• Prednáška "Online marketing"

          • 22. júna 2022 sme mali jedinečnú príležitosť dozvedieť sa zaujímavé informácie z oblasti online marketingu a online podnikania.

            Pán Mgr. Tomáš Hrubý, Google Certified Trainer pre rok 2022 v rámci programu Grow With Google, nám ukázal, aké sú v dnešnej dobe možnosti sebaprezentácie na internete, aké sú najviac vyhľadávané marketingové pozície na trhu, ako je  dôležité  na sebe pracovať a zdokonaľovať sa  a tiež na čo dávať pozor pri uchádzaní sa o prácu.

            Ďakujeme za podnetnú prednášku.                                                       

            žiaci   III.L

             

          • Dlhodobé športové súťaže v basketbale dievčat

          • V závere školského roka sme sa zúčastnili Regionálneho finále skupiny C Dlhodobých športových súťaží v basketbale dievčat. Organizátorom súťaže je RCM - CVČ Košice. Turnaja sa zúčastnili 3 družstvá – Gymnázium Školská SNV, Gymnázium Javorová SNV a SOŠ ekonomická SNV. Turnaja sa nezúčastnilo družstvo Gymnázium P. J. Šafárika Rožňava. Po dvojročnej prestávke spôsobenej KOVIDOM sme museli vyskladať úplne nové družstvo dievčat. Napriek tomu dievčatá veľmi slušne reprezentovali školu a svojim výkonom dosiahli 2. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme k úspechu. Školu reprezentovali: Lenka Matúšová III. L, Daniela Schmidtová III. A, Viktória Hadbavná III. A, Timea Šimkovičová III. A, Bibiána Smotrilová III. E, Laura Vavreková II. B, Nina Jiroušková I. A, Karolína Augustiňáková I. A, Timea Kamenická I. A, Dominika Kapalková I. A, Milica Kršková I. B.  

          • OZNAM

          •  

             

            Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční

            vo štvrtok – 30. 06. 2022 o 8. 00 h na školskom dvore

             

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka školy

          • Exkurzia v Technicome

          • V piatok 17. júna 2022 sme sa zúčastnili exkurzie v univerzitnom vedeckom parku Technicom. Oboznámili sme sa so študijnými odbormi, ktoré sa študujú na Ekonomickej fakulte na Technickej univerzite – Financie, bankovníctvo a investovanie a študijný odbor Ekonomika a manažment verejnej správy. Súčasťou exkurzie bolo finále Eurofondue, ktorého sme sa zúčastnili ako diváci.

             

             

             

             

          • Online učebnica ekonómie

          • Aj v tomto školskom roku si študenti aplikovanej ekonómie overili svoje vedomosti v záverečnom testovaní Online učebnica ekonómie. Tí najúspešnejší získali certifikáty: 

            Tatiana Mulíková, Denisa Špirková, Patrícia Drábová, Miroslava Kucajová a Patrícia Kaňuková zo IV.A.

            Veríme, že naučené budú vedieť aplikovať v praxi.

          • Plavecký výcvik žiakov 2.ročníka

          • Tešíme sa, že sme mohli v júni zorganizovať plavecký výcvik pre žiakov 2. ročníka v tomto školskom roku. Plavecký výcvik sa konal po dvoch rokoch covidovej pandémie. Tri dni sme zdokonaľovali plavecké zručnosti v krytej plavárni nášho mesta a odmenou nám bolo pokračovanie kurzu v iných podmienkach, v AquaCity Poprad. Bonusom bolo krásne slnečné počasie a pocit z dobre stráveného času so spolužiakmi a učiteľmi. Niektorí študenti sa naučili plávať a niektorí sa zdokonalili v plaveckých štýloch, učili sa skákať a zahrali si vodné pólo.

          • Emócie v marketingu

          • Na základe pozitívneho ohlasu zo strany žiakov z minulých školských rokov sme aj tento rok uskutočnili zaujímavý workshop na tému Emócie v marketingu. Na našu školu zavítal predseda OZ Mladý podnikavec p. Ing. Dávid Vrtaňa, PhD., ktorý pripravil pre žiakov III.A a III.L príjemné spestrenie výchovno-vzdelávacieho procesu, navyše s pridanou hodnotou v podobe interaktívnych činností a možnosťou zapojiť sa do súťaže o vecné ceny.

             

          • Eurofondue 2022 - finále

          • V poradí 9. ročník súťaže študentských projektov a nápadov Eurofondue sa konal 17. júna 2022 v Košiciach. Súťaž organizuje Ekonomická fakulta TU v Košiciach pod záštitou europoslanca Martina Hojsíka, s partnerskou podporou Košického samosprávneho kraja a Euractiv Slovensko.

