• Deň otcov

          • Dnes je na Slovensku a v mnohých iných krajinách na svete Deň otcov. Rola otca sa často spája s pomenovaním ako hlava rodiny či živiteľ rodiny. Jeho funkcia je však omnoho dôležitejšia. Otec je ten, kto v noci beží zohriať mlieko kým mama tíši plačúce dieťa. Je hrdinom, ktorý všetko opraví. Je učiteľom, ktorý nám objasnil záhady bicyklovania. Otec nás berie na plecia, keď už nevládzeme. On je ten, ktorý dokáže na prste roztočiť loptu i cesto na pizzu. Otec nám sem-tam dovolil obedovať zmrzlinu. Ocko je nenahraditeľný pre všetkých; pre malých pánov i mladé slečny.

            Ocko, oco, tatko, tatík... ďakujeme Ti, že Ťa máme.

          • Škola zo sto slov

          • Škola, ktorá robí z nás pána. Chodíme do nej celé dni, mesiace a roky. Zobúdzame sa každé slnečné alebo sychravé ráno. Je málo nocí, ale spánku stále veľa. Učiteľ nám predáva vedomosti. Je to pravda. Ale až vzdialené vedomosti srdce nám naplnia. Nielen matematika, ekonomika, dejepis, naša zem. Životný zmyslel študentom prinesie hodnoty iné, a tak ich škola nebaví. Technológia by pomohla udržať žiakov pri vedomí na vyučovaní. Aj keď sa môže zdať, že škola je len pôvodcom problémov a neustálych obmedzení. Nastanú posledné dni a požiadame o autogramy. V konečnom... nie sme blbí, boli sme skutočne obohatení.

            Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a blahoželáme Dominike Kapalkovej, študentke II. A, ktorej stoslovná úvaha o škole sa umiestnila na 3. mieste v kategórii stredných škôl v literárnej súťaži Škola na sto slov, ktorú už 4. rok organizuje OZ OČI v Spišskej Novej Vsi.

          • Prednáška o Európskej únii

          • Naše doterajšie poznatky a vedomosti sme si obohatili o nové informácie na netradičnej prednáške: Európska únia v kocke. Pán Mgr. Štefan Zachariaš z  informačného centra Europe Direct Košice nám ponúkol aj možnosť zasúťažiť si o hodnotné ceny, z ktorých sa môže tešiť Erika Šarišská z III. A a Daniela Vikiszályová z III. B triedy.

            Za zaujímavú prednášku ďakujeme.

          • Mladý Európan

          • Dňa 28. 04. 2023 sa v Košiciach konalo regionálne kolo vedomostnej súťaže o EÚ "Mladý Európan" pre stredné školy z okresov Gelnica, Košice, Michalovce, Rožňava, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov. Podmienkou účasti tímu na regionálnom kole súťaže bolo odovzdanie stručného projektu o krajine aktuálne predsedajúcej Rade Európskej únie. Súťaž bola trojkolová, a to vedomostný test, jazyková krížovka a zodpovedanie na otázky v priebehu sekúnd.Našu školu úspešne reprezentovali Peter Petko zo IV.L a Adam Petrík a Milan Vaľuš z II.L. Spomedzi silnej konkurencie obsadili krásne 7.miesto.

            Blahoželáme.

          • Konferencia "EMPOWER/NO UZNAJ"

          • 12. júna 2023 sme sa zúčastnili regionálnej konferencie „EMPOWER/NO UZNAJ“ v Košiciach o uznávaní prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou, ktoré má dôležitú úlohu pri výchove a príprave mladej generácie pre ich budúci život. S členmi školského parlamentu sme na konferencii prezentovali náš participatívny projekt "Oddychovka". 

             

          • Exkurzia v Embracu

          • Študenti I.L triedy sa zúčastnili exkurzie u najväčšieho zamestnávateľa v Spišskej Novej Vsi, vo firme Embraco, ktorá sa špecializuje na výrobu kompresorov a montáž chladiacich systémov. Spoločnosť Embraco je súčasťou japonskej korporácie Nidec. 

            V hlavnej výrobnej hale sme si pozreli výrobu kompresorov. Navštívili sme technologické centrum, ktorého súčasťou je vývoj komerčných chladiarenských kompresorov a tiež aplikačné a elektrické laboratórium. 

            Ďakujeme zamestnancom Embraca za možnosť zúčastniť sa zaujímavej exkurzie. 

            Študenti I.L 

          • 14. jún - Svetový deň darcov krvi

          • Je jedno, akú krvnú skupinu máte. Jedným darovaním krvi môžete zachrániť 3-4 ľudské životy. Na Slovensku daruje krv takmer 318 tisíc ľudí, pravidelných darcov je približne 100 tisíc. Sme radi, že spomedzi týchto ľudí je niekoľko desiatkov aj našich študentov a pedagógov, ktorí pravidelne chodia darovať krv.

