• 17. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem krajín V4 v Košiciach

          • Slávnostným otvorením sa dňa 23. októbra 2019 začal 17. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem. Našu školu reprezentovala firma HANDMADE, s. r.o., zo IV. L triedy. Medzinárodný veľtrh prebiehal v termíne od 23. – 24. októbra 2019 s účasťou 26 firiem. Firma HANDMADE, s. r. o., bola na veľtrh zodpovedne pripravená a prezentovala sa s ručne vyrábanými výrobkami, ktoré iné firmy neponúkali. Žiaci svoju firmu odprezentovali pred odbornou komisiou v slovenskom a anglickom jazyku.
            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu a veríme, že spojenie teórie s praxou prinesie do budúcnosti žiakom veľa skúseností.

          • Výlet za poznaním do Košíc

          • My - tretiaci našej školy sme sa vybrali 24. novembra 2019 do Košíc. Prezreli sme si 17. ročník „Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem“. Psychicky sme podporili aj cvičnú firmu z našej školy Handmade, s. r. o.

            Čo sa páčilo nám - tretiakom?

            - to, že tam bolo veľa rôznych stánkov,

            - možnosť ochutnávky rôznych sladkostí, občerstvenia,

            - odvaha našich rovesníkov vymyslieť produkty a odprezentovať ich,

            - výzdoba stánkov,

            - rôznorodosť produktov,

            - ochutnali sme muffiny, ovocné šťavy, čokoládky zn. Deva,

            - zmerali mi krvný tlak, cukor,

            - poučili nás ako máme správne sedieť, stáť, chodiť,

            - vymasírovali mi krčnú chrbticu,

            - páčila si mi cvičná firma s kvetmi, pretože kvety sú „život“,

            - snaha zaujať iných a získať zákazníkov,

            - stánok s folklórnymi vecami a tradičnými jedlami.

            Čo sa nám nepáčilo?

            - asi nič,

            - znudenosť niektorých predvádzajúcich,

            - neochota niektorých stánkov podať informácie,

            - to, že meškal vlak,

            - ak sme sa na niečo opýtali, tak nám dali letáky, vizitky a nechceli rozprávať,

            - to, že v niektorých firmách sa opakovali produkty,

            - budova, v ktorej sa prezentovalo; cvičné firmy mali málo miesta,

            - prezentácie niektorých firiem,

            - nie každý bol milý a prívetivý v stánkoch.

            Čo mi to dalo do života?

            - aby sme mohli prezentovať a predávať svoje výrobky,

            - uvedomila som si, že aj maličkosti vedia potešiť,

            - nebáť sa rozprávať a nadväzovať kontakty, obchody,

            - nie je to ľahké vystúpiť pred cudzími ľuďmi,

            - inšpirácie a taký nadhľad na výrobky a nápady,

            - nové skúsenosti,

            - aby som aj ja mohol niečo vymyslieť,

            - zbaviť sa trémy a rozprávať s ľuďmi,

            - to, že budem pracovať s ľuďmi a nebude to asi ľahké,

            - nápady na varenie.

            A na záver – ďakujeme pani učiteľkám, že nás zobrali do Košíc. Bol to príjemný deň, ktorý odporúčame prežiť aj iným študentom.

          • Účelové cvičenie druhákov

          • V piatok 25.10.2019 sa žiaci druhých ročníkov zúčastnili účelového cvičenia na Popradskom plese. Trasa viedla od Štrbského plesa a pokračovala asi hodinovou nenáročnou trasou po tatranskej magistrále smerom k Popradskému plesu. Po krátkom oddychu sme sa presunuli aj k neďalekému Symbolickému cintorínu, kde sa nachádzajú pamätné tabule obetí hôr. Počas celého účelového cvičenia nás hrialo slniečko a o nádherné výhľady nebola núdza.

