• Noc literatúry

          • ....a predsa sa číta literatúra. Stretávajú sa študenti a spolu ako sa hovorí „ bavia o literatúre.“ Ochota, dobrá vôľa, chuť na čítané slovo opäť dostalo zelenú. V prítmí školských útrob sme my – slovenčinári, spolu so svojimi študentmi prežili príjemné chvíle pri prezentovaní textov z kníh.

            V sprievode chutných koláčikov a teplého čaju sa žije a číta lepšie. Neveríte? Uveríte, keď na budúci rok prídete.

          • Otvorenie novej oddychovej miestnosti

          • V školskom roku 2022/2023 sa naša škola zapojila do projektu „Participatívne rozpočty“, ktorý bol realizovaný s finančnou podporou zriaďovateľa, Košického samosprávneho kraja. Hlavným cieľom projektu bola podpora aktívneho občianstva a participácie mladých ľudí na zlepšení prostredia školy v spolupráci so všetkými pedagogickými a nepedagogickými zamestnancami školy a tiež rodičmi žiakov. 

            Počas celého školského roka sme sledovali činnosť a proces realizácie projektov partirozpočtov prostredníctvom oficiálnej stránky školy https://sosesnv.edupage.org/, webovej stránky našich „Partirozpočtov“ https://application.decision21.org/sos-ekonomicka-spisska-nova-ves-kosicky-2022-23,  facebooku a instagramu školy. 

            Iniciatívy si chytil náš školský parlament pod vedením a usmernením koordinátorky projektu a koordinátorky školského parlamentu. 

            Po úvodnom zoznámení sa s projektom sme si stanovili časový harmonogram prác a hľadania nápadov.  Výsledkom bolo trinásť krásnych projektov. Do záverečného hlasovania postúpili štyri projekty: Oddychovka, GORILA – posilňovňa, Zelená trieda a Escape room. 

            Hlasovanie o najlepší projekt prebehlo v mesiaci február a následne dňa 14. 02. 2023 sme na celoškolskom podujatí Valentín oficiálne vyhlásili víťazný projekt Oddychovka. 

            S nadšením sme sa pustili do práce a samotnej realizácie projektu. Výsledkom je naša nová Oddychovka, kde môžeme spoločne tráviť voľný čas a stretávať sa pri školských aj mimoškolských aktivitách. Veľmi radi sa aj v budúcnosti zapojíme do takého projektu. 

            Ďakujeme Košickému samosprávnemu kraju za finančnú podporu a možnosť zapojiť sa do tohto projektu.

          • Adaptačný kurz

          • Na uľahčenie adaptácie prvákov v novom školskom prostredí, sme zorganizovali adaptačný kurz, ktorý sa uskutočnil v krásnom prostredí rekreačného zariadenia Mraznica v obci Hnilčík. Za veľmi priaznivého počasia naši prváci absolvovali množstvo aktivít, ktoré vedú k formovaniu a spoznávaniu budúceho kolektívu. Boli to aktivity na sebapoznanie a vzájomné poznávanie sa, športové aktivity a večerné opekanie pri ohni. Prváci navštívili tiež Banský skanzen v Hnilčíku a štôlňu Ľudmila. Podľa spätnej väzby od prvákov a atmosféry na tomto kurze vieme, že účel bol splnený a žiaci si adaptačný kurz užili.

          • Láska ide cez žalúdok

          • Múdrosť ľudovej slovesnosti potvrdili naši štvrtáci, ktorí sa na predmete "Príprava jedál a stolovanie" vo štvrtok učili pripravovať palacinky a lievance. Nadobudli tak potrebnú zručnosť a takto rozvinuli svoju gastronomickú fantáziu. Radosť chodiť do školy - čo si navaria, to aj zjedia. A bolo to vraj dobré... 

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Vážení pedagógovia, milí žiaci,


            zrejme ste ešte mnohí myšlienkami na hudobnom festivale, s kofolou v ruke alebo pod slnečníkom pri vode. Prvý deň „po dovolenke“ býva trošku náročný pre všetkých, bez ohľadu na vek či profesiu. Verím, že k vám bolo leto milosrdné a cez prázdniny ste si dopriali dostatok zážitkov, z ktorých budete čerpať energiu počas celého školského roka. Verím, že ste stretli zaujímavých ľudí, ktorí vás inšpirovali.

