• Súťaž „Najlepší podnikateľský plán“

          •  

            Obchodná akadémia, Watsonova 61, Košice, z poverenia Košického samosprávneho kraja po vynútenej prestávke opäť zorganizovala regionálnu súťaž „Najlepší podnikateľský plán“.

            Prehliadka súťažných práce sa konala dňa 26. apríla 2023. Našu školu vzorne reprezentovali Kristína Mizeráková, Július Kolesár a Veronika Tauberová z III. B triedy s podnikateľským plánom YOGA Centrum, s. r . o.

            Cieľom súťaže je podporovať na školách zavádzanie predmetov zameraných na rozvoj podnikateľského myslenia a tvorbu podnikateľských plánov, rozvíjať tvorivé kompetencie, odborno-teoretické i odborno-praktické schopnosti žiakov, viesť žiakov k samostatnému tvorivému mysleniu a aktívnemu riešeniu úloh.


            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

          • Výsledky Talentída súťaží

          • Prostredníctvom spoločnosti Talentída sa naši žiaci zúčastnili súťaže EXPERT geniality show a súťaže Matematický klokan. V súťaži EXPERT geniality show sa vieme pochváliť veľmi peknými výsledkami.

            Žiaci Samuel Vernarský (I.A), Adam Petrík (II.L), Timea Chlebová (II.A), Kamil Štofko (I.B) a Maxim Molnár (IV.L) sa umiestnili v prvej štvrtine z 12 000 súťažiacich žiakov. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, ktoré si sami vyberali. Najviac bodov získali v kategóriách zameraných na GEO, MAT a ANJ.

            V medzinárodnej súťaži Matematický klokan sa našim žiakom darilo a na prvých troch miestach v rámci školy sa umiestnili žiaci:

            1. miesto – Natália Majerníková (I.B)

            2. miesto – Šimon Ivančák (III.L)

            3. miesto – Tamara Krajníková (II.B)

            Gratulujeme žiakom k pekným výsledkom a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Prednáška – „Svet práce“


          • Po absolvovaní blížiacich sa maturitných skúšok naši štvrtáci definitívne opustia brány školy. Niektorí sa rozhodnú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, niektorí si hneď nájdu zamestnanie a iní zase budú dlhšie sledovať ponuku pracovných miest.
            Dňa 27. apríla 2023 navštívila našu školu pracovníčka z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi Mgr. Danica Stoličná, ktorá si pripravila pre študentov štvrtých ročníkov prednášku na tému: ORIENTÁCIA NA TRHU PRÁCE.
            Študentom podala vecné informácie napr. kedy požiadať o zaradenie do evidencie uchádzača o zamestnanie na ÚPSVaR, zároveň zodpovedala na ich zaujímavé otázky:
               - kde požiadať o sprostredkovanie zamestnania
               - aké doklady sú potrebné pre podanie žiadosti
               - ako vyhľadať a podať žiadosť na úrade práce
               - ako sa uchádzať o pracovné miesto
               - ako sa má pripraviť uchádzač o zamestnanie
            Poskytnuté informácie určite našim žiakov pomôžu pri orientácii na trhu práce.
            Ďakujeme.

          • Akademický deň 2023

          • V utorok 25. apríla 2023 sa pre študentov I. a II. ročníka uskutočnila prehliadka toho najlepšieho, najdôležitejšieho a najreprezentatívnejšieho čo sa v tomto školskom roku na našej škole udialo. Program akademického dňa pripravili študenti, ktorí sa zúčastnili projektov v rámci Erasmus+, SOČ-iek, súťaže Mladý účtovník, zástupcovia cvičnej firmy a študentskej spoločnosti. Veríme, že sme inšpirovali mladších spolužiakov, aby sa zapojili v budúcom školskom roku do reprezentácie našej školy.

             

          • Deň Zeme

          • Dňa 21. 04. 2023 sa študenti I. E, I.L a III.E triedy zúčastnili Dňa Zeme. Spoločne vyčistili priestor za Tescom a vlastným pričinením dokázali, že na prírode nám záleží. Ďakujeme.

          • Plavecký výcvik

          • Študenti II. A, II. B a II. L absolvovali plavecký výcvik. Prvé tri dni boli v krytej mestskej plavárni, kde sa neplavci naučili základné plavecké zručnosti a plavci sa zdokonaľovali vo vybraných plaveckých štýloch – prsia, kraul, znak. Pre záujemcov aj delfín. Neoddeliteľnou súčasťou bolo plávanie pod vodou, lovenie predmetov a skoky do vody. Odvážlivci si vyskúšali skoky zo skokanskej veže. Vyvrcholením bolo pokračovanie plaveckého výcviku v AquaCity Poprad, kde študenti využili aj relaxačné atrakcie – podvodné trysky, masážne sprchy aj tobogány v termálnej vode.  

          • Olympiáda Mladý účtovník

          • Dňa 20. 04. 2023 sa konalo 2. kolo celoslovenskej súťaže Olympiáda Mladý účtovník. Tešíme sa, že do druhého kola postúpila a našu školu reprezentovala Bianka Dzurillová, študentka štvrtého ročníka Ekonomického lýcea. 

