• Zahraničná prax tretiakov na Malte

          • Vybraní študenti tretích ročníkov sa počas týchto dní zúčastňujú na odbornej zahraničnej praxi na Malte. Náplňou praxe je zdokonaľovanie sa v anglickom jazyku a prax vo vybraných spoločnostiach.

          • Rozlúčka štvrtákov

          • Po 2 rokoch pandémie sme mali možnosť sa so študentmi 4.ročníkov rozlúčiť tak, ako to bolo zvykom. Vybraní študenti boli ocenení, slová vďaky a uznania vypovedané. Našim štvrtákom prajeme v posledných dňoch štúdia veľa síl pri opakovaní maturitného učiva a šťastnú ruku pri ťahaní maturitných otázok.

          • Medzinárodný deň rodiny

          • Tohtoročným sviatkom rodiny je 15. máj. Rodina je pre človeka veľkou oporou, povzbudením a istotou v dobrých i ťažkých dňoch. Sme citliví, krehkí a navzájom sa potrebujeme. Nielen v čase pandémie, ale i teraz počas vojnového konfliktu. Mnohé rodiny dospeli do štádia odcudzenia, rozdelenia, znechutenia, únavy a strácame dych...
            Nádej pre dobro, krásu a spravodlivosť je tu vždy.

            „Držme spolu v dobrom, držme sa aj v skúškach.
            Netrápme sa z toho, kto je a kto nie je v rúškach.

            Sú tu predsa väčšie hodnoty
            čo životu lepšie sadnú do nôty –
            Je to otec, je to mama, som to ja – je to Rodina!
            Poďme si oproti, skúsme sa objímať
            na dobré sa predsa najkrajšie spomína!
            Chce to riadny nádych a hlavu hore
            Na obzore sa črtá niečo pekné, nové...“

            (Inšpirácia hymnou Dňa rodiny 2022, ktorej autorom je Miro Jilo)

          • Celoslovenské kolo Finančnej olympiády

          • Aj v školskom roku 2021/2022 sa naši študenti zapojili do Finančnej olympiády, ktorej organizátorom je Nadácia Partners. Súťaž pozostáva z troch kôl. Prvé a druhé kolo súťaže predstavuje on-line test. Pozostáva z otázok v oblasti hospodárenia, finančných produktov a finančného trhu.

            Tento rok sa do súťaže prihlásilo rekordných 8 000 žiakov z celého Slovenska. Do tretieho - finálového kola postupuje iba 20 najlepších študentov. Do finále sa prebojoval aj náš Peter Petko z III.L. Finálové kolo sa uskutočnilo 3. mája 2022 v Bratislave, v sídle Nadácie Partners.

            V tomto roku sa konal jubilejný 10. ročník súťaže a preto Nadácia Partners pre finalistov pripravila prekvapenie – možnosť absolvovať platenú odbornú prax (stáž) v rozsahu jedného týždňa v spoločnosti PARTNERS GROUP SK s. r. o., resp. jej pobočkách. Pre Peťa je to vynikajúca skúsenosť a príležitosť využiť svoje poznatky z oblasti finančnej gramotnosti priamo v praxi. Peťovi k nádhernému výsledku blahoželáme.

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa tradične patrí našim mamám, babkám, prababkám. Sú to najdôležitejšie ženy v našom živote, bez ktorých by sme tu neboli.
            Je pekným zvykom, že v tento deň týmto vzácnym ženám darujeme kvietok, dezert či inú milú pozornosť.
            Preto nezabudnime v nedeľu 8. mája na tento krásny sviatok.

          • Jarná prehliadka včelstiev

          • 5. mája po prehliadke včelstiev, ktorá dopadla veľmi dobre, sme usúdili, že urobíme otváranie medníkov. Včelstvá sú silné, v dobrej kondícii, preto sme pridali medníky, aby mali dostatok miesta na nový med. Veríme, že tohto roku počasie a včielky nesklamú a medobranie dopadne na výbornú.

            Filip Kraus IV. E a žiaci III. E

          • Vyhodnotenie okresného kola v basketbale chlapcov a dievčat

          • Dňa 28. a 29. 4. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo v basketbale chlapcov a dievčat stredných škôl. Turnaja sa zúčastnilo 7 škôl zo Spišskej Novej Vsi, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Víťazi skupín hrali podľa poradia o výsledné umiestnenie. Športová úroveň tohto turnaja bola veľmi dobrá, na palubovke sa objavili extraligoví hráči a hráčky, ktorí reprezentujú naše mesto. V tomto turnaji sa žiakom našej školy darilo veľmi dobre, družstvo chlapcov po veľmi dramatických zápasoch vybojovalo 3. miesto a družstvo dievčat 2. miesto. Za predvedené výkony a dobrú reprezentáciu školy ďakujeme.


