• Okresné kolo v basketbale

          • Dňa 23. 11. 2022 pokračovali stredoškolské súťaže dievčat okresným kolom v basketbale. Dievčatá po ťažkých zápasoch úspešne obhájili 3. miesto. Turnaja sa zúčastnilo 5 stredných škôl – Gymnázium Školská, Gymnázium Javorová, Hotelová akadémia, SPŠ technická a SOŠ ekonomická. Hralo sa systémom každý s každým. Výsledky zápasov: 1. miesto – Gymnázium Školská, 2. miesto – Hotelová akadémia, 3. miesto – SOŠ ekonomická.Školu reprezentovali: Lenka Matúšová IV. L, Laura Vavreková III. B, Viktória Hadbavná IV. A, Daniela Schmidtová IV. A, Timea Šimkovičová IV. A, Milica Kršková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Nina Jiroušková II. A, Timea Kamenická II. A, Dominika Kapalková II. A, Veronika Vaverčáková I. B. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu a srdečne blahoželáme.

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 23. a 24. 11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka v 4 kategóriách – 2A, 2B, 2C2 a 2D. Sme veľmi radi, že sa študenti zaujímajú o anglický jazyk, že sa mu venujú a napredujú v ňom, čoho dôkazom je aj ich účasť na olympiáde.

            Kategória 2A (1. a 2. roč. OA, EL)
            1. miesto: Čollák Matej (II.A)
            2. miesto: Bottcher Adam (II.B)
            3. miesto: Kovalovská Karolína (I.L)

            Kategória 2B (3. a 4. roč. OA, EL)
            1. miesto: Molnár Maxim (IV.L)
            2. miesto: Goldberger Juraj (IV.L)
            3. miesto: Vojtuš Patrik (III.L)

            Kategória 2D (1. až 4. roč. AGRO)
            1. miesto: Macalík Ondrej (I.E)
            2. miesto: Ogurčák Denis (II.E)
            3. miesto: Dzimko Jakub (III.E)

            Kategória 2C2 (pobyt v zahraničí)
            1. miesto: Buzhdygan Jakub (II.L)
            2. miesto: Ferenc Erik (III.L)
            3. miesto: Hudáčeková Emma (I.B)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme!!!

          • Vyhodnotenie okresného kola v basketbale chlapcov stredných škôl

          • 25. novembra 2022 sa odohralo v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi okresné kolo v basketbale chlapcov stredných škôl. Turnaja sa zúčastnilo 6 stredných škôl, ktoré boli rozlosované do dvoch skupín. Naše družstvo malo v skupine SOŠ technickú a SOŠ techniky a služieb. Druhú skupinu tvorili družstvá Gymnázium Školská, Gymnázium Javorová a Hotelová akadémia. Do finále postúpili naši študenti proti študentom z Gymnázia na Školskej ulici. Vo veľmi kvalitnom zápase naši študenti podľahli výbornému súperovi a obsadili pekné druhé miesto.

            Na treťom mieste sa umiestnili študenti SOŠ technickej. Víťazmi turnaja sa stali študenti z Gymnázia na Školskej ulici. Ďakujem našim študentom za dobrú reprezentáciu školy.

            Našu školu reprezentovali: Barbuščák Viktor, Uhrin Sedrik, Rusnák Bruno, Vaľuš Milan, Stančák Sebastián, Kukoľ Adrián, Stanko Marek, Depta Daniel, Frankovič Daniel, Petruf Peter, Bosák Peter, Orinčák Adam, Čollak Matej.

          • iBobor

          • V týždni od 7. - 11. novembra 2022 sa uskutočnila celoslovenská súťaž iBobor, ktorej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Do tejto súťaže sa zapojilo aj 65 študentov našej školy v dvoch kategóriách - Junior (1. a 2. ročník) a Senior (3. a 4. ročník). Najúspešnejším študentom sa stal Kamil Štofko z I.B, ktorý dosiahol celoslovenský percentil na úrovni 80,69%. Blahoželáme.

