• DEŇ ZEME

          • DEŇ ZEME je venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Tento sviatok je oslavou jarnej rovnodennosti a príchodu jari. V modernom ponímaní ide o ekologicky medzinárodný motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia.
             
            Všetci obyvatelia ZEME potrebujú k svojmu životu zdravé a kvalitné životné prostredie. Naša planéta je krehká a zraniteľná. Skúsme zmeniť postoje a správanie a aj našim pričinením zmiernime negatívny dopad na životné prostredie.

          • Krajské kolo SOČ

          • Blahoželáme ku skvelému druhému miestu v krajskom kole SOČ a k postupu do celoslovenského  kola Monike Hurajtovej v súťažnom odbore 07 – Pôdohospodárstvo (poľnohospodárstvo, lesné a vodné hospodárstvo) a Emme Biroščákovej v súťažnom odbore 15 – Ekonomika a riadenie.

            V krajskom kole stredoškolskej odbornej činnosti, ktoré sa v tomto školskom roku konalo netradične dištančnou formou našu školu reprezentovali 4 žiačky :

            Stela Tešná II.A – názov práce: Využitie euro fondov v mojom regióne

            Monika Hurajtová  IV.L - názov práce: Včely, chov a ich úžitok

            Aurélia  Buríková lll.L – názov práce : Mačacia kaviareň - MEOW COFFEE

            Emma Biroščáková lll.L – názov práce: Ovocné kvetinárstvo

            Ďakujeme všetkým za vzornú reprezentáciu a postupujúcim držíme palce!

          • Vyučovanie s učiteľmi online

          • Aj my hľadáme možnosti ako v tejto neľahkej situácii vzdelávať z domu. Jednou z možností je využitie videokonferenčného prostredia Zoom. Umožňuje učiteľom pokračovať vo vyučovaní študentov prostredníctvom webu formou virtuálnej triedy.  Pripájame návody pre učiteľov aj žiakov, ako v tomto prostredí pracovať a spoločnými silami i vzájomnou pomocou zvládnuť školu týchto dní.

          • OZNAM - Vyžiadanie potvrdení o návšteve školy a iných potvrdení

          • Vzhľadom na prerušené vyučovanie v škole v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 je možné vydať potvrdenia žiakom školy, resp. absolventom školy na základe:

            1. Písomného vyžiadania na e-mailovú adresu školy: oasnvsk@gmail.com
            2. Písomného vyžiadania na adresu školy: SOŠ ekonomická, Stojan 1, 052 01  Spišská Nová Ves
            3. Telefonického vyžiadania v pondelok/stredu/piatok v čase od 8.00 h do 10.00 h na tel. čísle školy 053/4421757

            Potvrdenia budú následne podľa požiadavky zaslané poštou alebo zoskenované na e-mailovú adresu.

             

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka SOŠ ekonomická

            Spišská Nová Ves

          • OZNAM pre študentov i rodičov

          • Mládež, toto nie sú prázdniny. Výuka v súčasnosti prebieha elektronickou formou, učitelia Vám zadávajú úlohy a písomky cez edupage alebo e-mailom. Denne sledujte stránku školy i stanovené termíny, úlohy sú klasifikované. Nesplnenie úlohy alebo nedbalé splnenie úlohy Vám zhorší prospech.

            Zdržiavajte sa počas týchto dní v domácom prostredí, vyhýbajte sa spoločenským a sociálnym kontaktom a správajte sa zodpovedne.

          • Oznam

          • Oznamujem všetkým študentom, že na základe pokynu č. 9/2020 predsedu KSK  

            prerušujem vyučovací proces v dňoch 11.03.2020 - 13.03.2020.  

            Výuka bude v tomto čase prebiehať elektronickou formou a to tak, že učitelia budú zadávať študentom úlohy e-mailom. Plnenie úloh bude klasifikované. Ďalšie informácie budú zverejnené na stránke školy. 

            Odporúčanie študentom: zdržiavajte sa počas týchto dní v domácom prostredí, vyhýbajte sa sociálnym kontaktom a dodržiavajte navrhované opatrenia hlavného hygienika SR.

             

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka SOŠ ekonomická

            Spišská Nová Ves

             

             

          • Oznam

          • Oznamujeme všetkým študentom, že z organizačných dôvodov v súlade s ustanovením § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov sa 

            prerušuje vyučovací proces v dňoch 09.03.2020 a 10.03.2020

            Vyučovanie bude pokračovať v stredu 11.03.2020 podľa rozvrhu hodín. Sledujte stránku školy, všetky aktuálne informácie budú zverejnené.

          • Oznam pre rodičov

          • Dovoľujeme si Vás touto cestou informovať o opatreniach a usmerneniach vydaných Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ako aj Košickým samosprávnym krajom.

            V piatok 28. februára 2020 vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky usmernenie pre školy a školské zariadenia, ktoré ponúkame online v plnom znení.