            Hoci sa vám začína obdobie povinností, som si istý, že ste sa súčasne tešili na stretnutia s kolegami, spolužiakmi a kamarátmi, na ktorých vám záleží. A asi budete súhlasiť, že v dobrej spoločnosti sa kráča svetom aj školským rokom ľahšie.

            Kým vy ste oddychovali, my na župe sme sa s spolu s riaditeľmi našich škôl snažili využiť dni voľna na to, aby ste sa vrátili do príjemného a niekde aj modernejšieho a vynoveného prostredia. Ako zriaďovateľovi vašej školy nám záleží na tom, aby sa z vás stali mladí ľudia schopní uplatniť sa v rôznych oblastiach života a na trhu práce, ktorý dnes ponúka veľké možnosti. Záleží len od vašej šikovnosti, kde si to miesto vybojujete. Verím, že vaši učitelia budú aj v tomto školskom roku vašimi strážnymi anjelmi a budú usmerňovať vaše kroky k tým správnym cieľom. Bez vášho zanietenia a túžby po vedomostiach to však nepôjde. Preto vám chcem na prahu školského roka 2023/2024 popriať, aby ste si správne stanovili ten svoj cieľ a aby sa vám ho podarilo splniť. My všetci vám budeme pomáhať a podporovať vašu túžbu po vzdelaní, po podnikaní, vašu nápaditosť, kreativitu, novátorské myšlienky a pomôžeme vám vidieť svet cez podporu v medzinárodných súťažiach a účasťou na zahraničných mobilitách v programe Erasmus+.

            Vážení pedagógovia,
            posledné roky ukázali, že aj tie najlepšie plány môžu byť niekedy narušené udalosťami, ktoré nevieme ovplyvniť. Chcem vám poďakovať za to, že nášmu kraju pomáhate zvládať záťažové situácie, ktoré život prináša. Každá pozitívna aj negatívna skúsenosť nás v živote posunie vpred, preto verím, že školský rok, ktorý prichádza, bude plný len pozitívnych a šťastných okamihov. Prajem vám, aby vás vaša práca, vaše poslanie napĺňali pocitom radosti a zadosťučinenia. Prajem vám, aby ste svojím pedagogickým optimizmom a nadhľadom zvládli každú školskú situáciu a boli nielen učiteľmi ale aj vychovávateľmi. Ste to práve vy, čo pomáhate tvoriť budúcnosť nielen nášho kraja, ale celej našej krajiny.

            Vážení pedagógovia, milí žiaci,
            kolu nerobia školou len nové technológie a moderné priestory ale hlavne nadšení učitelia a snaživí žiaci. Vy ste tým srdcom, ktoré vo vašej škole bije po celý školský rok. Prajem vám teda pravidelný rytmus, málo stresu, veľa krásnych zážitkov, šťastných okamihov a nech si na konci školského roka môžete povedať „stálo to za to, malo to zmysel a sme radi, že sme si vybral práve túto školu.“

             

             

            Rastislav Trnka

            predseda Košického samosprávneho kraja

          • Oznam

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            sa uskutoční

            v pondelok 4. septembra 2023

            na školskom dvore o 9.00 h.

            V prípade nepriaznivého počasia sa otvorenie školského roka
            uskutoční v telocvični školy. 

             

            Prajeme všetkým úspešný štart do nového školského roka.

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka školy

          • Krajšia a energeticky úspornejšia

          • Niekoľko  mesiacov sme to pripravovali, plánovali, konzultovali, hľadali riešenia. Preto sme veľmi radi, že Vám po niekomesačnej práci môžeme predstaviť vizualizáciu našej školy po rekonštrukcii, ktorú plánujeme z Plánu obnovy. 

            Toto je víťazná farebná varianta, o ktorej rozhodli hlasovaním naši zamestnanci. Súčasťou rekonštrukcie bude okrem zateplenia a opravy fasády aj fotovoltaický a rekuperačný systém, nová elektroinštalácia, LED osvetlenie a mnoho ďalších úprav na zníženie energetickej náročnosti budovy školy. 

            V našom úsilí pretvárať a budovať modernú školu nepoľavujeme, na kvalite vzdelávania nám záleží. Sme na dobrej ceste!

