• Zbierka Nezábudky 2020

          • „Doprajme si pokoj v duši“ je tohtoročný slogan Zbierky Dňa nezábudiek. V tomto šk. roku sa zapojí 8 študentov z našej školy do zbierky za dodržania všetkých hygienických podmienok v dôsledku pandémie COVID-19. Liga pre duševné zdravie pripravila pre zbierkujúcich pekné rúška s logom LDZ a modré rukavice. Zbierku plánujeme uskutočniť vo štvrtok 8. októbra 2020.

             

          • Európsky deň jazykov

          • Každoročne sa 26. septembra oslavuje Európsky deň jazykov, ktorý bol vyhlásený Radou Európy v roku 2001. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa ďalších rečí, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

             

          • Povinnosti zákonného zástupcu

          •  (aktualizované 16.9.2020)

            Zákonný zástupca:

            • predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.
            • zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednejškoly a pri odchode žiaka zo strednejškoly (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy na školský rok 2020/2021.
            •  v prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne. Ak ide o žiakov, ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.
          • Povinnosti návštevníkov školy

          • Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby:

            Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka.

            Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.

            • Email školy: oasnvsk@gmail.com
            • Telefón: +421 53 44 217 57
          • Školy a rúška

          • Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil dňa 14. septembra 2020 nové opatrenie k noseniu rúšok. Opatrením sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na školách do 1. októbra 2020 za inak nezmenených pravidiel.

            Povinnosť preventívneho nosenia rúšok platí od 14. septembra 2020 od 18:00 hod. do 1. októbra 2020 pre pedagógov a odborných zamestnancov (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) a žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl v rámci vyučovania.

            Nosenie rúšok je povinné aj pre pedagógov, odborných zamestnancov a všetkých žiakov v interiérových priestoroch s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov.

            Výnimky z nosenia rúšok majú žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím. K žiakom s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a kožnými ochoreniami tváre, ktorým by nosenie rúška dlhší čas mohlo spôsobovať záťaž, odporúčame pristupovať individuálne, najvhodnejšie po konzultácii s ošetrujúcim lekárom.

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v stredných školách pre školský rok 2020/2021

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo manuál pre stredné školy, ktorý upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v stredných školách pre školský rok 2020/2021. Cieľom dokumentu je stanoviť základné prevádzkové podmienky stredných škôl po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 pre potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia alebo sú upravené nad rámec od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov.

            MANUÁL

            PODMIENKY VSTUPU DO ŠKOLY

            Povinnosti zákonného zástupcu v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19:

            Zákonný zástupca:

            Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednej školy a pri odchode žiaka zo strednej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy na školský rok 2020/2021.

            Zákonný zástupca alebo plnoletý žiak predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy čestné prehlásenie (Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka alebo plnoletého žiaka pred nástupom do strednej školy) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (Vyhlásenie zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka o bezinfekčnosti).

            V prípade, že zákonný zástupca má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne. Ak ide o žiakov, ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.

          • Liga proti rakovine: Deň narcisov už čoskoro!

          • 16. apríla 2020 sa mal uskutočniť Deň narcisov, avšak kvôli okolnostiam spojenými s koronavírusom boli organizátori nútení zmeniť dátum konania. Tohtoročný Deň narcisov bude preto realizovaný netradičným spôsobom.

            "Deň narcisov špeciál" sa uskutoční v piatok 31. júla 2020. Na spoluprácu boli oslovené obchodné reťazce, ktoré počas 31.7. budú vo svojich predajniach ponúkať narcis. Každý reťazec si zvolil inú formu spolupráce, pri ich návšteve sa s jednotlivými formami stretnete.

            Zároveň bude možné v termíne od 31.7. do 14.8.2020 podporiť zbierku "Deň narcisov špeciál" aj online alebo prostredníctvom SMS:

            - SMS na 848 (hodnota SMS je 3€)

            - vkladom na účet zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454

            - cez QR kód

          • Ocenenie Ekonomickej univerzity v Bratislave, Podnikovohospodárskej fakulty so sídlom v Košiciach

          • Dnes nám na polici ocenení pribudla táto pamätná trofej za získané 1. miesto a účasť na Olympiáde podnikový hospodár. Súťaže sa zúčastnilo 859 maturantov z celého Slovenska a do finálového kola postúpilo 142 najlepších súťažiacich. Súťažiaci odpovedali na otázky z finančnej gramotnosti, podnikovej ekonomiky, ekonómie, Európskej únie a náuky o spoločnosti. Svoje odborné vedomosti v súťaži preukázali aj naši maturanti a svojim umiestnením dokázali, že vieme zabodovať v silnej konkurencii a sme odborníkmi v ekonomickej oblasti. Za skvelú reprezentáciu školy ďakujeme Eme Mihalikovej - 1. miesto a Marcele Kaľavskej - za postup do finále. 