          • ERASMUS+

          • ERASMUS+ ponúka nekonečné príležitosti 🇬🇧 🇬🇧 🇬🇧

            Naši skvelí dvanásti študenti 4. ročníka sú už druhý týždeň v rámci projektu ERASMUS+ na zahraničnej odbornej praxi v Dudley College vo Veľkej Británii. Pracujú na projektoch v medzinárodných tímoch a zdokonaľujú svoje prezentačné i jazykové zručnosti. Tešíme sa na Vaše zážitky, priatelia 😀🇬🇧

            www.facebook.com/DudleyCollege/

          • Študovať a zarábať? Na SOŠE sa to dá!

          • Prváci, rozhodnite sa pre duálne vzdelávanie s našimi partnermi: EMBRACO, K_CORP, TRIPLUS, 247 SKZískajte štipendium, zručnosti, prácu a všetky ostatné výhody. Začiatok duálneho vzdelávania je od 01.02.2020. Viac info už čoskoro 💪

          • Dni finančného spotrebiteľa

          • Aj naša škola – triedy III. L, IV. A, IV. L sa zapojila do on-line kvízu finančnej gramotnosti, ktorý zorganizovala Národná banka Slovenska v rámci druhého ročníka podujatia Dni finančného spotrebiteľa 2019 s nosnou témou: Ako sa má správať zodpovedný spotrebiteľ? Najlepšie výsledky a certifikát získala trieda III. L s priemernou úspešnosťou 72,9 %. Blahoželáme.

          • 16.október - Svetový deň výživy

          • 16. október - Svetový deň výživy

            Už starí múdri filozofi tvrdili, že zdravie je dobro, o ktorom nevieme, kým ho nestratíme. A ako si udržať zdravie? Nejesť do sýtosti a nebáť sa námahy. Pre udržanie zdravia a sviežosti, stále platí stravovať sa striedmo. V našom každodennom jedálničku by nemali chýbať zelenina a ovocie.

            Šikovné ruky žiačok z I.E vykúzlili dobroty z ovocia a zeleniny pre svojich spolužiakov a učiteľov.

            Za čerstvé ovocie a zeleninu ďakujeme P. Hanzelymu absolventovi našej školy ako sponzorovi tejto akcie.

            Ďakujeme a na zdravie!

             

          • Prednáška p. Mikuláša Dzurindu

          • Dňa 3.októbra 2019 sme sa zúčastnili na prednáške Mikuláša Dzurindu, bývalého slovenského premiéra (1998-2006), ktorý prišiel diskutovať na Ekonomickú fakultu TUKE na tému: "Federálna únia: vízia pre preklenutie rozdielov v EÚ?" Prednáška bola pre nás zaujímavá a prínosná. Ďakujeme za možnosť zúčastňovať sa zaujímavých prednášok, ktoré organizuje Ekonomická fakulta.

             

          • "Gruľovka"

          • V dňoch 8. a 11.októbra sa študenti z odboru Agropodnikanie v rámci praxe zúčastnili tradičnej „gruľovky“ v Spišskom Štvrtku. Pomocnú ruku im podali aj študenti II.A a II.L. Tento rok bola úroda zemiakov na celom Slovensku v porovnaní s minulými rokmi pomerne slabá a preto sme radi, že sme sa do zberu mohli zapojiť aj my a aspoň trochu tak zvýšiť celkový objem produkcie.

          • Výstava drobných zvierat

          • 11. októbra 2019 sa žiaci II. E zúčastnili v rámci učebnej praxe 25. Výstavy drobných zvierat a špeciálnej výstavy klubu Činčily veľkej SR a ČR v Letanovciach. Žiaci pomáhali pri posudzovaní zvierat, robili zapisovateľov, prenášali a fixovali králiky.

          • Darovanie krvi

          • Každý z nás sa raz môže ocitnúť v situácii, ktorú nepredvída a ktorá môže zmeniť celý život. Našou krvou môžeme zachrániť obeť úrazu, pomôcť predčasne narodenému dieťaťu, pri urgentných operáciách môže byť rozhodujúcim faktorom. Naši štvrtáci preto nezaháľali a opäť pomohli tam, kde to naozaj treba. Spolu ich prišlo darovať 12 v rámci kampane Študentská kvapka krvi. Tentokrát sme mali aj 4 prvodarcov - Jakuba Polkablu, Líviu Bonkovú, Reného Hvizdoša (IV.A) a Dávida Jurčáka (IV.L).  

