• ERASMUS - Malaga, Španielsko, odborná prax študentov 4. ročníka

          • Pozdravujeme všetkých spolužiakov na SOŠE zo španielskej Malagy.

            Sme veľmi radi, že nám škola umožnila vyskúšať si prácu v zahraničných firmách. Zároveň máme príležitosť konverzovať v anglickom jazyku, spoznať novú krajinu a užiť si ešte teplé letné dni. Ďakujeme za túto príležitosť.

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Zo všetkých triedených odpadov vyprodukuje priemerná slovenská domácnosť za rok hmotnostne najviac práve papier. V našom záujme je snažiť sa byť ekologický a papier používať čo najmenej a následne ho separovať. Aj v tomto školskom roku sa v dňoch 28. – 30. septembra uskutočnil zber papiera. Spolu sa podarilo vyzbierať 389 kg papiera. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili.

            Najúspešnejšie triedy:

            1. miesto III. B trieda 88 kg

            2. miesto IV. E trieda 81,8 kg

            3. miesto II. A trieda 71,7 kg

          • A predsa sa číta....alias Noc literatúry

          • V útrobách našej školy sme vo večerných hodinách opäť našli útočište a venovali sa čitateľským vášňam. Hovoreným slovom slovenčinárov sa predstavili literárne diela svetovej kultúry. V príjemnom prostredí sme spoločne strávili chvíľky všetkým nám tak vzácne. Nech nám vzájomná prítomnosť a radosť z čítania ostane čo najdlhšie.

          • OZNAM

          • Dobrý deň,
            od dnes (30.9.2022) je sprístupnený modul „Školská jedáleň“, ktorý umožňuje žiakom a ich rodičom odhlasovanie zo stravovania cez konto v EduPage.

            Pri používaní PC:
            Modul „Školská jedáleň“ nájdete priamo na úvodnej ploche aplikácie EduPage pod jednou z ikoniek s názvom „Jedálny lístok“. Otvorí sa jedálny lístok, z ktorého je možné priamo kliknutím na tlačidlo odhlásiť stravu.
            Pri používaní mobilnej aplikácie:
            Na obrazovke mobilu vyberiete ikonu  "Jedálny lístok".

            Pri tlačidle "odhlásiť" je uvedený dátum a čas, dokedy je možné danú akciu vykonať (aktuálny deň - do 7.30 h). Od 01.10.2022 bude forma odhlasovania v skúšobnej prevádzke, preto pre odhlásenie stravy je takisto nevyhnutné odovzdať stravný lístok s menom a priezviskom žiaka do "krabičky" v školskej jedálni, ako to máme zaužívané v súčasnosti. Bez vráteného stravného lístka nebude odhlásenie cez EduPage akceptované.

            Odhlasovanie / prihlasovanie stravy – návod:
            https://help.edupage.org/?p=u42/u173/e2064&lang_id=2

            Ing. Andrea Iovdijová, riaditeľka školy
             

          • Význam farieb pre duševné zdravie človeka

          • V rámci Európskeho dňa arteterapie sa študenti I. A a III. A triedy, 26. septembra 2022 zúčastnili workshopu, ktorý sa uskutočnil v dennom stacionári neziskovej organizácie Facilitas v Košiciach. Arteterapia je liečba umením podnecujúca rozvoj tvorivých schopností, vyjadrenie svojich emócií a podporu medziľudských vzťahov, ktoré sú pre človeka dôležité od narodenia a v kovidovom období sa značne narušili. Preto je potrebné stretávať sa osobne, nahradiť mobil osobným rozhovorom, kontaktom.


            V rámci terapie študenti vyfarbovali, strihali, skladali, lepili, kreslili, maľovali, hľadali kľúčové slová, tvorili básne či príbehy spojené s pohybovou aktivitou. Hoci počasie bolo daždivé a pochmúrne, farby, ich kombinácie a kreativita študentov prispeli k jeho skrášleniu. Pritom sme sa zabavili, rozprávali a zažili príjemnú tvorivú atmosféru.

          • Vzdelávací cyklus Finančnej akadémie

          • V rámci vzdelávania finančnej gramotnosti naša škola dňa 7. septembra 2022 zahájila s Nadáciou Partners  vzdelávací cyklus Finančnej akadémie.

            Cieľom je viesť mladých ľudí k väčšej finančnej zodpovednosti.

            Sériu prednášok: úvod do finančnej gramotnosti, osobný a rodinný rozpočet, sporenie, financovanie bývania, životné poistenie, neživotné poistenie, investovanie, dôchodok a dôchodkový systém budeme so žiakmi realizovať počas školského roka interaktívnou formou. Študenti IV. A triedy si budú môcť otestovať svoje finančné rozhodnutia na konkrétnych modelových situáciách. 

            Jednotlivé sekcie mapujú sektory finančného trhu a prinášajú študentom odborné základy vychádzajúce z Národného štandardu finančnej gramotnosti, ako aj praktické a užitočné informácie.

            Odbornými garantmi a školiteľmi lekcií sú kvalifikovaní pracovníci na financie zo spoločnosti Patrners Group SK. Vzdelávací cyklus je nám poskytnutý zdarma.


            Ďakujeme. 

          • Úspechy našich študentov

          • Cez víkend sa konali Majstrovstvá Slovenska detí a mládeže v obedience v Pezinku. Obedience - skúška poslušnosti je psí šport, v ktorom pes musí dokonale vykonať vopred definovaný súbor úloh, keď k tomu nariadi jeho psovod. Naša študentka Kristína Dzurňáková (III.L, odbor ekonomické lýceum) získala 1. miesto a Jakub Orinčák (I.E, odbor agropodnikanie) získal 3.miesto. Blahoželáme.

