• Štedrý advent

          • V spolupráci s Mestom Spišská Nová Ves sme sa zapojili do zbierky na pomoc rodinám s deťmi a ľuďom v núdzi „Štedrý advent“. Čo títo ľudia potrebujú? Trvanlivé potraviny, hygienické potreby, čistiace potreby, ale hlavne lásku a všímavosť nás všetkých. Veríme, že aj vďaka našej pomoci prežijú pekné vianočné a novoročné sviatky. Darcom zo srdca ďakujeme.

          • Gaudeamus Košice

          • 28. novembra 2023 sa naši štvrtáci a III. L zúčastnili na Regionálnom veľtrhu pomaturitného vzdelávania Gaudeamus región Košice 2023. Žiaci na veľtrhu získali cenné informácie a prehľad, aby sa mohli správne rozhodnúť o svojej budúcnosti. Dozvedeli sa o ponuke štúdia na Slovensku i v zahraničí. Mali možnosť komunikovať so zástupcami škôl, študentmi a absolventmi, ktorí sa podelili o svoje skúsenosti. Navštívili tiež prednášky škôl, kde sa dozvedeli informácie o ponuke štúdia a všetkom ostatnom, čo škola ponúka. 

          • OZNAM

          •  

            Oznamujeme stravníkom, že

            dňa 15. decembra 2023 (piatok)

            bude z organizačných dôvodov výdaj obedov

            v čase od 11.00 h do 11.45 h.

            Žiaci, ktorí sa na uvedený deň chcú odhlásiť, nech tak urobia najneskôr do

            14.12.2023 do 7.30 h.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Túto otázku sa opýtali SAMI SEBA žiaci I. L a I. A triedy a nakoniec SI aj odpovedali - zabalili deväť krabíc lásky spolu so svojimi triednymi učiteľmi. Zmestilo sa niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo pre zábavu, niečo voňavé a aj takýmto spôsobom sme potešili osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú. My sa veľmi tešíme, že môžeme byť súčasťou – „krabice“.

            Žiaci I. L a I. A triedy

          • Súťaž Podpor svoj odbor

          • Náš študent Martin Valent zo IV.E sa zapojil do súťaže Podpor svoj odbor, v ktorej prostredníctvom krátkeho videa odprezentoval svoj študijný odbor. Súťaž je určená pre žiakov stredných odborných škôl, ktorí študujú v študijných a učebných odboroch s poľnohospodárskym, potravinárskym, lesníckym a veterinárnym zameraním. S tvorbou videa mu pomáhala Ing. Gabriela Kozáková a študent II.E Jakub Orinčák.

          • Olympiáda o verejnej správe

          • Dňa 22. 11.2023 sa v Košiciach konalo semifinále Olympiády o verejnej správe, do ktorého postúpili aj naše študentky: A.Sobinovská, T. Chlebová, N. Jiroušková, T. Pjonteková  z 3. A  triedy. Dievčatá sa umiestnili na 5. mieste v rámci Košického a Prešovského kraja, čím si síce nezabezpečili postup do finále súťaže, ale zmerali si svoje vedomosti so študentmi maturitných ročníkov, zažili príjemnú súťaživú atmosféru a rozšírili si poznatky o verejnom dianí na štátnej, regionálnej a miestnej úrovni.

            Vedomostnú súťaž organizovala  Fakulta sociálnych vied UCM v Trnave.

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch (Ut) 21. a (Po) 27. 11. 2023 sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka v 4 kategóriach – 2A, 2B, 2C2 a 2D. Sme veľmi radi, že sa študenti zaujímajú o anglický jazyk, že sa mu venujú a napredujú v ňom, čoho dôkazom je aj ich účasť na olympiáde.

