• Deň Zeme

          • Dňa 21. 04. 2023 sa študenti I. E, I.L a III.E triedy zúčastnili Dňa Zeme. Spoločne vyčistili priestor za Tescom a vlastným pričinením dokázali, že na prírode nám záleží. Ďakujeme.

          • Plavecký výcvik

          • Študenti II. A, II. B a II. L absolvovali plavecký výcvik. Prvé tri dni boli v krytej mestskej plavárni, kde sa neplavci naučili základné plavecké zručnosti a plavci sa zdokonaľovali vo vybraných plaveckých štýloch – prsia, kraul, znak. Pre záujemcov aj delfín. Neoddeliteľnou súčasťou bolo plávanie pod vodou, lovenie predmetov a skoky do vody. Odvážlivci si vyskúšali skoky zo skokanskej veže. Vyvrcholením bolo pokračovanie plaveckého výcviku v AquaCity Poprad, kde študenti využili aj relaxačné atrakcie – podvodné trysky, masážne sprchy aj tobogány v termálnej vode.  

          • Olympiáda Mladý účtovník

          • Dňa 20. 04. 2023 sa konalo 2. kolo celoslovenskej súťaže Olympiáda Mladý účtovník. Tešíme sa, že do druhého kola postúpila a našu školu reprezentovala Bianka Dzurillová, študentka štvrtého ročníka Ekonomického lýcea. 

            Tridsiati najlepší finalisti, ktorí postúpili do druhého kola olympiády budú prijatí bez prijímacích skúšok na Fakultu riadenia a informatiky Žilinskej univerzity, alebo na Obchodnú fakultu, Fakultu hospodárskej informatiky, Fakultu podnikového manažmentu, Fakultu medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave, či na Podnikovohospodársku fakultu so sídlom v Košiciach. Zároveň súťažia o ďalšie zaujímavé ceny. 

            Blahoželáme! 

          • Deň narcisov 2023

          • Vo štvrtok 20. apríla 2023 sa 8 dobrovoľníkov z našej školy vybralo podporiť najznámejšiu zbierku, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Spolu vyzbierali 260 EUR, ktoré boli zaslané na ich účet.

            Počas zbierky naši študenti z II. B a II. E triedy zažili nepredvídanú udalosť - zachraňovali mladú ženu, ktorá skolabovala cestou na Zimnú ulicu. Poskytli jej prvú pomoc, zavolali záchranku a po jej príchode ju zverili odbornému tímu záchranárov. Patrí im za to veľké poďakovanie, že prejavili ľudskosť. ĎAKUJEME, lebo aj takéto situácie prináša každodenný život.

          • Odkaz Anny Frankovej

          • Spomienkové príbehy života Anny Frankovej pripravilo Cirkevné gymnázium Štefana Mišíka v Spišskej Novej Vsi.

            Život Anny zaujal, rozcítil, rozhorčil a pevne veríme, že u našich študentov našiel ľudsky citlivú odozvu.

          • Potulky medzi riadkami s Martinom Furmanikom

          • O tom, že zaoberať sa históriou a literatúrou nemusí byť nuda, sa presvedčili študenti 3. L, ktorí sa 17. apríla zúčastnili literárnej besedy, ktorú usporiadalo Spišské kultúrne centrum a knižnica. Na potulky medzi riadkami sa vydali s historikom Martinom Furmanikom z Múzea Spiša v Spišskej Novej Vsi. Na besede sa oboznámili s jeho doterajšou spisovateľskou činnosťou a detailnejšie im autor predstavil jeho novú knihu Rodičia slávnych. Študenti mali možnosť dozvedieť sa všeličo zaujímavé o slávnych osobnostiach z dejín a ich rodinnom zázemí, ktoré značne determinovalo to, kým sa stali. Nebola núdza ani o zaujímavosti a„pikošky“ , na ktoré človek bežne nenarazí.

            Ďakujeme autorovi, že sa so študentmi podelil o informácie, ku ktorým dopátrať sa stálo určite dlhé hodiny štúdia a práce a snáď sa mu podarilo v mladých ľuďoch vzbudiť aj trochu záujmu o históriu a túžbu dozvedieť sa viac o osobnostiach nezabudnuteľne zapísaných do svetových dejín.