          • Pozvánka

          • V našom novom altánku na školskej včelnici sa v utorok 20.09.2022 uskutoční ukážková hodina Včelárstva, na ktorej budeme realizovať práce na zazimovanie našich včelstiev. Našu zelenú učebňu sme postavili vďaka finančnému grantu od spoločnosti Embraco Slovakia, čím sme zlepšili podmienky vzdelávania žiakov na školskej včelnici. Ďakujeme

          • Príhovor predsedu KSK R. Trnku

          • Vážená pani riaditeľka, vážení učitelia, milí žiaci,

             

            po dlhej dobe začíname školský rok, ktorý sa na prvý pohľad javí ako tie, ktoré si pamätáme ešte spred pandémie. Bez rúšok, testovania a ďalších výrazných obmedzení. Verím, že vám prázdniny dopriali dostatok zážitkov na to, aby ste sa dokázali tešiť aj na nasledovné školské dni. Síce prinesú nové povinnosti, ale tiež stretnutia so spolužiakmi, kolegami a kamarátmi, na ktorých vám záleží.

             

            Do lavíc župných stredných škôl nastupuje viac ako 23-tisíc stredoškolákov, z toho približne 5 500 prvákov. Nový školský rok sa začína aj pre takmer 2 600 pedagógov. Verím, že všetci spolu vytvoríte vynikajúci tím, ktorý potiahne za jeden povraz a dokáže veľké veci.

             

            Hoci sa dnes stretávame bez výrazných opatrení, ešte stále nemôžeme povedať, že sme nad pandémiou vyhrali. Napriek tomu si veľmi prajem, aby sme sa na obdobie uplynulých dvoch rokov nepozerali čierno-bielo. Veď nás toho veľa naučilo – napríklad že niet nad osobné stretnutia, priateľstvá a výučbu priamo v laviciach. Viac si ceníme to, čo sme pred dvomi rokmi považovali za samozrejmosť.

             

            Teší ma, že po náročných mesiacoch, ktoré si vyžiadali mimoriadny vklad zamestnancov škôl, sa v tomto roku dočkajú zvyšovania platov pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci. Konečne bude ocenená dlhodobá a náročná práca, ku ktorej učitelia aj nepedagogickí zamestnanci pristupujú poctivo.

             

            Som hrdý, že sa nám letné mesiace podarilo využiť na rekonštrukcie a opravy, do ktorých sme počas prázdnin investovali 7,6 milióna eur. Pracovný ruch bolo počuť na každej tretej župnej škole a na jeseň pokračujeme modernizáciou ďalších 12 stredných škôl za takmer 3,7 mil. eur, vďaka čomu sa skvalitní praktické vyučovanie. Čo je ešte dôležitejšie, verím, že naše školy budú pre všetkých v prvom rade bezpečným miestom, kde sa budete cítiť slobodne, tvorivo a kde môžete vyjadrovať svoje pocity, obavy a názory.

             

            Nech sa vám všetkým v novom školskom roku darí.

             

             

          • Oznam

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

            sa uskutoční

            v pondelok 05. 09. 2022

            na školskom dvore o 09.00 h.

            V prípade nepriaznivého počasia sa otvorenie školského roka
            uskutoční v telocvični školy. 

             

            Pri prvom nástupe do školy každý žiak predloží

            "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka".

             

            Žiaci 2. až 4. ročníka pošlú vyhlásenie o bezpríznakovosti elektronicky cez EduPage, žiaci 1. ročníka prinesú vyplnené  Vyhlásenie_o_bezpríznakovosti(pdf).

            Bez vyplneného vyhlásenia sa žiak považuje za žiaka s príznakmi ochorenia Covid-19.

             

            Prajeme všetkým úspešný štart do nového školského roka.

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka školy

          • Majstrovstvá sveta v písaní na počítači

          • Z holandského Maastrichtu sme dostali super správy. Náš absolvent 4. ročníka Ekonomického lýcea Kristián Hauswirth obsadil v celosvetovej tvrdej konkurencii krásne 8. miesto. Ďakujeme za super reprezentáciu školy i Slovenska a Kikovi aj pani učiteľke Ing. Miriam Hasajovej srdečne blahoželáme. Práca na sebe a pravidelný tréning priniesli svoje ovocie. Zdolať pár prekážok a hľadať riešenia sa predsa len oplatilo.

          • Erasmus+ vo Valticiach

          • Posledné dva júnové týždne sa šiesti študenti z odboru Agropodnikanie zúčastnili mobility na Strednej vinárskej škole vo Valticiach v Českej republike. Ich odborná prax zahŕňala prácu vo viniciach, kde sa oboznamovali s pestovaním hrozna, vypomáhali vo vínnych pivniciach, kde mali možnosť spoznať, ako sa lisuje hrozno a z muštu vyrába víno až po finálny produkt vyzretého vína vo fľaši s etiketou. Keďže vinárska škola vlastní aj ovocné sady, študenti mali možnosť nahliadnuť aj do školskej pálenice a muštárne. Ich prax bola taktiež doplnená o chov a včiel a koní, na ktorých si mali možnosť aj zajazdiť. Odmenou za prácu bola návšteva rodinného vinárstva neďaleko Valtíc spojená s degustáciou vína a výlet do Brna. Keďže valticko-lednický areál je rázovitý krajinný celok, študenti spoznávali jeho krásy v podobe prehliadky zámku vo Valticiach, Ledniciach, Mikulova a okolitých romantických stavieb.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h