            Družstvo chlapcov: Uhrin Sedrik 3.E , Vaľuš Milan 1.L, Rusnák Bruno 2.L, Barbuščák Viktor 3.L, Depta Daniel 3.L, Stanko Marek 1.E, Gracia Daniel 2.L, Frankovič Daniel 3.E, Stančák Sebastian 1.A, Peter Petko 3.E, Peter Bosák 3.E, Blahut Matej 1.B

            Družstvo dievčat: Smyková Dominika 4. L, Popadičová Vivien. 4. L, Šaššová Jennifer 4.L, Bajtošová Anna, 4. A, Drábová Patrícia, 4. A, Matúšová Lenka 3. L, Vavreková Laura 2. B, Tauberová Veronika 2. B Hadbavná Viktória, 3.A

            Chlapci:

            1.miesto: Gymnázium Školská 

            2.miesto: SOŠ Technická  

            3.miesto: SOŠ Ekonomická 

             

            Dievčatá:

            1.miesto: Gymnázium Školská 

            2.miesto: SOŠ Ekonomická 

            3.miesto: Gymnázium Javorová 

          • Exkurzia Áčko

          • Dňa 28. 4. 2022  sme sa zúčastnili exkurzie vo firme ÁČKO, a. s. v Ružomberku. V súčasnosti je firma jeden z najväčších výrobcov paplónov, vankúšov, prestieradiel, posteľných obliečok a súprav na Slovensku. Svojimi výrobkami zásobuje veľkoobchody, maloobchody, hypermarketové siete v 12 krajinách Európy.

            Prezreli sme si výrobu jednotlivých výrobkov, tlačenie etikiet s popisom výrobku, balenie hotových výrobkov na export a do predajní. Nadobudnuté teoretické vedomosti sme spojili s praxou. 

            Ďakujeme za možnosť zúčastniť zaujímavej exkurzie.

            Žiaci II.B a III.E

             

          • Deň narcisov 2022

          • Najvzácnejšia zbierka Deň narcisov sa po 2 rokoch pauzy opäť vrátila do ulíc. A naša škola bola pritom. Zbierky sa zúčastnilo 8 študentiek, ktoré zbierali peniaze v našej škole i v meste. Spolu vyzbierali 491,48€, ktoré sme zaslali na účet v SLSP. Veríme, že i našim pričinením pomôžeme onkologickým pacientom a ich rodinám zdieľať ťažký boj s chorobou.

          • V. ročník Akademického dňa

          • Po 2-ročnej nútenej prestávke z dôvodu pandemických opatrení sa 29. apríla 2022 konal V. ročník Akademického dňa. Pripravený bol pre našich prvákov a druhákov. Predstavili sa na ňom študenti III. a IV. ročníka s výsledkami svojich prác, projektov, SOČ, cvičnej firmy a aplikovanej ekonómie, s ktorými reprezentovali našu školu na regionálnych, slovenských i medzinárodných súťažiach v tomto školskom roku.


            Študenti Peter a Daniel prezentovali činnosť žiackej školskej rady, jej aktivity a akcie. Bianka a Diana predstavili študentskú spoločnosť Handmade, ich výrobky a secondhand. Trojica štvrtákov Ema, Sandra a Aleš prezentovali činnosť cvičnej firmy Ecománia a jej produkty. Katka nás oboznámila so SOČ-kou Zvieratá a ľudská psychika a Dominika prezentovala práce, s ktorými sa zapojila do súťaže „Rozbehni to“ a do „Eurofondue“.


            Tretiakom a štvrtákom patrí veľké poďakovanie za ich vystúpenia. Veríme, že prváci a druháci získali inšpirácie, motiváciu i chuť reprezentovať v ďalších rokoch našu školu.

