP, Košice

            4. 162021 Naše stretávky   Gymnázium L. Stöckela, Bardejov

            5. 042021 Nádej   SOŠ ekonomická Spišská Nová Ves, Veronika Simonisová

            6. 092021 MULTI-STATION   Gymnázium sv. Tomáša Akvinského, Košice

            7. 032021 Formálne a neformálne vzdelávanie o Podpoľaní   Spojená škola SOŠ – OA, Detva

            Z dôvodu pandémie finále súťaže prebiehalo v online priestore dňa 18. júna 2021. Našu školu online vo finále reprezentovala študentka Veronika Simonisová z III. E. Zaujímavé nápady, kreatívne prezentácie vytvorili skvelú atmosféru finále. Stredoškoláci takto ukázali talent ako zaujať a presvedčiť 4-člennú porotu o svojom projekte.
            Finále svojou online prítomnosťou podporil aj europoslanec Martin Hojsík, ktorý mal workshop na tému „Ako môže vyzerať moje mesto v roku 2050 s podporou EÚ“.

          • Exkurzia škôlkarov v školskej včelnici

          • 22. 06. 2021 sa deti z MŠ J. Hanulu zúčastnili zážitkovej exkurzie v školskej včelnici. Škôlkarov do tajov
            včelárenia zasvätili žiačky II. E – Purdová Katarína, Danitová Timea, Smotrilová Bibiána a Valkošáková Vanesa pod vedením učiteľa Ing. Petra Pavlisa.
            Malí škôlkari príjemne prekvapili záujmom o chov včiel a vedomosťami o včielkach.

          • Deň otcov

          • 20. júna 2021 si pripomíname Deň otcov.

            Kto je otec?
            Otec je prvý hrdina svojho syna.
            Otec je prvá láska svojej dcéry.

          • We are ERASMUS+

          • V rámci projektu ERASMUS+ dnes začal prvý deň mobility našich žiakov v Poľsku v mestečku Szczawnica. Odbornej stáže sa zúčastňujú dve skupiny žiakov. Jedna skupina má zameranie na administratívne činnosti, druhá skupina sa zameriava na agroturizmus a podnikanie v agroturizme. Študentom prajeme veľa užitočných skúseností a krásnych zážitkov.

          • Workshop Finančná sloboda

          • Ako byť finančne slobodný? Aj na túto otázku  hľadali odpovede 1. a 2. júna 2021 žiaci III. A a I. B triedy. Pod vedením certifikovaného lektora sa oboznámili so stolovou hrou Finančná sloboda ako didaktickou učebnou pomôckou. Pomocou nej sa mohli efektívnejšie naučiť, ako narábať s financiami a ako myslieť tak, aby vedeli s financiami narábať. Žiaci počas hry realizovali finančné plánovanie fiktívnej rodiny, robili finančné rozhodnutia v priebehu 30 rokov aktívneho života rodiny, nakupovali, využívali rôzne finančné produkty a čelili viacerým nástrahám života. Produkty v hre majú vlastnosti reálnych finančných produktov, ktoré ponúka súčasný finančný trh.

            Cieľom hry Finančná sloboda bolo efektívne rozvíjať kritické myslenie hráčov prostredníctvom finančných rozhodnutí a ich vplyvu na ekonomickú situáciu rodín. Hra tak účinne prispieva k zvyšovaniu úrovne finančnej gramotnosti.

          • ISIC

          • Vážení rodičia, milí stredoškoláci!
            Radi Vás privítame na krátkom online stretnutí.
            Dozviete sa prečo a ako je potrebné predlžiť platnosť ISIC preukazu.
            Zodpovieme Vaše otázky k využitiu preukazov.
            Termíny a linky stretnutí nájdete tu:
            https://isic.sk/onlinestretnutia/
            Vyberte si svoj čas a vyhrajte peknú cenu!
            Vidíme sa 
            Tím ISIC

          • Deň narcisov

          • Vážení priatelia, prosíme Vás o pomoc súvisiacu s komunikáciou našej jedinej verejno-prospešnej zbierky – Deň
            narcisov. Žiaľ aj rok 2021 pokračuje v znamení koronavírusu, preto sa jubilejný - 25. ročník  Dňa narcisov musí zaobísť bez našich tradičných dobrovoľníkov v uliciach.

            Deň narcisov nemôže mať pauzu, lebo ani rakovina pauzu nemá. Pacienti našu pomoc potrebujú, preto potrebujeme Deň narcisov, ktorý je najväčším zdrojom príjmu na pokrytie všetkých nákladov spojených s projektami pre ľudí s onkologickým ochorením, ale tiež na projekty preventívne - pre zdravú populáciu.

            Tohtoročná zbierka bude opäť netradičná - ľudia nenájdu v uliciach dobrovoľníkov a pokladničky. Podpora Dňa narcisov bude napriek tomu možná. 300 000 náhodne vybraných domácností nájde vo svojich schránkach obálku s kvetom narcisu a letákom s informáciami, ako možno Deň narcisov podporiť.

            Od 7. do 20. júna 2021 je možné zaslať SMS na  číslo 848 (v hodnote 3€ ).

            Od 10. do 12. júna 2021 je možné finančne podporiť zbierku Deň narcisov v každom obchode Tesco priamo do pokladničky alebo formou kupónu pri pokladni.

            Sieť obchodov Tesco bude jediným verejným miestom, kde bude možné stretnúť dobrovoľníkov z radov zamestnancov Tesco ponúkajúcich narcis a prispieť uvedenou formou (pokladnička, kupón). Viac informácii nájdete aj na www.dennarcisov.sk

            Úprimne veríme, že budúci rok sa vrátime k tradičnému spôsobu Dňa narcisov, ktorý vnímame celé roky nielen ako zbierku, ale aj ako komunikáciu s mladou generáciou a jej vedenie k dobročinnosti a pomoci. Veríme, že i tento ročník Dňa narcisov nám umožní naďalej poskytovať účinnú pomoc onkologickým pacientom, ktorí sa na nás s dôverou a nádejou na pomoc obracajú.

            Úprimne Vám ďakujeme za akúkoľvek pomoc.
            S vďakou a úctou
            tím Ligy proti rakovine

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Kontakty

        • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
        • +421534421757
        • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
        • 035568381
        • 2022050085
        • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h