          • Krajská športová olympiáda

          • V závere školského roka sa konala Krajská športová olympiáda – 05. 06. – 09. 06. 2023, ktorá je vyvrcholením súťaží tých najlepších družstiev východoslovenského regiónu pod záštitou predsedu KSK a RCM-CVČ Košice. Celkovo sa naša škola umiestnila na 4. mieste zo 66 škôl. Zároveň bolo vyhodnotených šesť najúspešnejších dievčat za školu – Viktória Hadbavná IV. A, Laura Vavreková III. B, Ema Iľašová II. B, Milica Kršková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Renáta Kočišová I. B. 

            Naše dievčatá sa zúčastnili turnajov vo florbale a stolnom tenise. Vo florbale zo štyroch družstiev skončili nešťastne na 4. mieste. Väčšie šťastie prialo stolným tenistkám, ktoré zo šiestich silných družstiev obsadili krásne 3. miesto. Z toho R. Nemčíková na 5. mieste, R. Kočišová na 8. mieste, Daniela Čujová na 13. mieste a Natália Kukurová na 14. mieste z celkového počtu hráčok 22.  

            Všetkým srdečne blahoželáme! Školu reprezentovali:
            Florbal – Viktória Hadbavná IV. A, Patrícia Andrášová III. A, Ela Puklušová III. A, Laura Vavreková III. B, Linda Moskalová II. B, Ema Iľašová II. B, Milica Kršková II. B, Tamara Krajníková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Dominika Kapalková II. A, Sarah Vašková II. E, Nicol Majkuthová II. E, Renáta Kočišová I. B
            Stolný tenis – Radoslava Nemčíková IV. L, Natália Kukurová III. E, Renáta Kočišová I. B, Daniela Čujová I. L  

          • Emócie v marketingu

          • Dňa 14. 04. 2023 sme sa žiaci 3. ročníka pod záštitou Mladého podnikavca zúčastnili workshopu  “Emócie v marketingu”. Workshop bol zameraný na to, ako dokáže reklama ovplyvniť zákazníka pri výbere produktu. Aké emócie sa používajú a aké motívy reklamy sú najúspešnejšie pri oslovení zákazníka. Tento workshop nám ukázal, že aj reklama hrá veľkú rolu pri úspechu firmy.

          • Mladé talenty

          • 5. a 6. júna 2023 sa tri žiačky prvého ročníka Veronika Vaverčáková (I.B), Karina Kamenická (I.B) a z Daniela Čujová (I.L), zúčastnili na súťaži MLADÉ TALENTY. Súťaž zorganizovali Obchodná akadémia Dudová v Bratislave, Občianske združenie Interinfo SK a Internetová škola ZAV.

            Súťaže sa zúčastnili 3-členné družstvá z 11 škôl. Žiaci prvých ročníkov súťažili v troch disciplínach:

            1) o 10 minút odpis z obrazovky (penalizácia 10 trestných úderov za neopravenú chybu)
            2) o 10 minút odpis z papierovej predlohy (penalizácia 50 trestných úderov za neopravenú chybu)
            3) o 10 minút odpis z obrazovky (penalizácia 100 úderov za neopravenú chybu)

            V súťaži družstiev naše dievčatá obsadili veľmi pekné 5. miesto. Za reprezentáciu našej školy dievčatám ďakujeme a blahoželáme k dosiahnutých výsledkom.

          • eTwinning - Cestujeme po Európe

          • V rámci projektu eTwinning - Cestujeme po Európe rozvíjame aj naše kulinárske zručnosti. Pre českých študentov z partnerskej školy z Čáslavi sme pripravili virtuálnu ochutnávku gréckej kuchyne. Študentky Karin a Nikola z 1. A prichystali tradičné predjedlo Tzaziki s olivovo-sezamovou tyčinkou, ako hlavný chod ponúkli grécky šalát - Choriatiki a na osvieženie Frappé. Vedeli ste, že tento ľadový kávový nápoj pochádza z gréckeho mesta Thessaloniki, z dnešného Solúna?

          • Nová "oddychovka"

          • Vypratať starý nábytok, urobiť plán, nakúpiť farby, objednať nový nábytok, namaľovať steny, natrieť radiátory. Tieto a mnoho ďalších činností ešte musia urobiť naši študenti zo školského parlamentu, ktorí sa v rámci projektu "Participatívne rozpočty" pustili do rekonštrukcie oddychovej miestnosti pre študentov. Splnia tak svoj víťazný sen a vytvoria novú oddychovku.