          • Videoprojekt "Náš zvierací miláčik"

          • V závere školského roka sa naša žiačka Kristína Dzurňáková z III.L zapojila do súťaže, v ktorej mala vytvoriť podľa konkrétnych kritérii video na tému "Náš domáci miláčik", v hlavnej úlohe s jej štvornohými kamošmi Zionom a Buddym. Kristína sa vo voľnom čase venuje cvičeniu psov a rozbieha svoj vlastný projekt pod názvom Kaveri. V tejto súťaži, ktorú organizovala Obchodná akadémia v Rožňave umiestnila krásne 2. miesto. Blahoželáme.

          • Podnikateľský inkubátor - TVOR a PODNIKAJ

          • Ďakujeme Štúdiu RTVS v Košiciach a jeho marketingovému manažérovi Františkovi Kornajovi za to, že našim študentom umožnili zapojiť sa do projektu "Kreatívny inkubátor". Tím skúsených lektorov naučil študentov ako pretaviť svoj podnikateľský nápad do reálnej biznis stratégie. Napriek prvotným prekážkam sa podujatie vydarilo. Študenti ocenili získané vedomosti a zručnosti v oblasti kreatívneho priemyslu. RTVS - tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Konečne sme sa dočkali vytúženého dňa. Zavesíme povinnosti na klinec a dáme hurá našim voľným dňom, plných zážitkov a sladkého nič nerobenia. Prajeme všetkým študentom príjemné prázdniny, mnoho zaujímavých chvíľ, láskavých zážitkov, letných lások. Nech sú to prázdniny plné pokoja, priateľstiev, nádherných okamihov.

          • Súťaž prvákov v písaní  

          • Študenti prvých ročníkov písali v programe ZAV počas školského roka 2022/2023. Na záver si zmerali sily v desaťminútovom odpise z papierovej predlohy (penalizácia 10 trestných úderov za neopravenú chybu). 

            Najlepšími pisármi sú Veronika Vaverčáková z I.B, Samuel Kovalčík z I.L a Karina Kamenická z I.B.  

            Ďakujeme všetkým prvákom za účasť a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach. 

          • Oznam

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 30. 06. 2023 o 9.00 h na školskom dvore.

          • Poďakovanie

          • Aj tento rok sa chceme poďakovať. 

            Veľká vďaka p. učiteľke Ing. Eve Želikovskej za podporu a ochotu i všetkým učiteľom, študentom za snahu pomôcť Markusovi so zbierkou vrchnáčikov z PET fliaš. 

            Vďaka Vám sa naše kovové srdce naplnilo. Vrchnačiky sme odniesli na zbierne miesto a získané financie budú použité na rehabilitácie, ktoré Markus absolvuje a nie sú  hradené zdravotnou poisťovňou. 

            So zbierkou pokračujeme a tak ak máte možnosť, budeme vďační keď budete pomáhať aj naďalej.

             

            Rodičia Markusa ďakujú všetkým z celého srdca za ochotu pomôcť.

          • Oznam

          • Riaditeľka školy z organizačných dôvodov udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno dňa 28. 06. 2023.

            V tento deň sú všetci študenti automaticky odhlásení zo stravovania.

          • Certifikáty za úspešné vedenie študentskej firmy

          • Prešli sme úspešnú cestu od založenia študentskej firmy, cez vypracovanie podnikateľského plánu, emitovanie akcií, uskutočnenie ustanovujúceho valného zhromaždenia, realizáciu našich výrobkov a služieb, zhodnotenie vkladov akcionárov, vedenie účtovníctva, vyhotovenie daňového priznania a uskutočnenie záverečného valného zhromaždenia, na ktorom bol schválený návrh na rozdelenie zisku. Naučili sme sa nové veci, získali praktické skúsenosti a dnes sa môžeme tešiť nielen z vyplatených dividend ale aj z certifikátov, ktoré sme získali.

            študenti aplikovanej ekonómie z III.A triedy

          • OZNAM

          • Prosíme stravníkov, ktorí sa chcú odhlásiť z obedov

            do 30. 06. 2023, aby tak urobili najneskôr

            do 26. 06. 2023 do 14.00 h.

            Po tomto termíne bude aplikácia EduPage – odhlasovanie
            z obedov zablokovaná a odhlášky nebudú akceptované.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h