• Matematický klokan

          • Matematický klokan je súťaž s dlhoročnou tradíciou. Tento rok sa konal online formou. Chceme sa poďakovať našim žiakom za vzornú reprezentáciu školy v kategóriách kadet a junior. Diplomy a ceny budeme netradične odovzdávať v septembri.  

          • Oznam k organizácii záveru školského roka

          • Na základe usmernenia zriaďovateľa zo dňa 12. 06. 2020 oznamujeme študentom nasledovné informácie k záveru školského roka:

            • Vyučovanie bude do konca školského roka 2019/2020 prebiehať dištančne, študenti do školy nenastúpia.
            • Klasifikácia sa uzatvára v piatok, 19. 06. 2020 do 16.00 h.
            • Klasifikačná porada sa uskutoční v pondelok, 22. 06. 2020.
            • V dňoch 23. – 25. 06 2020 študenti podľa dohodnutého harmonogramu a inštrukcií triednych učiteľov odovzdajú učebnice, vyzdvihnú si svoje osobné veci, upracú triedu a šatňu.
            • Vysvedčenie sa bude odovzdávať v utorok, 30. 06. 2020 podľa harmonogramu a inštrukcií triednych učiteľov pri dodržaní odporúčaní hlavného hygienika SR a podľa pokynov vedenia školy.

            Všetky potrebné informácie budú zverejnené na stránke školy a na EduPage.

             

          • PRIJÍMACIE KONANIE NA NENAPLNENÝ POČET MIEST

          • V súlade s Rozhodnutím MŠVVaŠ SR o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020 oznamujeme, že Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves  uskutoční prijímacie konanie na nenaplnený počet miest.

            Voľné miesta: 2

            Študijný odbor: 4210 M 11 agropodnikanie
            - prihlášku na štúdium podáva uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača do 19. 6. 2020
            - prijímacie konanie na nenaplnený počet miest na uskutoční do 23. 6. 2020
            - riaditeľka strednej školy odošle rozhodnutie o prijatí do 25. 6. 2020
            - uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača doručí do 30. 6. 2020 SOŠ ekonomickej „Záväzné potvrdenie o nastúpení / nenastúpení na štúdium“.

            Ing. Andrea Iovdijová
            riaditeľka školy

          • Oznam

          • Školský internát pri Hotelovej akadémii v Spišskej Novej Vsi na základe odporučenia Odboru školstva KSK zostáva naďalej zatvorený. 

          • Výsadba nových stromov v areáli školy

          • Hlavný vstup do školy neostane po výrube stromov prázdny. Počas koronakrízy sme nezaháľali a pri hlavnom vchode do školy, v areáli školskej záhrady a včelnice sme vysadili spolu 43 nových stromov. Novovysadené čerešne, orgovány a tuje tak budú príjemne dotvárať prostredie školského areálu.

          • GENIUS LOGICUS

          • Portál GENIUS LOGICUS organizuje súťaže v logickom myslení a riešení hlavolamov pre žiakov už 20 rokov. Aj žiaci našej školy sa každoročne zapájajú do súťaží: GENIUS LOGICUS a GENIUS MATEMATICUS. V mesiaci máj 22 žiakov našej školy absolvovalo online formou súťaž GENIUS MATEMATICUS z pohodlia svojich domovov. O ich umiestnení Vás budeme informovať.

          • Certifikáty CISCO CCNA

          • Prví absolventi odboru Podnikové informačné systémy získali k maturitnému vysvedčeniu aj certifikát od spoločnosti CISCO, vďaka ktorému môžu nájsť uplatnenie v praxi v oblasti počítačových sietí. Certifikát získalo spolu 13 z 15 študentov odboru, ktorí úspešne zvládli záverečné skúšky dištančnou formou.

             

            Blahoželáme.

