• Stredoškolská odborná činnosť

          • V krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti, ktoré sa uskutočnilo 1. apríla 2022,  výsledky svojej práce úspešne prezentovali študentky z III. E  triedy :  

            Bibiána Smotrilová - s názvom  práce : Biodegradácia a biotransformácia odpadov kompostovaním v súťažnom odbore  04  Biológia - 4. miesto,

            Katarína Purdová s názvom práce : Zvieratá a ľudská psychika dnešnej doby v súťažnom odbore 17 Pedagogika, psychológia, sociológia - 4. miesto.

            Za zodpovednú prípravu, záujem a ochotu pracovať nad rámec študijných povinností dievčatám patrí veľká pochvala !

          • Olympiáda Mladý účtovník 2022

          • Dňa 25. marca 2022 sa konalo 1. kolo Olympiády Mladý účtovník, v ktorom si zasúťažilo 130 študentov z 52 škôl. Našu školu reprezentovali Tatiana Mulíková a Anička Bajtošová zo IV.A a Martina Papcúnová zo IV.L. 

            Do 2. kola postúpilo 30 študentov a naša Táňa je medzi nimi.

            Tešíme sa s Tebou a všetci Ti 22. apríla budeme držať palce.

          • Študentská firma EKOHAND navštívila Veľtrh podnikateľských talentov 2022

          • Po dvojročnej prestávke sa konečne podarilo stretnutie študentov a učiteľov zapojených do programu aplikovanej ekonómie, ktorú zastrešuje nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko.


            Stretnutie sa uskutočnilo v Bratislave v centre Nivy, kde svoje podnikateľské aktivity prezentovalo 48 študentských firiem z celého Slovenska. Podujatie sa konalo pod záštitou predsedu vlády Slovenskej republiky Eduarda Hegera, ktorý podujatie otvoril.

            So záujmom sme si prezreli prezenčné stánky konkurenčných študentských firiem, ich podnikateľské plány, prezenčné zručnosti a produkty, ktoré ponúkali na predaj. Presvedčili sme sa, že aj naša študentská firma má porovnateľný podnikateľský potenciál. Získali sme veľa podnetov k prezentácii firmy na verejnosti a k  tvorbe výročnej správy, na ktorej v našej firme momentálne pracujeme.


            Manažment študentskej firmy EKOHAND

          • Okresné kolo 68. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • V stredu 30. marca 2022  sa v priestoroch Spišskej knižnice konalo okresné kolo prednesu poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovala študentka 1. ročníka, Ema Faltinová, ktorá sa umiestnila na 3. mieste v 4. kategórii.

            Tešíme z jej úspechu a ďakujeme za reprezentáciu našej strednej školy.

          • Krajské kolo súťaže v spracovaní informácii na počítači

          • 16. februára 2022 sa na Krajskom kole súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácii na počítači v Košiciach zúčastnili dvaja žiaci z našej školy - Šimon Ivančák z II. L triedy a Kristián Hauswirth zo IV. L triedy. Kristián Hauswirth získal v disciplíne písanie na počítači 1. miesto s počtom úderov 418 úderov za minútu. V dňoch 22. - 24. marca 2022 sa uskutočnilo celoštátne kolo 56. ročníka tejto súťaže, kde Kristián obsadil veľmi pekné 4. miesto. Ku krásnemu výsledku blahoželáme!

          • Olympiáda Podnikový hospodár

          • Cieľom súťaže je popularizácia ekonómie ako vedného a študijného odboru a podpora celospoločenských snáh o zvyšovanie finančnej gramotnosti mladých ľudí,  ako aj zvýšenie pripravenosti a záujmu potenciálnych uchádzačov o štúdium na Podnikovohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach.

            Spomedzi  študentov štvrtého ročníka, ktorí sa zapojili do súťaže,  do celoslovenského kola olympiády postúpila  Tatiana Mulíková zo 4.A.

            Blahoželáme!

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je oslavou úcty a pokory k vode, ktorej význam si celý svet každoročne pripomína 22. marca. Po prvý krát bol tento deň vyhlásený v roku 1992 na konferencii OSN v brazílskom Riu de Janeiru, pričom každý rok je jeho oslava tematicky zameraná na iné problémy v súvislosti s vodou.

            Aktuálnosť a význam Svetového dňa vody je daná aj skutočnosťou, že na svete viac ako dve miliardy ľudí trpí nedostatkom pitnej vody, nemá prístup k vode. Témou Svetového dňa vody 2022 je „Podzemná voda“. Cieľom tohtoročnej kampane je vysvetliť životne

            dôležitú úlohu podzemnej vody vo vodných a sanitačných systémoch, poľnohospodárstve, priemysle, ekosystémoch a adaptácii na zmenu klímy. Voda nie je iba najrozšírenejšou, ale aj najdôležitejšou kvapalinou v prírode, nevyhnutná pre život všetkých organizmov na Zemi.

            Vážme si nielen to, že máme čo piť, ale aj to, že máme u nás voľne dostupné zdroje kvalitnej pitnej vody.

            Na zdravie priatelia!

          • Deň počatého života - 25. marec

          • Oslávme život spoločne a pripnime si bielu stužku. Veď život je dar! Každoročne sa 25. marca zapájame do celoslovenskej kampane „Deň počatého života“. V tomto roku je to už 22-krát.
            Aj naši dobrovoľníci budú pripínať biele stužky s cieľom podporiť tento sviatok. Viac informácií nájdete na www.25marec.sk a na stránke www.zachranmezivoty.sk.

            Za podporu ďakujeme...

