• Ako to bolo pred 30 rokmi ...

          • Dnes mladí ťažko pochopia, aké novembrové dni boli v roku 1989. Aby posolstvo týchto dní nezaniklo, Východoslovenské múzeum pripravilo prezentáciu pod názvom Na ceste k slobode. 27.11.2019 si druháci našej školy pripomenuli, čo všetko národ dokáže, keď chce ...

            Pevne veríme, že aj táto mladá generácia študentov je schopná vykonať veľké činy, nielen študenti v roku 1989.

          • Oblastné kolo - pIšQworky

          • V tomto školskom roku sme sa prvýkrát zúčastnili súťaže pIšQworky, ktorej spoluorganizátorom je Masarykova univerzita v Brne. Hlavným usporiadateľom súťaže je organizácia Student Cyber Games, ktorá sa dlhodobo zameriava na rozvíjanie schopnosti stredoškolákov prostredníctvom netradičných súťaží.

            V duchu motta "Mějte XO(bě) blíž. XO spojují" sa konali po celom Česku a Slovensku oblastné kolá spolu na 98 školách a zapojili sa do nich tisíce žiakov. Naše oblastné kolo pIšQworiek sa konalo v Poprade na gymnázium Kukučínova. Súťažilo sa formou vzájomných duelov medzi  jednotlivými družstvami. Zahrať si prišli okrem žiakov z usporiadateľskej školy aj gymnázium Školská, hotelová akadémia z Popradu a SOŠ hotelová Horný Smokovec. Po prvých dueloch postúpili do ďalšieho kola naše dva tímy. Boli sme však nováčikovia medzi už ostrieľanými hráčmi a tak k víťazstvu sa nám prebojovať nepodarilo. Aj napriek tomu sme zo súťaže odchádzali s dobrou náladou a s odhodlaním zúčastniť sa aj budúci školský rok.

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Dňa 19.11.2019 sa na našej škole konalo školské kolo olympiády z anglického jazyka v 3 kategóriách. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme. Prví umiestnení postupujú na okresné kolo olympiády v anglickom jazyku.

          • Oznam

          • Riaditeľka školy z prevádzkových dôvodov udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno dňa 28. 11. 2019.

          • Látkové a nelátkové záležitosti – životný štýl

          • “Látkové a nelátkové záležitosti – životný štýl“ bola téma besedy, ktorá sa uskutočnila dňa 19.11.2019 pre žiakov 1. ročníka našej školy, ktorú viedli naše peer aktivistky Tímea Dzurňáková a Karin Vadelová zo IV.A pod vedením Občianskeho združenia Mladí ľudia a život. Jedinečné podanie a prevedenie besied nielen že študentov zabáva, ale v prvom rade zásobuje informáciami, ktoré im internet, či kamarát neponúkne. Ide o jednoduché, zrozumiteľné posúvanie odborných a užitočných informácií. Tie sú predpokladom pre vytvorenie si vlastného názoru na danú tému, čomu pomáha diskusia, ktorá je základom dobrej besedy, čo ocenili aj naši prváci.

          • eTwinning týždne na škole

          • V mesiaci október vyzýva eTwinningová bruselská centrála k zvýšenej aktivite študentov a učiteľov zapojených do programu eTwinning ako súčasti vzdelávacieho programu Erasmus +. Naši študenti zorganizovali pri tejto príležitosti Stretnutie priaznivcov eTwinningu, ktoré sa uskutočnilo dňa 29.10.2019. Akcie sa zúčastnili žiaci ZŠ Komenského zo Spišských Vlách, Gymnázia Školská a SOŠ ekonomickej. Účastníci stretnutia prezentovali svoje projekty, súťažili v puzzle a pexese, ktoré boli súčasťou eTwinning projektov. Študenti boli odmenení za svoje aktivity suvenírmi od NSS (Národná služba pre elektronickú spoluprácu škôl) v Žiline. Našu školu prezentovali študentky A.Pavľáková, S.Suchá, K. Jozefčáková a A. Bugošová, 3.A, víťazky špeciálnej kategórie Projekty stredných odborných škôl v Národnej súťaži eTwinning 2019. Divácku kulisu tvorili študenti 3.A a 1.L. Všetkým zúčastneným patrí poďakovanie za vytvorenie príjemnej atmosféry stretnutia.