          • Plánované rodičovstvo

          • V pondelok 17. apríla 2023 sa študenti I. E a III. E zúčastnili workshopu o plánovanom rodičovstve. Workshop sa uskutočnil na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach. Mal 2 časti: v prvej časti sa 2 študentky medicíny venovali problematike fyzického a psychického zdravia, jeho poruchám, ktoré sa prejavujú aj u mladých ľudí v dôsledku rôznych záťažových situácií (úzkosť, depresia, poruchy prijímania potravy, bipolárna porucha...). Vyzdvihli, že formou prevencie sú dôležité dýchacie cvičenia, koncentrácia a predchádzanie stresovým situáciám.  V druhej časti študenti robili rôzne aktivity, diskutovali o anatómii ženského i mužského tela, o dôležitosti poznať partnera, zdržanlivosti a vernosti vo vzťahoch. Workshop končil zaujímavým videom „Tea Consent“ - súhlas je všetko, ktorý zaujímavým spôsobom vysvetľuje čo je jednoznačný súhlas na styk medzi mužom a ženou.

          • Stredoškolská odborná činnosť - 45. ročník

          • Na krajskom kole SOČ, ktoré sa konalo 31. marca 2023 naša študentka Kristína Dzurňáková III.L  -  s názvom práce Videoprodukcia Horský hrdina  v súťažnom odbore 01  - Problematika voľného času obsadila krásne 3. miesto.

            Ďalej našu školu reprezentovali:

            v súťažnom odbore 01  - Problematika voľného času, Jana Pugelová III.A - názov práce: Od myšlienky k realizácii sna

            v súťažnom odbore 06 - Zdravotníctvo a farmakológia, Katarína Purdová IV.A  - názov práce: Pôsobenie zvieraťa na ľudské zdravie

            v súťažnom odbore 08 Cestovný ruch, Adam Kalousek III.L - názov práce: Aplikácia SlovakGO

            v súťažnom odbore 16 - Ekonomika a riadenie, Patrik Vojtuš III.L - názov práce: Špekulatívne obchodovanie na kapitálových trhoch

            v súťažnom odbore 17 - Pedagogika, psychológia, sociológia, Alexandra Dzurejová III.B - názov práce: Tajomstvo Hidžábu

            Ela Puklušová III.A - názov práce: Písanie desiatimi prstami včera, dnes a zajtra

             

            Všetkým študentom ďakujeme za vynaložené úsilie nad rámec školských povinností.

          • Čo neviem, tak sa naučím...

          • Spišská knižnica pripravila príjemné stretnutie s literatúrou. Obohatila vedomosti študentov 3. A triedy. Zážitkom bola nevtieravá súťaž z počutého textu literárnych diel, ktorá obohatila žiakov nielen o vedomosti, ale aj o vecné ceny – samozrejme knihy.

          • Európsky kvíz o peniazoch a Ekoolympiáda

          • Žiaci I. A sa zúčastnili 6. ročníka národného  finále  Európskeho kvízu o peniazoch - EMQ 2023. Kvíz je medzinárodná aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti pätnásť ročných žiakov a študentov. Kvíz je súčasťou Európskeho týždňa financií.

            On-line kvíz  národného kola  organizuje Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska 

            Organizátorom Ekoolympiády je Planet Lover, o. z., ktorá na vedomostnú hru  upozorňuje hravou formou, obsahuje témy týkajúce sa klimatickej zmeny a ochrany životného prostredia. Keďže téma je nesmierne dôležitá, rozhodli sme sa do hry zapojiť žiakov prvých a druhých ročníkov. Žiaci získali nové vedomosti o ochrane životného prostredia.

            Sme vďační, že sa môžeme zúčastňovať vedomostných súťaží a tak si overiť vedomosti v rôznych oblastiach.

             

            https://www.europskykvizopeniazoch.sk/

          • eTwinning projekt

          • Študenti 1.A a 1.E triedy sa zapojili do eTwinning projektu-Cestujeme po Európe. eTwinning predstavuje medzinárodnú internetovú spoluprácu študentov a učiteľov európskych škôl. Našou partnerskou školou je už po siedmykrát Střední zemědelská škola v Čáslavi. Obsahom projektu je prehĺbenie poznatkov o európskych krajinách. Získané informácie z projektových aktivít, vlastné zážitky z navštívených lokalít, kvízy a relaxačné úlohy spracujú študenti partnerských škôl prostredníctvom nástroja web 2.0. Študenti už zrealizovali aktivity – tvorba loga projektu, prezentácie o krajinách, zážitky z navštívenej destinácie a hlavolamy.