            Tridsiati najlepší finalisti, ktorí postúpili do druhého kola olympiády budú prijatí bez prijímacích skúšok na Fakultu riadenia a informatiky Žilinskej univerzity, alebo na Obchodnú fakultu, Fakultu hospodárskej informatiky, Fakultu podnikového manažmentu, Fakultu medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave, či na Podnikovohospodársku fakultu so sídlom v Košiciach. Zároveň súťažia o ďalšie zaujímavé ceny. 

            Blahoželáme! 

          • Deň narcisov 2023

          • Vo štvrtok 20. apríla 2023 sa 8 dobrovoľníkov z našej školy vybralo podporiť najznámejšiu zbierku, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Spolu vyzbierali 260 EUR, ktoré boli zaslané na ich účet.

            Počas zbierky naši študenti z II. B a II. E triedy zažili nepredvídanú udalosť - zachraňovali mladú ženu, ktorá skolabovala cestou na Zimnú ulicu. Poskytli jej prvú pomoc, zavolali záchranku a po jej príchode ju zverili odbornému tímu záchranárov. Patrí im za to veľké poďakovanie, že prejavili ľudskosť. ĎAKUJEME, lebo aj takéto situácie prináša každodenný život.

          • Odkaz Anny Frankovej

          • Spomienkové príbehy života Anny Frankovej pripravilo Cirkevné gymnázium Štefana Mišíka v Spišskej Novej Vsi.

            Život Anny zaujal, rozcítil, rozhorčil a pevne veríme, že u našich študentov našiel ľudsky citlivú odozvu.

          • Potulky medzi riadkami s Martinom Furmanikom

          • O tom, že zaoberať sa históriou a literatúrou nemusí byť nuda, sa presvedčili študenti 3. L, ktorí sa 17. apríla zúčastnili literárnej besedy, ktorú usporiadalo Spišské kultúrne centrum a knižnica. Na potulky medzi riadkami sa vydali s historikom Martinom Furmanikom z Múzea Spiša v Spišskej Novej Vsi. Na besede sa oboznámili s jeho doterajšou spisovateľskou činnosťou a detailnejšie im autor predstavil jeho novú knihu Rodičia slávnych. Študenti mali možnosť dozvedieť sa všeličo zaujímavé o slávnych osobnostiach z dejín a ich rodinnom zázemí, ktoré značne determinovalo to, kým sa stali. Nebola núdza ani o zaujímavosti a„pikošky“ , na ktoré človek bežne nenarazí.

            Ďakujeme autorovi, že sa so študentmi podelil o informácie, ku ktorým dopátrať sa stálo určite dlhé hodiny štúdia a práce a snáď sa mu podarilo v mladých ľuďoch vzbudiť aj trochu záujmu o históriu a túžbu dozvedieť sa viac o osobnostiach nezabudnuteľne zapísaných do svetových dejín.

          • Plánované rodičovstvo

          • V pondelok 17. apríla 2023 sa študenti I. E a III. E zúčastnili workshopu o plánovanom rodičovstve. Workshop sa uskutočnil na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach. Mal 2 časti: v prvej časti sa 2 študentky medicíny venovali problematike fyzického a psychického zdravia, jeho poruchám, ktoré sa prejavujú aj u mladých ľudí v dôsledku rôznych záťažových situácií (úzkosť, depresia, poruchy prijímania potravy, bipolárna porucha...). Vyzdvihli, že formou prevencie sú dôležité dýchacie cvičenia, koncentrácia a predchádzanie stresovým situáciám.  V druhej časti študenti robili rôzne aktivity, diskutovali o anatómii ženského i mužského tela, o dôležitosti poznať partnera, zdržanlivosti a vernosti vo vzťahoch. Workshop končil zaujímavým videom „Tea Consent“ - súhlas je všetko, ktorý zaujímavým spôsobom vysvetľuje čo je jednoznačný súhlas na styk medzi mužom a ženou.

          • Stredoškolská odborná činnosť - 45. ročník

          • Na krajskom kole SOČ, ktoré sa konalo 31. marca 2023 naša študentka Kristína Dzurňáková III.L  -  s názvom práce Videoprodukcia Horský hrdina  v súťažnom odbore 01  - Problematika voľného času obsadila krásne 3. miesto.

            Ďalej našu školu reprezentovali:

            v súťažnom odbore 01  - Problematika voľného času, Jana Pugelová III.A - názov práce: Od myšlienky k realizácii sna

            v súťažnom odbore 06 - Zdravotníctvo a farmakológia, Katarína Purdová IV.A  - názov práce: Pôsobenie zvieraťa na ľudské zdravie

            v súťažnom odbore 08 Cestovný ruch, Adam Kalousek III.L - názov práce: Aplikácia SlovakGO

            v súťažnom odbore 16 - Ekonomika a riadenie, Patrik Vojtuš III.L - názov práce: Špekulatívne obchodovanie na kapitálových trhoch

            v súťažnom odbore 17 - Pedagogika, psychológia, sociológia, Alexandra Dzurejová III.B - názov práce: Tajomstvo Hidžábu

            Ela Puklušová III.A - názov práce: Písanie desiatimi prstami včera, dnes a zajtra

             

            Všetkým študentom ďakujeme za vynaložené úsilie nad rámec školských povinností.