          • Pilotné elektronické testovanie maturantov

          • V dňoch 20.11. a 22.11.2019 absolvovali všetci naši maturanti elektronické testovanie vedomostí z maturitných predmetov SJL, MAT a ANJ. Testy boli realizované online formou a na celý priebeh a administráciu testov dohliadali pracovníci NÚCEM. Veríme, že cvičné testy prispejú k dobrým maturitným výsledkom.

          • Jazyk náš každodenný

          • Po roku sme si opäť overili svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry na OSJL. Konala sa 18.11.2019 v priestoroch našej novej posluchárne. Nielen príjemné prostredie, ale aj kvalita vedomosti študentov prispeli k výsledkom. O tom, že stále je čo zlepšovať a rozširovať vedomosti svedčí pestrosť nášho jazyka. Nikto nemôže povedať „viem všetko.“ Víťazom blahoželáme porazeným prajeme mnoho príjemných chvíľ pri učení.

          • Regionálne kolo v bedmintone

          • Prvé kolo Dlhodobých športových súťaží v tomto školskom roku sa začalo regionálnym finále v bedmintone chlapcov. Zúčastnené školy: Gymnázium Školská SNV, SOŠ ekonomická SNV, SOŠ drevárska SNV a OA Akademika Hronca Rožňava. Naša škola obsadila 2. miesto a postupuje na Krajskú športovú olympiádu, ktorá sa uskutoční v júni 2020 v Košiciach. Školu reprezentovali: Ľubomír Chroust IV. L a Vladimír Filinský II. L.

            Dievčatá, v zložení Dominika Sitiariková IV. L, Miriam Maťašovská II. L a Natália Goceliaková III. A dostali do skupiny silných súperov z Rožňavy a nakoniec obsadili 5. miesto zo 6 zúčastnených.

          • Primátor ocenil našich študentov

          • Pri príležitosti Dňa študentstva, ktorý je zároveň Dňom boja za slobodu a demokraciu, ocenil primátor mesta Pavol Bečarik úspešných študentov stredných škôl. Ocenenia si prevzali aj študentky štvrtého ročníka našej školy Ivica Frankovičová a Michaela Kucajová. Veríme, že dievčatá budú aj naďalej úspešne reprezentovať našu školu a ďakovné listy primátora im budú pripomínať ich výnimočnosť. Dievčatám srdečne blahoželáme!

          • Ustanovujúce valné zhromaždenie

          • 14. novembra 2019 sa konalo ustanovujúce valné zhromaždenie CITIZENS, JA Firmy, na ktorom manažéri -  študentky III.A predstavili svoj podnikateľský zámer. Akcionári firmy väčšinou hlasov schválili stanovy, podnikateľský plán i členov dozornej rady.

          • Školské kolo – Pišqworky

          • V mesiaci október sa konali triedne kolá v hre pišqworky. Žiaci sa pri tejto hre zabavili a vyskúšali si svoje taktické myslenie. Dňa 14.11.2019 prebehlo školské kolo a boli zostavené tri päťčlenné družstvá, ktoré budú našu školu reprezentovať zajtra 21.11.2019 na oblastnom kole v Poprade. Súťažiacim držíme prsty.

          • Zbierka Hodina deťom 2019

          • Hodina deťom je celoročná verejná zbierka, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Aj v tomto školskom roku 12 študentov našej školy zabezpečilo túto zbierku. Na základe povolení zbierkovali v meste na námestí, pri Lidli, Kauflande, Tescu a oboch OC BILLA. Spolu vyzbierali sumu 240,59 € (minulý rok 178,05 €), ktorú sme previedli na účet v SLSP v Spišskej Novej Vsi. Hodina deťom podporuje 4 oblasti práce s deťmi a mladými ľuďmi:


            1. Dieťa a jeho radosti
            2. Dieťa a jeho starosti
            3. Dieťa a jeho škola
            4. Dieťa a jeho komunita


            Sme radi, že aj naša škola pomáha „Hodine deťom“.