          • Finančná gramotnosť

          • Naši bývalí študenti Matej a Christián zavítali na svoju "Alma Mater" s cieľom, aby mohli svoje získané životné skúsenosti posunúť našim žiakom prvého ročníka. 

            Ich príbeh sa stal základom témy "Finančná gramotnosť". Snažili sa poukázať na to ako porozumieť financiám a ako s nimi správne zaobchádzať. Ďakujeme za cenné rady a veríme, že sa ešte na podobných témach v budúcnosti stretneme.

          • Vzťahy a my

          • Študenti II. L triedy na tretej vyučovacej hodine a II. A na štvrtej hodine sa zúčastnili 17. marca 2022 workshopu na tému „Vzťahy a my“. Workshop prebiehal cez aplikáciu Zoom. Lektorkou bola PhDr. Monika Piliarová, PhD.
            z neziskovej organizácie Facilitas z Košíc, ktorá pre nich pripravila zaujímavé aktivity. Farbami i tvarom vyjadrili svoje momentálne pocity i vzťahy. Vzťahy sú dôležité od detstva, je potrebné sa rozprávať s deťmi i mladými ľuďmi. V rodine by nemal chýbať humor a možnosť poučiť sa z ťažkostí. Každé stretnutie človeka s človekom by malo byť obohatením.

          • Certifikát CISCO

          • Žijeme vo svete, ktorý je čoraz viac navzájom prepojený, vytvárajú sa globálne ekonomiky a rastie preto potreba pre technické zručnosti ľudí. „CISCO Networking Academy program“ umožňuje získanie vedomostí z oblasti sieťových technológií pre vyše 1 000 000 študentov ročne v 165 krajinách sveta. Študenti programu sieťových akadémií majú príležitosť zúčastniť sa na výnimočnom vzdelávacom procese, ktorý má vysokú kvalitu. Študenti programu sieťových akadémií sa stávajú tzv. „architektmi sieťovej ekonomiky“, ktorá umožňuje každodenné prepojenie „siete ľudí“ a počas štúdia aktívne používajú nástroj Packet Tracer od spoločnosti CISCO, ktorý je určený na simuláciu počítačovej siete.

            17 študentov III.L triedy úspešne zvládlo teoretické a praktické skúšky z tohto sieťového programu a získalo medzinárodný certifikát CISCO CCNA 1, ktorý im tak uľahčí vstup na trh práce. Blahoželáme.

          • Kyberpredátor

          • Internet je tu už od nepamäti.
            Slúži nám, za to ďakujeme ti.
            Dobrý sluha, ale zlý pán.
            Kyberpredátor, daj pokoj nám!


            Kyberpredátor je utajený,
            úsmev na tvári vám premení.
            Deti, dávajte si pozor!
            Na internete nemáte dozor.


            Preto ak máte s tým problém,
            napíšte mu, nepoviem.
            Potom všetkom sa zverte mamke,
            napečie vám koláč a kyberpredátora zamkne.


            Pokiaľ si práve ty ten kyberpredátor,
            obleč si bundu a strať sa ako gáfor.
            Kyberpredátori sú veľmi zlí,
            a verte tomu, že nie sú bez viny.


            Ak tvoj kamoš taktiež pácha toto zlo,
            je mi ľúto, pravdupovediac, to už nie je kamarát, bro.
            Taký človek nemá hlavu v poriadku,
            vytoč 158 a oni ho dajú do chládku.

            Dávid Vojaček, Daniel Gracia, 2. L

          • Pomoc pre Ukrajinu

          • Od zajtra môžete pomocnú ruku utečencom z Ukrajiny podať aj vy. Zoznam najžiadenejších veci nájdete tu. 👇

          • Valentínska kvapka krvi

          • 17. februára 2022 sa študenti našej školy podujali vykonať šľachetný čin a darovali svoju krv v mestskej nemocnici tým, ktorí ju potrebujú najviac. Sme radi, že sa spomedzi našich študentov našlo aj niekoľko prvodarcov a veríme, že ich práve táto akcia nakopne a stanú sa pravidelnými darcami. Buď frajer a pripoj sa k nám nabudúce aj ty.

          • Školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín

          • Mňa kedys’ zvádzal svet, mi hovoriac:
            Reč, ktorú z domu vieš, ó, jak je lichá!
            jak biedny nástroj ona pre snem prác,
            čo žitím srdca sú a duchu pýcha…


            (P. O. Hviezdoslav, Letorosty III)


            Dňa 16. februára 2022 sme zorganizovali školské kolo Hviezdoslavovho Kubína, kde sa umeleckým slovom predstavili viacerí študenti našej školy. Za prozaický prejav sme ocenili troch žiakov, Emu Faltinovú z 1. A, Adama Petríka z 1. L a Miriam Kmetzovú z 1. L. Ema Faltinová, ktorá sa umiestnila na 1. mieste bude našu strednú školu reprezentovať na okresnom kole v Spišskej Novej Vsi. Želáme jej veľa úspechov a všetkým zúčastneným ďakujeme.

          • Expert geniality show

          • Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do celoslovenskej súťaže Expert geniality show. Aj tento školský rok žiaci predviedli svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok v netradičných úlohách. Súťažiaci si vyberali dve súťažné kategórie, pričom na výber mali z týchto kategórií: Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English? a Góly, body, sekundy. Prvé tri miesta obsadili:  Maxim Molnár (III.L), Peter Petko (III.L) a Ďurčíková Eliška (I.L). Maxim Molnár a Peter Petko sa umiestnili v prvej štvrtine najúspešnejších riešiteľov na Slovensku. Výhercom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická
      • +421534421757
      • Stojan 1 052 01 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h