             

          • Workshop z „Tlakového hrnca“

          • V tomto roku sme opäť rozbehli zaujímavé debaty. V utorok 28. marca 2023 to bola téma „O neplánovanom tehotenstve“. Workshopu sa zúčastnili študenti II. L a III. A triedy, ktorí sa aktívne zapájali do dialógu s pani lektorkou Mgr. Michaelou Bielekovou. 
            Študenti sa s pani lektorkou rozprávali o možných riešeniach neplánovaného tehotenstva: mať dieťa, dať dieťa do pestúnskej starostlivosti, dať dieťa na adopciu či interrupcia. 
            Cieľom debaty bolo, aby si študenti overili a ujasnili svoje postoje k životu, zodpovednosť za svoje konanie, aby dokázali uzatvárať hodnotné, bezpečné a hlavne trvalé vzťahy, v ktorých budú mať priestor pre seba, pre svojho partnera i deti..., lebo na láske a vzťahu skutočne záleží!  

          • Okresné kolo v stolnom tenise

          • Veľmi sa tešíme z úspechu dievčat, ktoré zvíťazili na okresnom kole v stolnom tenise. Úspech je o to cennejší, že sa nám to podarilo po dvojročnej Kovid prestávke. Turnaja sa zúčastnili 4 družstvá – Gymnázium Školská Spišská Nová Ves, SOŠ ekonomická Spišská Nová Ves, Gymnázium Gelnica a SZŠ Rožňava. O úspech sa pričinili – Radoslava Nemčíková IV. L, Renáta Kočišová I. B, Natália Kukurová III. E, Daniela Čujová I. L. Srdečne blahoželáme k postupu na krajské kolo. 

          • Zbierka Hodina deťom

          • Aj tento rok sme sa zapojili do verejnej zbierky „Hodina deťom“, ktorá sa uskutočnila už po 24-ty krát. Do zbierky sa zapojilo 8 študentiek, ktoré spolu vyzbierali 137,50 €. Peniaze boli vložené na účet v Slovenskej sporiteľni
            a budú použité na pomoc jednorodičovským rodinám. Ak by niekto chcel prispieť, može poslať prázdnu SMS v hodnote 4 € na číslo 800.

          • Olympiáda Podnikový hospodár

          • Aj v tomto roku  sa naši študenti štvrtého ročníka  zapojili do Olympiády Podnikový hospodár. 

            K postupu do  celoslovenského kola blahoželáme Bianke DZURILLOVEJ z IV.L a Nicole ROZNEROVEJ z IV. A triedy.

          • Deň učiteľov na SOŠ ekonomickej bol slávnostný

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov bola dnes primátorom mesta ocenená naša pani učiteľka Renáta Krajňáková.

            Jej a všetkým našim učiteľom prajeme veľa tvorivých síl, trpezlivosti a úspechov v pracovnom i osobnom živote. Naši učitelia svojím úsilím zanechávajú v našich životoch nezmazateľnú pečať a posúvajú náš život vpred.

            Ďakujeme

          • Celoštátna súťaž žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači

          • V dňoch 22. a 23. marca 2023 sa na OA v Seredi konala celoštátna súťaž žiakov stredných škôl v SIP. V meste horaliek a šampanského sa na tejto súťaži zúčastnil aj náš žiak Šimon Ivančák, ktorý na celoslovenské kolo postúpil z krajského kola tejto súťaže. V kategórii písanie na počítači sa umiestnil na 11. mieste. Šimonovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Moderné umenie a mládež

          • Návšteva Galérie umelcov Spiša v našom meste nám odkryla neuveriteľné možnosti moderného umenia. Či sa to stretlo u mladých s pochopením, necháme zatiaľ v utajení. Jedno je isté, rozvoj umenia, jeho chápanie posúva človeka ďalej....

          • Workshop Finančná sloboda

          •  

            Ako byť finančne slobodný? Aj na túto otázku hľadali odpovede I. A triedy. Pod vedením certifikovaného lektora sa oboznámili so stolovou hrou Finančná sloboda ako didaktickou učebnou pomôckou. Pomocou nej sa mohli efektívnejšie naučiť, ako narábať s financiami a ako myslieť tak, aby vedeli s financiami narábať. Žiaci počas hry realizovali finančné plánovanie fiktívnej rodiny, robili finančné rozhodnutia v priebehu 30 rokov aktívneho života rodiny, nakupovali, využívali rôzne finančné produkty a čelili viacerým nástrahám života. Produkty v hre majú vlastnosti reálnych finančných produktov, ktoré ponúka súčasný finančný trh. 
            Cieľom hry Finančná sloboda bolo efektívne rozvíjať kritické myslenie hráčov prostredníctvom finančných rozhodnutí a ich vplyvu na ekonomickú situáciu rodín. Hra tak účinne prispieva k zvyšovaniu úrovne finančnej gramotnosti.
            Lektorom ďakujeme a opäť sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h