          • eTwinning projekt

          • Ďalším eTwinningovým projektom s partnerskou Střední zemědělskou školou z Čáslavi v Českej republike je projekt s názvom Rok včely. Téma vznikla z podnetu spoločnej aktivity našej a českej školy, ktorou je chov včiel. Obsahom projektu bolo rozšírenie teoretických a praktických poznatkov o chove včiel a šírenie myšlienky dôležitosti chovu včiel medzi mladou generáciou. Študenti 2. E a  3.A pracovali spoločne na projektových aktivitách, ktorými si prehĺbili vedomosti zo života včiel. Súčasťou aktivít bola tvorba prezentácií, videí, fotografií, knihy receptov s využitím včelích produktov, vedomostných kvízov, relaxačných úloh a reportáží so  včelármi z regiónov partnerských škôl. Získané informácie a vlastné zážitky z projektových aktivít spracovali študenti prostredníctvom nástroja web 2.0. Aj keď časť projektových aktivít sa realizovala dištančnou formou následkom covid 19, poďakovanie patrí všetkým aktívnym účastníkom projektu a  aj vyučujúcim Ing. A. Vítkovej, Ing. P. Pavlisovi a Mgr. R. Medunovi z partnerskej školy z  Čáslavi. Poďakovanie patrí aj vedeniam oboch partnerských škôl za dlhoročnú podporu programu eTwinning.

          • Celoštátne kolo súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácii na počítači

          • Kristián Hauswirth z II. L triedy postúpil na 54. ročník celoštátneho kola žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači. Vzhľadom k situácii, ktorá nastala, sa táto súťaž nemohla uskutočniť, postupujúci žiaci získali certifikát za postup na celoštátne kolo. Veríme, že Kristián sa tejto súťaže zúčastni budúci školský rok a dosiahne pekný výsledok. 

          • Svetový deň rodiny 2020


          • Každý rok si 15. mája pripomíname Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov v roku 1993.

            Na Slovensku sa Deň rodiny organizuje od roku 2009, kedy bol slávený na národnej úrovni. Od roku 2010 sa deň rodiny slávi na regionálnej úrovni na rôznych miestach Slovenska. V tomto roku sú isté obmedzenia, preto sa oslavuje netradične, bez masových podujatí a akcií.

            Hlavným zámerom Dňa rodiny je poukázať na dôležitosť rodiny a manželstva v spoločnosti. Deň rodiny je verejným vyjadrením podpory prirodzenej rodine založenej na manželstve jedného muža a jednej ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar.

             

          • Učebnica ekonómie a podnikania

          • Študenti aplikovanej ekonómie zo 4.L: Daniela Brillová, Sofia Cmorejová, Ivica Frankovičová, Denisa Hockicková, Martina Hockicková, Monika Hurajtová, Marcela Kaľavská, Michaela Kubínyová, Alžbeta Lisoňová, Jakub Raczek, Klaudia Repková, Diana Richnavská, Dominika Sitiariková, Lucia Slamená, Pavlína Zelená využili štúdium na online platforme Učebnice ekonómie a podnikania. 

            Všetci úspešne zvládli záverečné testovanie a získali certifikáty.

            Blahoželáme a veríme, že nadobudnuté vedomosti budú prínosom  v ich ďalšom štúdiu.

          • Vnímanie online vzdelávania žiakmi stredných škôl

          • Milí študenti, prosíme vás o zapojenie sa do výskumu:

            Milé žiačky, milí žiaci, pandémia koronavírusu COVID-19 nás všetkých prekvapila. Zo dňa na deň sme zostali doma bez možnosti priameho kontaktu so spolužiakmi i učiteľmi. Tradičné, prezenčné vyučovanie nahradili iné formy, ktoré priniesli nové nároky, ale aj skúsenosti. Radi by sme sa dozvedeli, ako Vy vnímate zmenené podmienky vzdelávania. Vaše názory sú pre nás dôležité, lebo Vaša spätná väzba pomôže skvalitniť prácu učiteľov v podmienkach digitalizácie vzdelávania. Prosíme Vás, aby ste pri vypĺňaní dotazníka odpovedali tak, ako to naozaj vnímate. Dotazník je anonymný a Vaše názory budú použité len na výskumné účely.

