• Workshop Finančná sloboda

          • Ako byť finančne slobodný? Aj na túto otázku hľadali odpovede 25. októbra 2022 žiaci III. B triedy. Pod vedením certifikovaného lektora sa oboznámili so stolovou hrou Finančná sloboda ako didaktickou učebnou pomôckou. Pomocou nej sa mohli efektívnejšie naučiť, ako narábať s financiami a ako myslieť tak, aby vedeli s financiami narábať. Žiaci počas hry realizovali finančné plánovanie fiktívnej rodiny, robili finančné rozhodnutia v priebehu 30 rokov aktívneho života rodiny, nakupovali, využívali rôzne finančné produkty a čelili viacerým nástrahám života. Produkty v hre majú vlastnosti reálnych finančných produktov, ktoré ponúka súčasný finančný trh.

            Cieľom hry Finančná sloboda bolo efektívne rozvíjať kritické myslenie hráčov prostredníctvom finančných rozhodnutí a ich vplyvu na ekonomickú situáciu rodín. Hra tak účinne prispieva k zvyšovaniu úrovne finančnej gramotnosti.

            Lektorom ďakujeme a tešíme sa opäť na ďalšiu spoluprácu.

          • Kam na vysokú

          • Dňa 26. októbra 2022 sme sa zúčastnili na výstave vysokých škôl Kam na vysokú v Poprade v Hoteli Satel. Cieľom výstavy bolo dôkladnejšie spoznať vysoké školy a zistiť všetky potrebné informácie, ktoré sú potrebné k výberu vysokej školy. Vďaka odborným výkladom jednotlivých škôl sa veľa z nás uistilo, že škola, ktorú sme mali vybranú je pre nás ta správna.

          • Záložky

          • ri čítaní iste poslúžia k dobru záložky do knihy. Pokračujeme už v 11. ročníku projektu Záložky spájajú stredné školy. Záložky sme vytvorili, zabalili a poslali našej partnerskej škole Stredná odborná škola technológií a remesiel v Bratislave. Tešíme sa na záložky od študentov tejto školy.

          • Študentská kvapka krvi

          • Slovenský Červený kríž opäť oslovuje verejnosť s témou bezpríspevkového darcovstva krvi. Kampaň Študentská kvapka krvi je zameraná hlavne na prvodarcov a mladých ľudí. Slogan 28. ročníka tejto kampane znie „Pripoj sa.“ a je výzvou, aby sa každý zdravý dospelý človek pripojil k darcom krvi. Študentská kvapka krvi 2022 sa začala 24. októbra a potrvá do 18. novembra 2022. Nás teší, že sa k pravidelným darcom z radov našich študentov pripojili aj prvodarcovia. 

          • Olympiáda o Európskej únii

          • 24.10.2022 prebehlo elektronické kolo Olympiády o Európskej únii, ktorú organizovala Fakulta sociálnych vied UCM v Trnave. Našu školu reprezentovali 2 tímy zložené zo študentov tretích ročníkov. Celoslovenské kolo sa uskutoční 11.11.2022 v rámci Týždňa vedy a techniky v priestoroch FSV UCM v Trnave, kam postúpi 8 najlepších tímov. Držíme prsty, aby sa postup podaril.

          • Návšteva knižnice

          • Brány svojho knižného fondu nám aj tento rok otvorila Spišská knižnica v SNV. Oboznámenie s čitateľským poriadkom, možnosťou nahliadnuť do oddelení beletrie, náučnej literatúry, študovne nám sprostredkovali pracovníci knižnice. Pevne verím, že medzi prvákmi získali nových čitateľov.

          • Podtatranské múzeum

          • Už tradične s prvákmi navštevujeme múzeum v neďalekom Poprade. V príjemnom historickom prostredí sa prenesieme do minulých dôb. Máme možnosť prostredníctvom zachovaných pamiatok poznať život našich predkov. Naše učebnicové vedomosti doplníme o skutočné, historické predmety.