            Z našej školy bol podaný projekt Náučný včelí chodník „včely v meste“ – autorky: Bianka Dzurillová a Dominika Ungerová, III. L. Projekt postúpil do finálového kola, kde naše študentky so zaujímavým nápadom, kreatívnou prezentáciou si vybojovali 2. miesto zo štyroch postupujúcich finálových tímov. Vďaka súťaži mali skvelú príležitosť vyskúšať si manažovanie projektu s fiktívnym rozpočtom eurofondov.

            Finále svojou on-line prítomnosťou podporil aj europoslanec Martin Hojsík, ktorý mal workshop na tému „Ako môže vyzerať moje mesto v roku 2050 s podporou EÚ“.

            Dievčatám gratulujeme!

          • Exkurzia Herba Drug

          • Posledná téma, ktorej sme sa v rámci predmetu Tovaroznalectvo venovali boli chemické výrobky, drogéria a kozmetika. Nie je nič lepšie ako vidieť skutočný proces výroby „naživo a nie očami učebnice“.

            Dňa 16. 6. 2022 sme navštívili rodinnú firmu Herba Drug, s. r. o. v Smižanoch. Pozreli sme si interné vývojové laboratórium, proces výroby tekutých mydiel, plnenie do plastových obalov a na oddelení marketingu nám predstavili celý sortiment vyrábaných produktov značky Dixi, Barbus a Carpathia Herbarium.

            Ďakujeme majiteľom a zamestnancom firmy Herba Drug za milé darčeky a možnosť zúčastniť sa zaujímavej exkurzie.

            Študenti I.B

          • Participácia v projekte Erasmus+

          • Študenti SOŠ ekonomickej participovali v projekte ERASMUS+: Old Places-New SPACES na Gymnáziu, Školská 7, Spišská Nová Ves.

            V projekte sú zapojené krajiny Litva, Lotyšsko a Turecko.  

            V remeselnej dielni nazvanej Sprinkled with Pollen (Poprášený peľom) naše študentky Katarína Purdová  III. E a Timea Danitová III. E  opísali nástroje včelára, rôzne typy úľov, vysvetli prácu včelára a ponúkali na ochutnávku čerstvo vytočený med z našej školskej včelnice.

          • Zdravý životný štýl

          • Žiaci I. L a II. B sa dňa 15. júna 2022 zúčastnili workshopu o zdravom životnom štýle. Stretnutie a prednášku si pripravil Mgr. Kristián Klein – telocvikár a osobný tréner.

            Zdravie je ovplyvnené našim životným štýlom až z 80-tich percent. Tých zvyšných 20 percent pripadá na dedičnosť, zdravotnú starostlivosť, resp. ostatné vplyvy, ktoré tak ľahko zmeniť nevieme. 

            Preto jedzme zdravo, doplňme pestrú stravu aj o mliečne výrobky, sú zdrojom kvalitných bielkovín a vápnika, zvýšme pitný režim, hýbme sa, cvičme, nefajčime, odbúravajme stres, myslime pozitívne a veľa iných zaujímavých tipov odporučil Mgr. Klein na tomto zaujímavom stretnutí.

            Životný štýl,  najmä ten zdravý, je v našich rukách!

          • Program Rozbehni sa! Academy

          • V rámci programu Rozbehni sa! Academy sme my, žiaci III.L triedy, absolvovali počas školského roka 6-mesačný rozvojový program MÁM NÁPAD! OPLATÍ SA S NÍM ZAČAŤ
            Program pozostával z 5 náučných, praxou osvedčených modulov, ktoré rozvíjajú podnikavosť. Vžili sme sa do role rozbiehačov podnikateľských projektov s minimálnym štartovacím balíkom. Mohli sme sledovať ako sa niektoré nápady pretavili na biznis a niektoré sa stali neúspešné. Naučili sme sa ako sa na svoj projekt pozrieť z „druhej strany“. Ako úspešní rozbiehači sme získali certifikát.

            Žiaci III.L

          • Deň otcov - 19. júna 2022

          • Prečo by sme si mali uctiť otcov?

            Pretože… môj OTEC je môj: ochranca, učiteľ, vzor v dospelosti, zabávač, poradca, tréner a kamarát. Každé dieťa potrebuje poznať v živote nielen rolu matky, ale aj rolu otca. Je dokázané, že milujúci a starostlivý otec v rodine prináša sebavedomé, silné, úspešné a jazykovo zdatné deti.