            Dňa 6. marca 2020 nám zriaďovateľ školy KSK doručil informáciu o vydaní dokumentu Informácie Košického samosprávneho kraja v súvislosti s výskytom Koronavírus 2019 (COVID–19) na základe zasadnutia krízového štábu s predsedom Košického samosprávneho kraja.Z textu dokumentu vyberáme informácie pre školstvo k možným rizikám spojeným s koronavírusom s odporúčaním v znení:

            • Pre žiakov, ktorí sa vrátili z oblastí, v ktorých je potvrdený výskyt Koronavírusu, na základe pokynu Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a Ministerstva školstva Slovenskej republiky odporúčame zákonnému zástupcovi žiaka, resp. žiakovi, sledovanie zdravotného stavu v domácom prostredí, t. j. dobrovoľnú domácu izoláciu mimo kolektívu.
            • V takomto prípade žiak, resp. zákonný zástupca, telefonicky kontaktuje príslušného všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý navrhne ďalší postup. Apelujeme na rodičov, aby neposielali do školského zariadenia svoje choré dieťa.
            • Žiakom, ktorí plánujú cestu do rizikových oblastí, odporúčame dôsledne zvážiť nevyhnutnosť cestovania. 
            • Riaditeľom škôl odporúčame zrušiť výlety, exkurzie, iné spoločenské akcie a organizáciu podujatí (kiná, divadlá, športové podujatia…).

            Všetky navrhované opatrenia majú odporúčací charakter a vychádzajú z usmernenia hlavného hygienika Slovenskej republiky (dostupné online na webovej stránke Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky).

            Dovoľujeme si Vás požiadať, aby ste k nasledujúcim opatreniam v súvislosti s výskytom Koronavírusu 2019 (COVID–19) pristupovali s maximálnou zodpovednosťou.


            Ing. Andrea Iovdijová, riaditeľka školy

          • Hodiny telesnej výchovy

          • Aj takéto sú hodiny Telesnej výchovy na našej škole. Dňa 24. 02. 2020 sa žiaci III.L rozhodli stráviť hodinu telesnej výchovy nie v telocvični, ale v bowlingovom centre Laguna. Žiakom sa hodina veľmi páčila.

          • ŽŠR - Konflikty v komunikácii

          • Do galérie ŽŠR - Konflikty v komunikácii boli pridané fotografie.

            rČlenky Žiackej školskej rady dňa 25.2.2020 absolvovali školenie v RCM v Košiciach na tému Komunikácia a konflikty v komunikácii a v zložitých situáciách. Obsahom školenia bola aj teória konfliktov, metódy komunikácie v konfliktných situáciách ale aj využitie nadobudnutých poznatkov v praxi a nácvik nekonfliktnej komunikácie. Aj vďaka takýmto workshopom zvyšujeme kvalitu práce v ŽŠR.

          • Exkurzia vo firme ÁČKO, a. s.

          • Dňa 27. februára  2020  sme sa zúčastnili exkurzie vo firme ÁČKO, a. s. v Ružomberku. V súčasnosti je firma jeden z najväčších výrobcov paplónov, vankúšov, prestieradiel, posteľných obliečok a súprav na Slovensku. Svojimi výrobkami zásobuje veľkoobchody, maloobchody, hypermarketové siete v 12 krajinách Európy.

            Prezreli sme si výrobu jednotlivých výrobkov, tlačenie etikiet s popisom výrobku, balenie hotových výrobkov na export a do predajní. Nadobudnuté teoretické vedomosti sme spojili s praxou.  

            Ďakujeme za možnosť zúčastniť zaujímavej exkurzie.

            Žiaci II. A 

          • Vyhodnotenie súťaže Podpor svoj odbor

          • V rámci projektu Podpor svoj odbor, ktorého organizátorom je Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, boli udelené ocenenia za študentské videá, ktoré majú pritiahnuť študentov do poľnohospodárskych a potravinárskych odborov stredných škôl. Našu školu reprezentovala Radka Pentáková zo IV.E, ktorá so svojim videom "Prax na agre, žiadne trable", obsadila v celoslovenskej konkurencii 46 škôl skvelé 3.miesto. Blahoželáme.

            Súťažné video si môžte pozrieť tu:

             

          • Prednáška „Ako budovať manželstvo“

          • V tomto roku sa už po 10-krát uskutočnil týždeň manželstva na Slovensku. Aj naša škola sa zapojila do tejto aktivity prednáškou, ktorú viedol dôstojný pán Mgr. Marián Sivoň.  Uskutočnila sa 19. februára 2020 pre študentov III. ročníka.  Aj v 21. storočí je najlepším, najdôstojnejším, najdôvernejším prístavom na výchovu detí, rozvoj a budovanie vzťahov manželstvo muža a ženy. Budovanie pekných manželstiev predpokladá zvládnutie a prežitie postupných krokov spoznávania, oťukávania, zaľúbenia, chodenia, zasnúbenia, ktoré má vyústiť do uzavretia manželstva.  Či už uzatvoreného sviatostne alebo civilne. V tomto duchu sa niesla prednáška, v ktorej boli vysvetlené tieto vzťahy.

          • Čo je zachytené fotoobjektívom...

          • Čaro fotografie rodiny Matzových ponúka širokej verejnosti Vlastivedné múzeum v Spišskej Novej Vsi. Odkrýva ďalšiu významu osobnosť z nášho regiónu, ktorá sa zaslúžila o dobré meno nášho mesta. Fotoateliér na čele s Annou Matzovou sa stal vyhľadávaným miestom na zachytenie krásnych okamžikov ľudského života. My na hodine dejepisu, sme mali možnosť aspoň na chvíľku splynúť s dobou, kedy tento fotoateliér fungoval.

          • IT olympiáda

          • 19. februára 2020 sa na našej škole konala IT olympiáda, ktorej sa zúčastnilo 18 žiakov z 9. ročníkov zo základných spišskonovoveských škôl. Čakali ich výzvy, v ktorých museli preukázať logické myslenie, kreativitu a prezentačné schopnosti. Veríme, že si mnoho z nich sadne v septembri do našich školských lavíc.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická
      • +421534421757
      • Stojan 1 052 01 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h