             

            Výsledková listina školského kola olympiády v ANJ 2023/24

             

            Kategória 2A (1. a 2. roč. OA, EL)

            1. miesto: Jurčová Lucia (II.L)

            2. miesto: Vlková Alica (I.L)

            3. miesto: Kovalovská Karolína (II.L)

             

            Kategória 2B (3. a 4. roč. OA, EL)

            1. miesto: Vojtuš Patrik (IV.L)

            2. miesto: Stančák Sebastián (III.A)

            3. miesto: Ivančák Šimon (IV.L)

             

            Kategória 2D (1. až 4. roč. AGRO)

            1. miesto: Augustín Rudolf (II.E)

            2. miesto: Repaská Tatiana (I.E)

            3. miesto: Macalík Ondrej (II.E)

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme!!!

          • Ocenenie úspešných športovcov

          • Dňa 21.11.2023 sa pod záštitou predsedu KSK Rastislava Trnku konalo slávnostné oceňovanie úspešných študentov. Za našu školu bol za úspešnú reprezentáciu školy i kraja v hokeji ocenený náš študent triedy 4.E Denis Novogurský - hokejista roka 2023 a najproduktívnejší hráč v kategórii dorastu. Denis sa nemohol oceňovania zúčastniť, cenu za neho prebrala pani zástupkyňa. Ďakujeme zriaďovateľovi za nomináciu a Denisovi prajeme veľa ďalších hokejových úspechov.

          • Informatická olympiáda

          • 16. 02. 2023 sme hostili 15 žiakov 9. ročníkov z okolitých základných škôl. Žiaci si svoje technické, vedomostné a prezentačné zručnosti vyskúšali v súťaži Informatická olympiáda 2023, ktorú naša škola organizovala už štvrtý krát. Aj tentokrát sme sa presvedčili, že nám rastie mladá generácia šikovných ľudí, ktorí sa neboja ukázať svoje schopnosti. Veríme, že sa s mnohými z nich v septembri v novom školskom roku opäť uvidíme.

            Poďakovanie patrí aj spoločnosti K-Corp, s.r.o, ktorá súťaž spoluorganizovala s našou školou.

          • Florbal chlapcov a dievčat

          • Športové súťaže pokračovali okresným kolom vo florbale chlapcov a dievčat. Študenti nás potešili dvojnásobným úspechom. Aj družstvo chlapcov, aj družstvo dievčat dosiahli najvyššiu métu – stali sa okresným majstrom a postúpili na krajské kolo. Za úspech vďačíme tiež silnému publiku z radov študentov školy, ktorí svojim ráznym povzbudzovaním prispeli k víťazstvám. Školu reprezentovali: Chlapci: Ambrózy Matej I. E, Beľák Marcus I. B, Ferenc Erik IV. L, Jozefčák Adrián III. A, Kubinec Róbert II. E, Novogurský Denis IV. E, Polčík Peter IV. E, Siranko Lukáš II. A, Šuty Martin IV. E, Timko Nikolas II. E Dievčatá: Andrášová Patrícia IV. A, Giľáková Nikola IV. B, Iľašová Ema III. B, Kapalková Dominika III. A, Krajníková Tamara III. B, Kršková Milica III. B, Majkuthová Nicol III. E, Moskalová Linda III. B, Polláková Miroslava I. L, Puklušová Ela IV. A, Vašková Sarah III. E, Vavreková Laura IV. B

          • Pripravme sa na advent

          • O pár dní začne adventné obdobie, ktorým sa pripravíme na najkrajší čas v roku – na Vianoce.  

            Adventná doba by nemala byť len časom zháňania darčekov a prekvapení,  ale mali by sme spomaliť, otvoriť svoje srdcia a pomôcť ľuďom. Naša škola v spolupráci s Mestom Spišská Nová Ves chce pomôcť rodinám s deťmi a ľuďom v núdzi, preto sa zapojíme do zbierky „Štedrý advent“ Čo budeme zbierať? 

            Hygienické potreby: mydlá, sprchovacie gély, šampóny, zubné kefky a pasty pre deti a dospelých, hygienické vreckovky, toaletný papier... 

            Čistiace potreby: pracie prostriedky, čistiace prostriedky, dezinfekčné prostriedky... 