          • ERASMUSDAYS 2022

          • Naša škola je súčasťou konzorcia stredných odborných škôl v oblasti odborného vzdelávania a prípravy žiakov a pedagógov v krajinách Európskej únie. Vďaka tomu majú naši žiaci možnosť vycestovať a zažiť odbornú prax v zahraničí. 

            V rámci Erasmusdays 2022 žiaci prezentovali svoje skúsenosti, zážitky a postrehy pred svojimi spolužiakmi.

          • ODBORNÁ EXKURZIA - METRO Cash & Carry SR s.r.o.

          • Počas exkurzie 10. - 11.10.2022  sme mali možnosť oboznámiť sa so systémom práce na všetkých oddeleniach a prevádzkach vo veľkoobchode. Vďaka odbornému výkladu sme sa dozvedeli zaujímavé informácie o príjme tovaru, expedícii, spracovaní objednávok, distribúcii, zákazníkoch, marketingu, atď.  Stretli sme milých a ochotných zamestnancov a zažili dobrú pracovnú atmosféru.

            Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

                                                                                                                                                                    študenti II.A a II.L

          • POZVÁNKA NA RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Pozývame Vás na celoškolské rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa

            20.10.2022 (štvrtok) o 15.30 h v školskej jedálni.

             

            Program:

            1. Privítanie rodičov, informácie o školských aktivitách

            2. Duálne vzdelávanie

            3. Vzdelávanie žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            4. Odborné praxe žiakov v zahraničí - Erasmus+

            5. Rôzne, diskusia

            6. Voľby do rady školy

             

            Organizácia volieb:

            Doplňujúce voľby člena rady školy zo zástupcov rodičov žiakov sa uskutočnia tajným hlasovaním v priestoroch školskej jedálne dňa 20.10.2022 o 16.00 h.

             

            V prípade, že sa volieb nezúčastní nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, uskutočnia sa opakované voľby, pričom sa pri opakovaných voľbách podmienka nadpolovičnej väčšiny nevyžaduje. Opakované voľby sa uskutočnia v ten istý deň 20.10.2022 o 16.15.h.

             

            Po skončení celoškolského sa uskutoční triedne rodičovské združenie.

            Účasť rodičov nutná.

             

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka školy

             

            organizacny_pokyn_-_volby.pdf

          • Európsky týždeň jazykov

          • Aj na našej škole celý týždeň prebiehali aktivity ku Európskemu dňu jazykov:

            - workshop Moja prvá hodina taliančiny

            - kvízy o Európskej únii

            - aktivity na platforme Kahoot

            - matematika v angličtine

            - hra activity v angličtine

             

            A mnoho iného.

          • Na našej škole sme odštartovali projekt Inoveum

          • V štvrtok 22. septembra sa na Gymnáziu Školská odohralo Biznis fórum, ktorého súčasťou boli aj naši žiaci. Nosnou témou podujatia bol praktický workshop Ako nájsť nápad, v ktorom sa zúčastnení zamýšľali nad tým, čo im komplikuje život a ako to možno pretaviť do podnikateľskej príležitosti. Biznis fóra sa zúčastnilo asi 70 žiakov z nášho mesta - Gymnázia Školská, Gymnázia Javorová, z Hotelovej akadémie, z SOŠ techniky a služieb a z SOŠ ekonomickej. 

            V úvode sa žiaci zoznámili s organizátormi projektu a spoznali príbehy ich rovesníkov, ktorí sa v minulých ročníkoch do Inovea zapojili a rozbehli tak svoj biznis nápad. Následne im bola predstavená tzv. rozbiehačská optika, vďaka ktorej žiaci jednotlivo i v skupinkách začali generovať desiatky potenciálnych biznis nápadov. Tie boli krátko odkonzultované Jurajom Kováčom, odborníkom v danej oblasti, ktorému rukami prešli tisícky nápadov a ktorý sa podujatia zhostil.  Odvážnejší žiaci svoje nápady verejne odprezentovali. Následne všetci zúčastnení hlasovali za najsympatickejší nápad. Spomedzi desiatich nápadov naši zabodovali a umiestnili sa na dvoch prvých miestach. „Vari sme nečakali iné poradie?“ 