          • MIX volejbal ku Dňu študentstva

          • Športovci si pripomenuli svoj sviatok tak, ako sa na športovcov patrí. Ako každý rok aj tento Centrum voľného času organizovalo volejbalový turnaj zmiešaných družstiev ku Dňu študentstva. Nastala zmena v pravidlách, kde na ihrisku museli hrať 3 študentky a 3 študenti. Turnaja sa zúčastnili 4 školy – Gymnázium Školská, Gymnázium Javorová, Gymnázium Mišíka a naša škola. Výsledky neboli až tak rozhodujúce. Išlo o to, aby sme sa v priateľskom duchu stretli a zašportovali si. Kto nehral, povzbudzoval. Bonusom bola sladká odmena.

          • Výchova k manželstvu a rodičovstvu

          • Workshop na vždy aktuálnu tému výchova k manželstvu a rodičovstvu sa uskutočnil 12. novembra 2019. Prebiehal v našej novej aule – miestnosť č. 15, ktorá je na takéto väčšie akcie určená. Uskutočnil sa zvlášť pre II. a I. ročník. Viedol ho spišskonovoveský pán kaplán Mgr. Jozef Gorčák.


            Ohlasy našich študentov:
            - prednáška bola zaujímavá;
            - páčili sa mi príbehy, ktoré boli spomenuté;
            - mladí ľudia nie sú stroje, aby niečo vyskúšali a potom to nechali;
            - je dôležité, aby každé dieťa malo mamu a otca;
            - do manželstva by mali vstupovať ľudia z lásky;
            - dôležitá je vernosť vo vzťahu a dôvera;
            - veľmi dobre bola znázornená a vysvetlená dôstojnosť ženy;
            - čistota je viac než momentálne uspokojenie sexuálnych potrieb;
            - bolo to zaujímavé, ale aj tak si vždy budem robiť po svojom;
            - všetko čo bolo povedané som už počul(a) a s niektorými názormi nesúhlasím;
            - pre niektorých to mohlo byť užitočné, ale pre mňa nie;
            - mnohým z nás zmenil pohľad na ženu/muža;
            - uvítali by sme viac takých akcií;
            - nepáčili sa mi jeho názory.

          • Okresné kolo v stolnom tenise

          • Našim študentkám sa podaril husársky kúsok. Na okresných majstrovstvách v stolnom tenise (7.11.2019) siahli po najvyššej méte a nedovolili súperkám vziať 1. miesto. Srdečne blahoželáme! Družstvo v zložení Dominika Sitiariková, Monika Hurajtová (IV.L), Denisa Slamená (II.E) a Radoslava Nemčíková (I.L) postúpilo na krajské kolo do Košíc. Držme našim dievčatám palce. 

          • Boli sme v Nestville Park v Hniezdnom

          • Posledný deň pred jesennými prázdninami sme sa zúčastnili na odbornej exkurzii v Nestville Park v Hniezdnom. Prezreli sme si historickú a modernú časť expozície tejto firmy. Dozvedeli sme sa, aká je technológia výroby liehu a aké druhy alkoholických nápojov firma vyrába. Pre nás študentov bolo zaujímavé aj historické pozadie vzniku tejto firmy a dopad podniku na rozvoj regiónu v okolí Starej Ľubovne. Presvedčili sme sa, že je užitočné prepájať teoretické vyučovanie s praxou.

          • NATOČ A VYHRAJ!

          • Študenti II.A sa zapojili do súťaže NATOČ a VYHRAJ!, v ktorej mali natočiť vtipné video o tom, čo podľa nich robí podnikateľ a ako vnímajú podnikanie. Video si môžte pozrieť na našou youtube kanáli.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h