          • Čo neviem, tak sa naučím...

          • Spišská knižnica pripravila príjemné stretnutie s literatúrou. Obohatila vedomosti študentov 3. A triedy. Zážitkom bola nevtieravá súťaž z počutého textu literárnych diel, ktorá obohatila žiakov nielen o vedomosti, ale aj o vecné ceny – samozrejme knihy.

          • Európsky kvíz o peniazoch a Ekoolympiáda

          • Žiaci I. A sa zúčastnili 6. ročníka národného  finále  Európskeho kvízu o peniazoch - EMQ 2023. Kvíz je medzinárodná aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti pätnásť ročných žiakov a študentov. Kvíz je súčasťou Európskeho týždňa financií.

            On-line kvíz  národného kola  organizuje Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska 

            Organizátorom Ekoolympiády je Planet Lover, o. z., ktorá na vedomostnú hru  upozorňuje hravou formou, obsahuje témy týkajúce sa klimatickej zmeny a ochrany životného prostredia. Keďže téma je nesmierne dôležitá, rozhodli sme sa do hry zapojiť žiakov prvých a druhých ročníkov. Žiaci získali nové vedomosti o ochrane životného prostredia.

            Sme vďační, že sa môžeme zúčastňovať vedomostných súťaží a tak si overiť vedomosti v rôznych oblastiach.

             

            https://www.europskykvizopeniazoch.sk/

          • eTwinning projekt

          • Študenti 1.A a 1.E triedy sa zapojili do eTwinning projektu-Cestujeme po Európe. eTwinning predstavuje medzinárodnú internetovú spoluprácu študentov a učiteľov európskych škôl. Našou partnerskou školou je už po siedmykrát Střední zemědelská škola v Čáslavi. Obsahom projektu je prehĺbenie poznatkov o európskych krajinách. Získané informácie z projektových aktivít, vlastné zážitky z navštívených lokalít, kvízy a relaxačné úlohy spracujú študenti partnerských škôl prostredníctvom nástroja web 2.0. Študenti už zrealizovali aktivity – tvorba loga projektu, prezentácie o krajinách, zážitky z navštívenej destinácie a hlavolamy.

             

          • Workshop z „Tlakového hrnca“

          • V tomto roku sme opäť rozbehli zaujímavé debaty. V utorok 28. marca 2023 to bola téma „O neplánovanom tehotenstve“. Workshopu sa zúčastnili študenti II. L a III. A triedy, ktorí sa aktívne zapájali do dialógu s pani lektorkou Mgr. Michaelou Bielekovou. 
            Študenti sa s pani lektorkou rozprávali o možných riešeniach neplánovaného tehotenstva: mať dieťa, dať dieťa do pestúnskej starostlivosti, dať dieťa na adopciu či interrupcia. 
            Cieľom debaty bolo, aby si študenti overili a ujasnili svoje postoje k životu, zodpovednosť za svoje konanie, aby dokázali uzatvárať hodnotné, bezpečné a hlavne trvalé vzťahy, v ktorých budú mať priestor pre seba, pre svojho partnera i deti..., lebo na láske a vzťahu skutočne záleží!  

          • Okresné kolo v stolnom tenise

          • Veľmi sa tešíme z úspechu dievčat, ktoré zvíťazili na okresnom kole v stolnom tenise. Úspech je o to cennejší, že sa nám to podarilo po dvojročnej Kovid prestávke. Turnaja sa zúčastnili 4 družstvá – Gymnázium Školská Spišská Nová Ves, SOŠ ekonomická Spišská Nová Ves, Gymnázium Gelnica a SZŠ Rožňava. O úspech sa pričinili – Radoslava Nemčíková IV. L, Renáta Kočišová I. B, Natália Kukurová III. E, Daniela Čujová I. L. Srdečne blahoželáme k postupu na krajské kolo. 

          • Zbierka Hodina deťom

          • Aj tento rok sme sa zapojili do verejnej zbierky „Hodina deťom“, ktorá sa uskutočnila už po 24-ty krát. Do zbierky sa zapojilo 8 študentiek, ktoré spolu vyzbierali 137,50 €. Peniaze boli vložené na účet v Slovenskej sporiteľni
            a budú použité na pomoc jednorodičovským rodinám. Ak by niekto chcel prispieť, može poslať prázdnu SMS v hodnote 4 € na číslo 800.

          • Olympiáda Podnikový hospodár

          • Aj v tomto roku  sa naši študenti štvrtého ročníka  zapojili do Olympiády Podnikový hospodár. 

            K postupu do  celoslovenského kola blahoželáme Bianke DZURILLOVEJ z IV.L a Nicole ROZNEROVEJ z IV. A triedy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h