          • Certifikáty CCNA1

          • Tešíme sa, že dalších 11 študentov z III.L triedy sa stali absolventmi kurzu CCNA1. Títo študenti úspešne dokončili prvý stupeň prestížnej certifikácie Cisco Certified Network Associate (CCNA). Absolventi kurzu CCNA1 sú vybavení potrebnými základmi pre prácu s modernými sieťovými riešeniami. Počas štúdia sa oboznámili s konceptmi, protokolmi a technológiami používanými v sietových prostrediach. Blahoželáme.

          • Prstene vernosti

          • Milí priatelia,

            s radosťou Vám oznamujeme, že aj vďaka Vašim štedrým darom otvárame súťaž „Prstene vernosti“ o najkrajšie video, fotografiu, kresbu či poviedku manželskej lásky pre žiakov a študentov základných a stredných škôl. Súťaž potrvá do 15.7.2023. Viac informácií nájdete na stránke www.prstenvernosti.sk.

            Zadanie je jednoduché: Najkrajšie zobrazenie či najkrajší príbeh manželskej lásky. Môže to byť príbeh ich rodičov alebo starých rodičov. Nekladieme medze, môže to byť skutočný, ale aj fiktívny príbeh.

            Vyhlásenie víťazov súťaže bude na Hrdí na rodinu 22.7.2023 o 15:00 hod. v Bratislave na Jakubovom námestí. A aj deti, ktoré napríklad nakreslili obrázok svojej mamy a otca a v súťaži sa neumiestnili na prvých miestach, ešte stále môžu vyhrať, pretože všetci účastníci tejto súťaže, ktorí prídu na Hrdí na rodinu, môžu vyhrať ceny v tombole.

          • Strieborný školský parlament

          • V školskom roku 2022/2023 sme sa rozhodli zapojiť do výzvy KSK o udelenie Značky kvality školských parlamentov. Cieľom výzvy bolo odmeniť aktívne, inšpiratívne a inovatívne školské parlamenty. Po splnení všetkých formálnych a kvalitatívnych kritérií sme získali ocenenie Strieborný školský parlament, z čoho sa veľmi tešíme.

          • Rekonštrukcia odborných učební

          • Milí študenti, už teraz sa môžete tešiť na nový školský rok. Rekonštruujeme pre vás ďalšie odborné učebne, ktoré budeme využívať na vyučovanie odborných predmetov. Okrem bežných stavebných úprav budú v triedach zrealizované nové podlahy, elektroinštalácia, nový nábytok a pracovné stoly, interaktívne tabule a počítačová technika. Projekt realizujeme vďaka finančnej podpore z výzvy IROP a zriaďovateľa Košického samosprávneho kraja. Veríme, že naše nové moderné triedy budú kreatívnym miestom, ktoré vás bude inšpirovať k získavaniu nových vedomostí, lebo najdôležitejší v našich odborných učebniach sú vnímaví žiaci.

          • Prví absolventi duálneho vzdelávania

          • Naši prví dualisti úspešne zvládli maturitnú skúšku. Boli sme súčasťou vášho vzdelávania, aj tohto krásneho finále. Prajeme vám veľa úspechov a odvážny štart do života. Už 4 roky sme súčasťou duálneho vzdelávania, kde prepájame prax so vzdelávaním a samozrejme spoznávame množstvo šikovných mladých ľudí. V spoločnosti K_CORP s.r.o. pôsobili Michaela Chomová a Radoslav Neupauer, v spoločnosti 247.sk, s.r.o. pôsobili Juraj Goldberger a Viktor Barbuščák a v spoločnosti TRIPLUS SK, s.r.ol pôsobila Radoslava Nemčíková. 

          • Mesto plné detí

          • Mesto plné detí a deň plný zábavy zažili aj naši študenti, ktorí pripravili prezentáciu našej školy a rôzne zábavné aktivity pre mladšie deti. Premiéru na akcii mali aj včely z našej školskej včelnice v novom prenosnom kufríku.

          • Odborná prax tretiakov

          • Ako študenti odboru Ekonomické lýceum sme dostali možnosť zúčastniť sa odbornej praxe vo firme CANCOM v Košiciach.

            CANCOM je medzinárodná spoločnosť, ktorá sa zameriava na poskytovanie komplexných IT riešení a služieb pre zahraničných zákazníkov z rôznych odvetví. Cieľom spoločnosti je zabezpečovať plynulý chod informačných systémov zákazníkov a riešiť vzniknuté problémy. V spoločnosti CANCOM sme sa stali súčasťou tímu vysokokvalifikovaných IT odborníkov a mali sme možnosť nahliadnuť do digitálneho pracovného priestoru.

            Študenti 3. L triedy Adrián Drevko a Adam Kalousek

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h