          • Zdravá výživa

          • V rámci „Týždňa zdravej výživy“ pripravili pre nás žiaci IV. E triedy zdravé pochúťky, ktoré by nemali chýbať na každom tanieri. Výživa sa spolu s fyzickou aktivitou a genetickou dispozíciou podieľa na výslednom výživovom stave každého z nás.
            Na zdravie!

          • Dlhodobé športové súťaže

          • Prvá súťaž Dlhodobých športových súťaží pod patronátom KSK a RCM-CVČ Košice bol bedminton chlapcov a dievčat. V Regionálnom finále v silnej konkurencii dievčatá obsadili 4. miesto a chlapci 5. miesto. Študentom srdečne blahoželáme!

            Zúčastnené školy:
            Chlapci: Gymnázium Rožňava, OA Rožňava, Gymnázium Školská SNV, Cirkevné gymnázium Š. Mišíka SNV, SOŠ drevárska a SOŠ ekonomická

            Dievčatá: Gymnázium Rožňava, SZŠ Rožňava, Gymnázium Školská SNV, Gymnázium Javorová SNV, Cirkevné gymnázium Š. Mišíka SNV a SOŠ ekonomická

            Školu reprezentovali: Ema Iľašová II. B, Tamara Krajníková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Sebastián Stančák II. A, Filip Greš II. A, Milan Vaľuš II. L

          • ZÍSKALI SME ZNAČKU KVALITY – Centrum odborného vzdelávania a prípravy

          • Veľmi nás teší, že naše inovácie v oblasti vzdelávania, všetky rozvojové a projektové aktivity, ktoré v škole realizujeme boli zohľadnené pri posudzovaní kritérií na získanie značky kvality. Škola prešla prísnym hodnotením, ktoré realizovala príslušná stavovská organizácia Republiková únia zamestnávateľov a bolo nám udelené označenie „CENTRUM ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY pre ekonomiku podnikov a verejnej správy“. Je to odmena za našu iniciatívu a úsilie neustále poskytovať študentom kvalitné odborné vzdelávanie a prípravu na výkon ich povolania. 

          • Environmentálny workshop

          • Regionálne centrum mládeže v Košiciach usporiadalo dňa 8. novembra 2022 environmentálny workshop, kde sme my, žiaci prvého ročníka mali možnosť zúčastniť sa. Dozvedeli sme sa mnoho nových informácií o environmentálnej problematike, o ochrane životného prostredia, o zamyslení sa nad znečistením okolia. Cieľom projektu je, aby sa žiaci bližšie zoznámili s ekológiou, s dôležitosťou ochrany prostredia v ktorom sa nachádzajú a tak pochopili, aký je dôležitý celok environmentalistika.

            Ďakujeme

          • Stretnutie s mládežníckym delegátom pri OSN

          • 11.11.2022 sa dve členky školského parlamentu - Monika Hanzelyová a Radka Grivalská zúčastnili stretnutia s mládežníckym delegátom pri OSN Michalom Salínim. Dozvedeli sa o jeho pôsobení a skúsenostiach v školskom parlamente, o možnostiach mladých ľudí v tejto oblasti  a priblížil aj svoju agendu mládežníckeho delegáta.

          • Nie je nám ľahostajné čo bude potom....

          • Na štvrtom stretnutí s lektorom zo Správy Národného parku Slovenský raj sme sa vydali po stopách zvierat. Program plný informácií, zaujímavostí, praktických rád napomôže nášmu pobytu v prírode a starostlivosti o ňu. Projekt zameraný na environmentálnu výchovu študentov stredných škôl finančne podporila Slovenská asociácia knižníc v rámci programu Partnerstvo alebo Spojme svoje sily 2022.

          • Keď chceme ísť vpred, musíme poznať čo bolo v minulosti.