            Preto nezabudnime tretiu júnovú nedeľu zablahoželať svojmu otcovi.

             

          • Exkurzia v Embracu

          • Dňa 3. 6. 2022 sme sa v rámci predmetu Tovaroznalectvo zúčastnili exkurzie u najväčšieho zamestnávateľa v Spišskej Novej Vsi, vo firme Embraco, ktorá sa špecializuje na výrobu kompresorov a montáž chladiacich systémov. V súčasnosti je spoločnosť Embraco súčasťou japonskej korporácie Nidec.

            V hlavnej výrobnej hale sme si pozreli výrobu kompresorov. Navštívili sme aj technologické centrum, ktorého súčasťou je vývoj komerčných chladiarenských kompresorov a tiež aplikačné a elektrické laboratórium.

            Ďakujeme zamestnancom Embraca za možnosť zúčastniť sa zaujímavej exkurzie.

            Študenti II.A

          • Pomoc máme v krvi

          • Sú chvíle, keď sme odkázaní na pomoc a ochotu úplne neznámych ľudí. Tak je to aj v prípade darovania krvi. Darovanie krvi je prejavom solidarity, kedy darovaná krv vracia nádej a život mnohým ľuďom. Naši študenti znova ukázali, že majú srdce na správnom mieste a do tejto akcie sa neváhali zapojiť. Teší nás, že máme aj ďalších prvodarcov, ktorí prekonali svoj strach a ukázali, že aj mladí ľudia vedia podať pomocnú ruku. 

          • Exkurzia Židovská synagóga Prešov

          • Život je veľmi krátky, nemal by byť sprevádzaný rasovou nenávisťou, bolesťou , utrpením....
            Návštevou tejto nádhernej pamiatky, ktorá je nemým svedkom tejto bolesti, sme si to sprítomnili a uvedomili, že život je vtedy úžasný pokiaľ medzi ľuďmi vládne porozumenie a priateľstvo.
            Študenti 3.L, 3.E, Mgr. M. Vyšňovská, PhDr. Renáta Krajňáková

          • Medobranie

          • 15. júna 2022 sme mali v školskej včelnici MEDOBRANIE. Na vytáčaní medu sa aktívne podieľali žiaci III. E triedy pod odborným dohľadom pána Radovana Zimmermanna a Ing. Petra Pavlisa.

            Zároveň prebehla zážitková exkurzia detí z MŠ J. Hanulu. Malí škôlkari - trieda Včielok s veľkým záujmom sledovali vytáčanie medu, pozreli si Apidomček a Náučný včelí chodník.

          • Predĺženie platnosti ISIC karty

          • Priložením k terminálu, na účely použitia na dopravu

            Elektronická platnosť čipu v preukaze pre účely použitia preukazu ako dopravnej karty sa predlžuje odoslaním SMS a priložením preukazu k stredoškolskému terminálu.

            Pre účely dopravy je karta platná od 1.7. do 30.6. nasledujúceho roka. Pre ďalšiu platnosť je potrebné kartu priložiť k terminálu (kabinet Informatiky č.d. 70). 

            ISIC známka (nálepka), na účely zliav, napr. mobilný operátor

            Licencia ISIC a EURO<26 sa predlžuje zakúpením známky ISIC na nový školský rok. Známka stojí 10€. Dostanete ju priamo na škole a to v termíne od 1.6.-31.10., alebo celoročne na www.objednaj-preukaz.sk.

            Skontrolujte si, či máte na preukaze známku ISIC na nový školský rok. Bez aktuálnej známky ISIC bude preukaz neplatný na 150.000 zliav a výhod na Slovensku a v zahraničí, ktoré sú viazané na platnú licenciu ISIC a EURO<26.

          • Účelové cvičenia pre žiakov 1. a 2. ročníka

          • Za krásneho slnečného počasia dňa 25. 05. 2022 sa konali Účelové cvičenia pre žiakov 1. a 2. ročníka a Kurz ochrany života a zdravia pre žiakov III. E. Cieľom bola turistická vychádzka k novej vyhliadkovej veži, ktorá sa nachádza v oblasti medzi Šulerlochom a Rittimbergom. Vychádzka viedla cez strelnicu, kde si žiaci oddýchli a zoznámili sa s prostredím. Boli sme veľmi radi, že po ťažkom období pandémie sme sa mohli opäť dostať spoločne do prírody a nadýchať sa sviežeho vzduchu. Veríme, že sa vychádzka všetkým páčila a že si to opäť zopakujeme po inej trase. Odmenou pre niektorých žiakov bol športový deň v AquaCity Poprad v dňoch 26. a 27. 05. 2022.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h