            Trvanlivé potraviny: cukor, soľ, olej, múka, strukoviny, detská krupica, trvanlivé mlieko, konzervy, paštéty, cestoviny, čaj, káva, ryža, kečup, emy, detské výživy, sladkosti, keksy... 

            Kto sa rozhodne darovať, môže tak urobiť donesením vecí do kabinetu pani Márii Čegiňovej najneskôr do 7. decembra 2023, aby sme ich mohli odovzdať Mestu Spišská Nová Ves.  

            Všetkým štedrým darcom patrí úprimné ĎAKUJEME. 

             

          • Imatrikulácie

          • Vo štvrtok 16.11.2023 sme mali v škole skvelé dopoludnie. Naši tretiaci pripravili úlohy pre prvákov a celé to spestrili parádnym sprievodným slovom a programom v štýle relácie "Farma". Prváci sú odteraz oficiálne žiakmi našej školy.

          • Oceňovanie úspešných študentov

          • Pri príležitosti Dňa študentstva boli dňa 15.11.2023 primátorom mesta Spišská Nová Ves ocenení naši študenti triedy 4.L - Kristína Dzurňáková a Šimon Ivančák za vzornú reprezentáciu školy v odborných ekonomických súťažiach. Srdečne blahoželáme!

          • iBobor

          • Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            V tomto roku sa do súťaže zapojilo 17 študentov v kategórii Junior a 2 študenti v kategórii Senior. Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili Alica Vlková z I.L a Peter Kavulič z I.B. Blahoželáme.

          • Exkurzia ROŠERO – P, s. r. o.

          • V októbri 2023 sme opäť navštívili firmu ROŠERO – P, s. r. o. Žiaci II. A triedy pozorne počúvali výklad o výrobnom podniku, ktorý nám sprostredkovala naša bývalá absolventka Ing. Michaela Pavlíková.

            Podnik sa zaoberá výrobou minibusov. Celý proces sme absolvovali s odborným výkladom - od výroby až do finálneho dokončenia produktu. Až 90 % vyrobených minibusov sa vyváža do zahraničia, napr. Talianska, Belgicka, Švédska, Fínska, Islandu ... Exkurzia nám pomohla prepojiť teóriu s praxou a zlepšiť predstavivosť o skutočnom výrobnom procese.

             

          • Finančná gramotnosť

          • Žiaci tretieho ročníka študijného odboru Obchodná akadémia a Ekonomické lýceum spolu s výchovnou poradkyňou pravidelne prezentujú žiakom ZŠ aktivity na tému Finančná gramotnosť, zároveň žiakom ZŠ podávajú informácie o možnosti štúdia na našej škole.

          • Olympiáda o verejnej správe

          • V elektronickom kole Olympiády o verejnej správe sa náš tím v zložení:  Nina Jiroušková, Timea Chlebová, Alžbeta Sobinovská a Terézia Pjonteková z III.A triedy umiestnil  na treťom mieste v regionálnej skupine VÝCHOD.

            Olympiádu organizuje Fakulta sociálnych vied UCM v Trnave.

            Skupina VÝCHOD zahŕňala 41 súťažných tímov zo stredných škôl v Prešovskom  a Košickom  kraji.

            Dievčatám blahoželáme  k peknému umiestneniu.

          • Projekt Záložka spája slovenské školy

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do projektu Záložky. 12. ročník celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy sa nesie v znamení Hrdinovia detektívnych románov. Pri tvorbe sme si pripomenuli najznámejších svetových autorov detektívnych románov ako Arthur Conan Doyle a jeho ikonického hrdinu Sherlocka Holmesa, Agathu Christie a jej nezameniteľného detektíva Hercula Poirota, ale tiež slovenského autora Dominika Dána či Romana Horňáka. Našou partnerskou školou je tento rok Stredná odborná škola lesnícka a drevárska Jozefa Dekreta Matejovie z Liptovského Hrádku. Pevne veríme, že naše záložky si nájdu miesto v čítanej knihe u študentov našej partnerskej školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h