          • Návšteva Vlastivedného múzea v našom meste nás obohatila o poznatky z minulosti. Spišská župa – 100 rokov od zániku. Nová výstava predstavuje prierezovo sedem storočí existencie administratívneho celku, ktorý sa radil k najznámejším a najvýznamnejším v stredoeurópskom priestore. Počas stáročí ho charakterizovalo pestré národnostné i náboženské zloženie jeho obyvateľstva, ako aj špecifická správna štruktúra. Bohaté dejiny Spišskej župy, ktoré majú svoj počiatok v 12. storočí nám odkryli mnohé informácie.

          • Workshop v Národnej banke Slovenska, expozitúra v Košiciach

          • Dňa 2. novembra 2022 sme sa žiaci III. B triedy zúčastnili workshopu „5peňazí“ pod záštitou NBS. Venovali sme sa otázkam, ktoré nám ďalej pomôžu pri výbere povolania. Workshop bol zameraný na vzdelávanie nás študentov a praktický pohľad na fungovanie obehu peňazí.
            Vyskúšali sme si zahrať sa na bežnú rodinu a jej fungovanie s mesačným rozpočtom. Počas troch hodín sme mali možnosť otestovať sa ako vieme hospodáriť s peniazmi. Tiež sme mali možnosť nastaviť si svoje ciele a naučiť sa správne rozhodovať o svojich financiách.

            Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa na projekte NBS. 

          • Zmudri do škôl

          • Vo štvrtok 27. 10. 2022 k nám do školy prišla návšteva z tímu „Zmudri“, pani Nikoleta Karasová, aby s triedou III.E zrealizovala workshop na tému „Kritické myslenie a sociálne siete“. Je to téma dnes veľmi aktuálna, tak ako aj samotné kritické myslenie, ktoré by sme mali uplatňovať aj bežne v našom každodennom živote. Niečo nové sme sa dozvedeli, za čo sme vďační. Ďakujeme a veríme, že kritické myslenie je a aj bude súčasťou nášho života.

          • Talenty druhých ročníkov

          • 25. októbra 2022 sa naši druháci zúčastnili online súťaže v písaní na počítači Talenty druhých ročníkov, ktorú zorganizovala Internetová škola ZAV.
            V disciplíne minútovky sa najlepšie darilo Adamovi Petríkovi z II. L triedy s počtom čistých úderov za minútu 253,3.
            V súťažnej disciplíne 10-minútový odpis s penalizáciou 50 úderov bola za našu školu najrýchlejšia Tamara Krajníková z II. B triedy s počtom čistých úderov za minútu 203. Tamara dosiahla najlepší výkon aj pri 10-minútovom odpise s penalizáciou 100 úderov, kde napísala 200 čistých úderov za minútu. Všetkým účastníkom súťaže ďakujeme za účasť a prajeme veľa zdaru pri ďalšom zvyšovaní presnosti a rýchlosti písania.

          • Sme prví, vyhrali sme okresné kolo vo florbale chlapcov stredných škôl.

          • Dňa 22. otóbra 2022 sa uskutočnilo v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi okresné kolo vo florbale chlapcov stredných škôl. Turnaja sa zúťčastnilo 9 stredných škôl zo Spišskej Novej Vsi a Krompách, ktoré boli rozlosované do troch skupín. Jedna zo skupín sa hrala aj na našej škole, ktorú sme vyhrali s vysokým skóre 14:2 a stali sme sa presvedčivo víťazmi skupiny. Do finálových bojov postúpili zo skupín ešte chlapci zo SOŠ drevárskej a SPŠ technickej. Tieto tri družstvá medzi sebou bojovali o záverečné umiestnenie. Víťazným a zároveň neporazeným družstvom sa stali naši chlapci zo SOŠ ekonomickej. Na druhom mieste sa umiestnili chlapci zo SPŠ technickej a na treťom mieste sa umiestnili chlapci zo SPŠ drevárskej. Turnaj prebiehal na veľmi dobrej úrovni, družstvá odohrali pekné zápasy. Naše družstvo podržal v kritických momentoch výborný brankár Patrik Holečko a všetci naši hráči odovzdali so seba maximum. Za výbornú reprezentáciu školy našim študentom veľmi pekne ďakujeme a veríme, že na krajskom kole v Košiciach sa im bude dobre dariť, „ Držíme palce „ 

            Našu školu reprezentovali títo žiaci: Holečko Patrik, Holečko Dominik, Neupauer Radoslav, Polčík Peter, Novogurský Denis, Lutter Martin, Bosák Peter, Timko Nikolas, Smorada Marián, Siranko Lukáš, Greš Filip, Adrián Jozefčák, Kubinec Robert.