            1.miesto:
            GPS lokátor slepeckej palice – Alexandra Dzurejová, Kristína Mizeráková, Nikola Giľaková z III.B
            Autopolievač kvetov – Daniel Gracia, Dávid Vojaček z III.L a Viktória Hrebeňárová, Viktória Stašová z III.B

            2. miesto: Edu krypto hra
            3. miesto: Dámske Automaty &  Pojazdný bufet

            Výherné tímy získali symbolické ceny a vrúcny aplaus publika. Všetci žiaci dostali možnosť prihlásiť svoj nápad do inkubačného programu, v ktorom vymyslia demo slide, popasujú sa s biznis kalkulačkou a zákazníckym prieskumom a vytvoria prototyp a predajný web. To všetko za odbornej pomoci od Rozbehni sa!


            Inoveum rozvíja podnikateľského ducha mladých na Spiši. Podujatie prebehlo v rámci projektu Inoveum, ktorý funguje už 6 rokov. Jeho zámerom je podporovať inovatívne a podnikateľské nápady žiakov, študentov a mladých do 30 rokov z regiónu Spiš. Generálnym partnerom projektu je spoločnosť Nidec Global Appliance (Embraco). Garantom projektu je iniciatíva Rozbehni sa!

          • Zbierka Nezábudky 2022

          • Tohtoročná celoslovenská verejná zbierka Nezábudky sa niesla pod zaujímavým mottom:
            “Ahoj, len som Ťa chcel počuť”.
            Informačná kampaň bola zameraná na budovanie dôstojnosti života ľudí so skúsenosťou s duševnou poruchou. Ľudí s duševnými poruchami pribúda, je to následok pokovidovej doby a neľahkej životnej situácie, v ktorej sme  sa ocitli aj v dôsledku vojnového konfliktu na Ukrajine. V porovnaní s predchádzajúci rokmi sa podarilo vyzbierať menej peňazí (132,34 €).
            Do zbierky sa zapojili študenti našej školy, ktorí za dobrovoľný príspevok odovzdávali ľudom umelý kvietok Nezábudku. 

          • Výstava Letanovce 2022

          • 8. októbra 2022 sa študenti IV. E triedy študijného odboru Agropodnikanie – Agroturistika  zúčastnili v rámci učebnej praxe 28. výstavy drobných zvierat a špeciálnej výstavy klubu Činčily veľkej SR a ČR v Letanovciach. Študenti pomáhali pri posudzovaní zvierat, robili zapisovateľov, prenášali a fixovali králiky.

          • Adaptačný kurz

          • Vždy na začiatku roka naša školská psychologička Majka spolu s výchovnou poradkyňou pripravujú adaptačný deň pre žiakov prvého ročníka. Aj tento rok mali naši noví študenti študenti možnosť sa navzájom lepšie spoznať a spriateliť a v neposlednom rade si užiť veľa srandy.

          • Európsky deň jazykov

          • B.Becková, L.Kúnová, D.Valigurová zo IV.A a M.Valent z III.E si v rámci Európskeho dňa jazykov pripravili pre svojich spolužiakov pútavé prezentácie zo zahraničnej praxe, ktorú absolvovali cez Erasmus + na Malte a vo Valticiach. Podelili sa o svoje získané skúsenosti, zážitky a informácie. Zúčastniť sa takejto mobility môžu študenti III. a IV. ročníkov a sú skvelou príležitosťou obohatiť svoje jazykové ale i odborné zručnosti. 

          • We Are Erasmus+

          • Žiaci so Strednej odbornej školy ekonomickej zo Spišskej Novej Vsi, ktorí sú súčasťou konzoria "Spoločne do Európy" išli na odbornú prax do mesta Zwickau, kde im partner F+U Sachsen pripravil odbornú stáž, zameranú na program TOPSIM. Prajeme im krásne zážitky.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h