            Ďakujeme Vám za ochotu a čas venovaný vyplneniu dotazníka.

            Ľudmila Velichová, Darina Orbánová, Anna Kúbeková

            Katedra pedagogiky NHF EU v Bratislave

          • Súťaž ECOidea

          • V súťaži ekologických nápadov a riešení ECOidea sa naša žiačka Miriam Maťašovská z II.L so svojim projektom eko vreckára v tvrdej konkurencii umiestnila v prvej päťke najlepších mladých inovátorov z celého Slovenska.

            Srdečne blahoželáme.

          • 1. miesto - Olympiáda podnikový hospodár

          • Srdečne blahoželáme Eme Mihálikovej, študentke 4. ročníka odboru Ekonomické lýceum, k 1. miestu Olympiády podnikový hospodár, ktorú organizuje Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach, pod záštitou dekana fakulty. K úspešnej reprezentácii školy a k účasti na celoslovenskom kole tiež blahoželáme študentke IV.L triedy Marcele Kaľavskej.

            Súťaž má celoslovenskú pôsobnosť a jej cieľom je otestovať znalosti študentov z oblasti ekonómie, podnikovej ekonomiky a finančnej gramotnosti. Teší nás, že v takej silnej celoslovenskej konkurencii sme získali 1. miesto. Stále sa potvrdzuje, že najlepšou reklamou školy sú jej žiaci.

              

          • UNICEF v boji proti koronavírusu

          • Sledujete ako sa COVID-19 šíri svetom a nerobí žiadne rozdiely, hranice preň nič neznamenajú. Vypuknutie epidémie kdekoľvek, znamená hrozbu vypuknutia všade. UNICEF od začiatku vypuknutia pandémie zabezpečil milióny ochranných pomôcok pre krajiny, kde sú deti v ohrození. Najväčší humanitárny sklad v Kodani je v permanentnej pohotovosti.

            V boji proti vírusu môžte pomôcť aj vy a to zaslaním ľubovoľnej sumy na účet UNICEFU (https://www.unicef.sk/jednorazove-prispievanie/) alebo zaslaním prázdnej SMS na číslo 844. 

          • Olympiáda PODNIKOVÝ HOSPODÁR

          • Do celoslovenského kola olympiády, ktorú organizuje Podnikovohospodárska fakulta EU v Bratislave so sídlom v Košiciach postúpili študentky IV.L Marcela Kaľavská a Ema Miháliková. Predmetom súťaže je testovanie znalostí študentov v rámci celého územia SR z oblastí ekonómie, podnikovej ekonomiky, Európskej únie, náuky o spoločnosti a finančnej gramotnosti.

            Srdečne blahoželáme!

          • Digitálna garáž

          • Google spustil Digitálnu garáž. Program má 89 lekcií v 23 témach. Dôležitou informáciou je to, že tento projekt je pre všetkých zadarmo v slovenskom jazyku.

            Naši žiaci z II. A triedy okrem školských povinností na ktorých pracujú dištančnou formou, využili aj možnosti na rozvoj svojich digitálnych zručností. Je to nad rámec ich školských povinností a sme právom pyšní, že mladí ľudia využívajú čas pri počítačoch aj takýmto spôsobom. Získaný certifikát je výsledkom niekoľkohodinovej práce na lekciách.

            Veríme, že takýchto certifikátov pribudne.

          • Darovanie krvi

          • Darovanie krvi je skutočným „darom života“, ktorý každý zdravý človek môže poskytnúť ľuďom chorým a po úrazoch. Je to veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok.

            Naši študenti si to stále uvedomujú vždy a preto sa rozhodli opäť darovať krv aj v tomto neľahkom období, období výskytu koronavírusu a sami cítia, že je to potrebné. 

            Ďakujeme, sme na Vás hrdí, vážime si to. Ste úžasní.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická
      • +421534421757
      • Stojan 1 052 01 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h