          • Okresné kolo v bedmintone

          • Športové súťaže pokračovali okresným kolom v bedmintone (8.10.2019). Chlapci obsadili 2. miesto. Dievčatá po vyrovnanom zápase s Technickou akadémiou prehrali a obsadili konečné 4. – 9. miesto. Školu reprezentovali: Ľubomír Chroust IV. L, Vladimír Filinský II. L, Jakub Polkabla IV. A, Dominika Sitiariková IV. L, Miriam Maťašovská II. L a Daniela Schmidtová I. A. 

          • Plavecká štafeta

          • Jeseň je pravidelne spojená s plaveckou štafetou, ktorú organizuje Mesto Spišská Nová Ves. Aj tohto roku sa nám podarilo motivovať 44 študentov. Sme radi, že sme oslovili aj študentov prvého ročníka, ktorí vzorne reprezentovali školu. Je to masová akcia, kde nejde o výkony, ale tí najlepší budú predsa len ocenení. O výsledkoch Vás budeme informovať. Sledujte nástenku telesnej výchovy.

          • Zbierka "Dni nezábudiek 2019"

          • Modrý kvietok nezábudky je symbolickým vyjadrením krehkosti duševného zdravia a vyzýva ľudí nezabúdať, že bez duševného zdravia nemôže existovať ani fyzické zdravie pretože sa navzájom ovplyvňujú.
            Preto sme sa aj v tomto školskom roku 3. októbra 2019 zapojili do celoslovenskej zbierky, ktorú organizuje Liga za duševné zdravie SR.
            Naši študenti zbierali v uliciach nášho mesta a pri obchodných centrách, ktoré nám poskytli povolenia (Lidl, Billa, Tesco). Spolu vyzbierali 234,89 €, ktoré sme poslali na účet v Prima banke v Spišskej Novej Vsi.

          • Zbierka "Biela pastelka 2019"

          • 20. septembra 2019 sa 12 študentov našej školy zapojilo do celoslovenskej zbierky „Biela pastelka“. Obdržali sme list tohto znenia:

            Dobrý deň,

            ďakujeme za veľkú pomoc pri zbierke BIELA PASTELKA. Vaša škola nám pomohla vyzbierať 324,94 . Celkovo sme za Spišskú Novú Ves vyzbierali 1 276,26 . Je to veľmi pekná suma. Najviac mali v pokladničke dvojica Viktória A. a Šimon Č.; vyzbierali 152,46 .

            Prosím, poďakujte im za nás.

            ĎAKUJEME

            S pozdravom „umenie žiť v tme“      

             

          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

          • Okresné kolo v cezpoľnom behu študentov a študentiek stredných škôl sa konalo za krásneho slnečného počasia. Dievčatá v súťaži družstiev obsadili 3. miesto. Družstvo tvorili – Lenka Matúšová I. L, Miriam Maťašovská II. L a Jaroslava Majkuthová II. L. V súťaži jednotlivcov 4. miesto obsadila Lenka Matúšová z I. L. Školu tiež reprezentovali: Matej Hrušovský III. L, Richard Kukoľ III. E a Sedrik Uhrín I. E.

          • Objav svoju budúcnosť

          • 26. septembra 2019 sa žiaci II.A mali možnosť zúčastniť 3. ročníka festivalu príležitostí – PROFESIA DAYS 2019. Festival sa organizuje v Košiciach pod záštitou spoločnosti Profesia. Pripravený program bol pre žiakov pestrý a zahŕňal širokú paletu aktivít. Účasť na festivaloch príležitostí prepája teóriu s praxou a tým dáva možnosť žiakom oceniť si získané vedomosti nadobudnuté v škole.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Kontakty

        • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
        • +421534421757
        • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
        • 035568381
        • 2022050085
        • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h