          • Vyhodnotenie matematických súťaží

          • V súťaži Genius Logicus medzi najlepších riešiteľov patria: Sofia Suchá (III.A), Ivan Jakubišin (II.L) - obaja úspešnosť 94%,  Andrea Pavľaková (III.A), Kristián Hauswirth (II.L) - obaja úspešnosť 83%. Za tieto vysoké percentuálne hodnotenia si vyslúžili v rámci tejto medzinárodnej súťaži titul „excellent solver“, teda „vynikajúci riešiteľ“.
             

            V súťaži Matematický klokan sa v kategórii Kadet najlepšie umiestnili: Daniel Frankovič (I.E), Emma Sokolská (I.A) a Ivan Jakubišin (II.L). V kategórii Junior boli najúspešnejšie žiačky - Natália Bruncková a Petra Kolesárová (III.A). Daniel Frankovič svojim počtom bodov zároveň získava titul „školský šampión“.

            Všetkým žiakom ďakujeme za účasť v matematických súťažiach v tomto školskom roku a najlepšie umiestneným žiakom gratulujeme.

          • Úspechy našich študentov

          • Eugena Rabčana, študenta 3.ročníka odboru Ekonomické lýceum, draftovali do juniorskej Kanadskej hokejovej ligy (CHL). V minulej sezóne Eugen chytal za spišskonovoveských seniorov, ktorí hrali 2.najvyššiu slovenskú ligu.

            Blahoželáme Eugen a želáme veľa športových úspechov.

          • Stáčanie medu v školskej včelnici

          • Do galérie Stáčanie medu boli pridané fotografie.

            Hoci boli posledné týždne nepriaznivé z hľadiska počasia, naše včielky to neodradilo a aj tak neúnavne pracovali na výrobe nového medu. Nebolo ho síce veľa, ale o to viac si vážime ich snahu.

          • Dotazník na vyplnenie pre žiakov SŠ

          • Milí žiaci,

            v mene odboru školstva KSK, ktorý nás poprosil o spoluprácu, by sme vás chceli požiadať o vyplnenie dotazníka, nakoľko vaše odpovede sú veľmi dôležité a môžu ovplyvniť, akým smerom sa bude uberať vzdelávanie mládeže (ako formálne, tak aj neformálne) v Košickom kraji. Vyplnenie dotazníka trvá od 5 - 10 minút a odpovede stačí zaškrtnúť (nie je potrebné písať dlhé odpovede).

            Veríme, že aj vy prispejete svojím dielom k vytvoreniu niečoho zmysluplného, čo bude založené na vašich reálnych potrebách a názoroch.

            K dotazníku sa dostanete po kliknutí na tento odkaz:

            https://forms.gle/4tKkPP7dYcAFFTpX6

            Termín na jeho vyplnenie je do 30.06.2020. V mene nášho zriaďovateľa vám ďakujeme.

          • Matematický klokan

          • Matematický klokan je súťaž s dlhoročnou tradíciou. Tento rok sa konal online formou. Chceme sa poďakovať našim žiakom za vzornú reprezentáciu školy v kategóriách kadet a junior. Diplomy a ceny budeme netradične odovzdávať v septembri.  

          • Oznam k organizácii záveru školského roka

          • Na základe usmernenia zriaďovateľa zo dňa 12. 06. 2020 oznamujeme študentom nasledovné informácie k záveru školského roka:

            • Vyučovanie bude do konca školského roka 2019/2020 prebiehať dištančne, študenti do školy nenastúpia.
            • Klasifikácia sa uzatvára v piatok, 19. 06. 2020 do 16.00 h.
            • Klasifikačná porada sa uskutoční v pondelok, 22. 06. 2020.
            • V dňoch 23. – 25. 06 2020 študenti podľa dohodnutého harmonogramu a inštrukcií triednych učiteľov odovzdajú učebnice, vyzdvihnú si svoje osobné veci, upracú triedu a šatňu.
            • Vysvedčenie sa bude odovzdávať v utorok, 30. 06. 2020 podľa harmonogramu a inštrukcií triednych učiteľov pri dodržaní odporúčaní hlavného hygienika SR a podľa pokynov vedenia školy.

            Všetky potrebné informácie budú zverejnené na stránke školy a na EduPage.

             

          • PRIJÍMACIE KONANIE NA NENAPLNENÝ POČET MIEST

          • V súlade s Rozhodnutím MŠVVaŠ SR o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020 oznamujeme, že Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves  uskutoční prijímacie konanie na nenaplnený počet miest.

            Voľné miesta: 2

            Študijný odbor: 4210 M 11 agropodnikanie
            - prihlášku na štúdium podáva uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača do 19. 6. 2020
            - prijímacie konanie na nenaplnený počet miest na uskutoční do 23. 6. 2020
            - riaditeľka strednej školy odošle rozhodnutie o prijatí do 25. 6. 2020
            - uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača doručí do 30. 6. 2020 SOŠ ekonomickej „Záväzné potvrdenie o nastúpení / nenastúpení na štúdium“.

            Ing. Andrea Iovdijová
            riaditeľka školy

          • Oznam

          • Školský internát pri Hotelovej akadémii v Spišskej Novej Vsi na základe odporučenia Odboru školstva KSK zostáva naďalej zatvorený. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická
      • +421534421757
      • Stojan 1 052 01 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h