          • Okresné kolo študentov stredných škôl v bedmintone chlapcov a dievčat

          • 13.4.2022 sa v telocvični našej školy uskutočnilo okresné kolo v bedmintone chlapcov a dievčat stredných škôl. Turnaja sa zúčastnilo 7 stredných škôl: SOŠ Ekonomická, Gymnázium Školská, Gymnázium Javorová, Gymnázium Š. Mišíka, SOŠ Drevárska, SOŠ Techniky a služieb, Hotelová akadémia. Výsledková listina bola nasledovná:

            Družstvá chlapcov: 
            1. Gymnázium Š. Mišíka  

            2. SOŠ Ekonomická  

            3. SOŠ Drevárska 

             

            Družstva dievčat:
            1. Gymnázium Školská SNV

            2. Gymnázium Javorová SNV

            3. Gymnázium Š. Mišíka


            Našu školu reprezentovali títo žiaci: Vladimír Filinský IV.L, Aleš Kováč IV.A, Samuel Sopkovič IV. A, Katarína Purdová III.E, Bibiána Smotrilová III.E.
            Za dobrú reprezentáciu školy a predvedené výkony ďakujeme.

          • Nábor PEER aktivistov

          • Kto sú PEER aktivisti? Sú to študenti, ktorí sa dobrovoľne zapájajú do činností súvisiacich s prevenciou na základných a stredných školách. 20. - 21. apríla 2022 lektori OZ Mladí ľudia a život uskutočnili nábor nových peer aktivistov z radov prvákov a druhákov do svojho združenia. Podarilo sa im už získať nejakých záujemcov, ktorí ešte absolvujú užší výber. Ak Vás ich aktivity upútali, ale ešte ste sa nerozhodli, máte čas  do konca tohto mesiaca. Pre bližšie informácie kontaktujte koordinátora  prevencie Mgr. Ambrózy.

            Držíme palce!

          • Deň narcisov 2022

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. 28. apríla 2022 JE DEŇ NARCISOV. Pripnime si malý kvietok na podporu onkologických pacientov opäť aj v uliciach. Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na Deň narcisov. Prispieť môžeme do 6. mája 2022.

            Liga proti rakovine vám ďakuje.

          • Deň Zeme

          • Aj naša Zem si zaslúži byť čistá. V piatok sa študenti I.B a I.L pri príležitosti Dňa Zeme podujali vyčistiť priestor za Tescom. Spolu nazbierali viac ako 50 vriec prevažne plastových a sklenených odpadkov. Buďme k našej planéte ohľaduplnejší, ďalšiu do vienka už nedostaneme.

          • Prednáška – „Svet práce“

          • Po absolvovaní blížiacich sa maturitných skúšok naši štvrtáci definitívne opustia brány školy. Niektorí sa rozhodnú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, niektorí si hneď nájdu zamestnanie a iní zase budú dlhšie sledovať ponuku pracovných miest.

            Dňa 13. apríla 2022 navštívila našu školu pracovníčka z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi Mgr. Danica Stoličná, ktorá si pripravila pre študentov štvrtých ročníkov prednášku na tému: ORIENTÁCIA NA TRHU PRÁCE.

            Študentom podala vecné informácie napr. kedy požiadať o zaradenie do evidencie uchádzača o zamestnanie na ÚPSVaR, zároveň zodpovedala na ich zaujímavé otázky:

               - kde požiadať o sprostredkovanie zamestnania

               - aké doklady sú potrebné pre podanie žiadosti

               - ako vyhľadať a podať žiadosť na úrade práce

               - ako sa uchádzať o pracovné miesto

               - ako sa má pripraviť uchádzač o zamestnanie


            Poskytnuté informácie určite našim žiakov pomôžu pri orientácii na trhu práce.

            Ďakujeme.

          • Stretnutie školských rád

          • 3 členovia našej žiackej školskej rady (ŽŠR) - Monika, Peťo a Daniel sa 8.4. zúčastnili stretnutia študentských rád v Klube mladých v Spišskej Novej Vsi. Účelom bolo predstavenie jednotlivých ŽŠR, výmena skúseností a spolupráca v rámci škôl a mesta. Chceme aby naša rada pracovala čo najlepšie, preto je dôležité sa navzájom motivovať a inšpirovať. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Stredoškolská odborná činnosť

          • V krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti, ktoré sa uskutočnilo 1. apríla 2022,  výsledky svojej práce úspešne prezentovali študentky z III. E  triedy :  

            Bibiána Smotrilová - s názvom  práce : Biodegradácia a biotransformácia odpadov kompostovaním v súťažnom odbore  04  Biológia - 4. miesto,

            Katarína Purdová s názvom práce : Zvieratá a ľudská psychika dnešnej doby v súťažnom odbore 17 Pedagogika, psychológia, sociológia - 4. miesto.

            Za zodpovednú prípravu, záujem a ochotu pracovať nad rámec študijných povinností dievčatám patrí veľká pochvala !

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h