          • Prvý iNOVEum hackathon je úspešne za nami


          • Piatok 14.10. žiaci zapojení do projektu iNOVEum strávili pilne a pracovito. Zúčastnili sa prvého iNOVEum hackathonu, ktorý prebehol v priestoroch divadla Kontra v Spišskej Novej Vsi. 
             
            Hackathonu sa zúčastnili autori jedenástich biznis nápadov zo šiestich škôl z regiónu Spiš. Boli to žiaci, ktorí prihlásili svoje nápady do iNOVEum inkubátora a prehrýzli sa úvodným zadaním, v ktorom detailne skúmali konkurenciu a tvorili biznis model. Z našej školy sa iNOVEum hackathonu zúčastnili Dávid Vojaček a Daniel Gracia, autori nápadu Samozavlažovací kvetináč.
             
            Celodenné podujatie odštartovalo feedbackom na úvodné zadania. Jednotlivé tímy si vypočuli spätné väzby a inšpirovali sa tak nielen svojimi tipmi na vylepšenie. Žiaci dostali od garantov projektu nasmerovanie, kam by sa v rámci biznis modelu mohli ďalej uberať a ďalšími ich krokmi boli tvorba demoslidu a zahájenie zákazníckeho prieskumu.
             
            Hlavnou úlohou celodenného podujatia bolo dať dokopy demo slide. Ide o jednostranovú prezentáciu nápadu, ktorá stručne a trefne popisuje, o čom nápad je, aké má benefity a pridanú hodnotu. Je to pomôcka, s ktorou tímy následne môžu oslovovať potenciálnych zákazníkov. Pohrať sa s textami tak, aby nezainteresovaný človek rýchlo pochopil čaro nápadu a chcel ho podporiť, bola fuška. Účastníci to však zvládli  na výbornú a mohli sa
            posunúť ďalej. Naštudovali si, ako by mal rozhovor s potenciálnymi zákazníkmi vyzerať, aby dostali čo najkonkrétnejšiu spätnú väzbu na ich nápad.
             
            Nápady teraz budú dostávať feedback od desiatok potenciálnych zákazníkov. Po ukončení prieskumu zistia, či od nich dostali zelenú a pustia sa do druhej časti inkubátora, v ktorom začnú budovať prototypy a predajné weby. Výsledky zákazníckeho prieskumu si 11 tímov odprezentuje už v štvrtok 3.11. Už teraz sa nevieme dočkať výsledkov!

          • Halloween

          • Školský parlament zorganizoval Halloween na našej škole s hlasovaním o najlepšie oblečenú triedu.Víťazom sa stala 1. L. Gratulujeme

          • Okresné kolo vo florbale

          • Posledný deň pred jesennými prázdninami, dňa 27. 10. 2022,  sa dievčatá našej školy zúčastnili okresného kola vo florbale. Súťaž prebiehala v mestskej športovej hale. Turnaja sa zúčastnilo 5 stredných škôl – Gymnázium  Školská, Gymnázium Javorová, Hotelová akadémia, SPŠ technická a SOŠ ekonomická. Naše dievčatá, po veľmi dobrých výkonoch, obsadili 2. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme. Školu reprezentovali: Natália Slivenská IV. A, Viktória Hadbavná IV. A, Daniela Schmidtová IV. A, Bibiána Smotrilová IV. E, Patrícia Andrášová III. A, Ela Puklušová III. A, Laura Vavreková III. B, Laura Jendrálová II. B, Ema Iľašová II. B, Milica Kršková II. B, Linda Moskalová II. B, Nicol Majkuthová II. E, Sarah Vašková II. E.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h