• Pozvánka

          • V našom novom altánku na školskej včelnici sa v utorok 20.09.2022 uskutoční ukážková hodina Včelárstva, na ktorej budeme realizovať práce na zazimovanie našich včelstiev. Našu zelenú učebňu sme postavili vďaka finančnému grantu od spoločnosti Embraco Slovakia, čím sme zlepšili podmienky vzdelávania žiakov na školskej včelnici. Ďakujeme

          • Príhovor predsedu KSK R. Trnku

          • Vážená pani riaditeľka, vážení učitelia, milí žiaci,

             

            po dlhej dobe začíname školský rok, ktorý sa na prvý pohľad javí ako tie, ktoré si pamätáme ešte spred pandémie. Bez rúšok, testovania a ďalších výrazných obmedzení. Verím, že vám prázdniny dopriali dostatok zážitkov na to, aby ste sa dokázali tešiť aj na nasledovné školské dni. Síce prinesú nové povinnosti, ale tiež stretnutia so spolužiakmi, kolegami a kamarátmi, na ktorých vám záleží.

             

            Do lavíc župných stredných škôl nastupuje viac ako 23-tisíc stredoškolákov, z toho približne 5 500 prvákov. Nový školský rok sa začína aj pre takmer 2 600 pedagógov. Verím, že všetci spolu vytvoríte vynikajúci tím, ktorý potiahne za jeden povraz a dokáže veľké veci.

             

            Hoci sa dnes stretávame bez výrazných opatrení, ešte stále nemôžeme povedať, že sme nad pandémiou vyhrali. Napriek tomu si veľmi prajem, aby sme sa na obdobie uplynulých dvoch rokov nepozerali čierno-bielo. Veď nás toho veľa naučilo – napríklad že niet nad osobné stretnutia, priateľstvá a výučbu priamo v laviciach. Viac si ceníme to, čo sme pred dvomi rokmi považovali za samozrejmosť.

             

            Teší ma, že po náročných mesiacoch, ktoré si vyžiadali mimoriadny vklad zamestnancov škôl, sa v tomto roku dočkajú zvyšovania platov pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci. Konečne bude ocenená dlhodobá a náročná práca, ku ktorej učitelia aj nepedagogickí zamestnanci pristupujú poctivo.

             

            Som hrdý, že sa nám letné mesiace podarilo využiť na rekonštrukcie a opravy, do ktorých sme počas prázdnin investovali 7,6 milióna eur. Pracovný ruch bolo počuť na každej tretej župnej škole a na jeseň pokračujeme modernizáciou ďalších 12 stredných škôl za takmer 3,7 mil. eur, vďaka čomu sa skvalitní praktické vyučovanie. Čo je ešte dôležitejšie, verím, že naše školy budú pre všetkých v prvom rade bezpečným miestom, kde sa budete cítiť slobodne, tvorivo a kde môžete vyjadrovať svoje pocity, obavy a názory.

             

            Nech sa vám všetkým v novom školskom roku darí.

             

             

          • Oznam

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

            sa uskutoční

            v pondelok 05. 09. 2022

            na školskom dvore o 09.00 h.

            V prípade nepriaznivého počasia sa otvorenie školského roka
            uskutoční v telocvični školy. 

             

            Pri prvom nástupe do školy každý žiak predloží

            "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka".

             

            Žiaci 2. až 4. ročníka pošlú vyhlásenie o bezpríznakovosti elektronicky cez EduPage, žiaci 1. ročníka prinesú vyplnené  Vyhlásenie_o_bezpríznakovosti(pdf).

            Bez vyplneného vyhlásenia sa žiak považuje za žiaka s príznakmi ochorenia Covid-19.

             

            Prajeme všetkým úspešný štart do nového školského roka.

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka školy

          • Majstrovstvá sveta v písaní na počítači

          • Z holandského Maastrichtu sme dostali super správy. Náš absolvent 4. ročníka Ekonomického lýcea Kristián Hauswirth obsadil v celosvetovej tvrdej konkurencii krásne 8. miesto. Ďakujeme za super reprezentáciu školy i Slovenska a Kikovi aj pani učiteľke Ing. Miriam Hasajovej srdečne blahoželáme. Práca na sebe a pravidelný tréning priniesli svoje ovocie. Zdolať pár prekážok a hľadať riešenia sa predsa len oplatilo.

          • Erasmus+ vo Valticiach

          • Posledné dva júnové týždne sa šiesti študenti z odboru Agropodnikanie zúčastnili mobility na Strednej vinárskej škole vo Valticiach v Českej republike. Ich odborná prax zahŕňala prácu vo viniciach, kde sa oboznamovali s pestovaním hrozna, vypomáhali vo vínnych pivniciach, kde mali možnosť spoznať, ako sa lisuje hrozno a z muštu vyrába víno až po finálny produkt vyzretého vína vo fľaši s etiketou. Keďže vinárska škola vlastní aj ovocné sady, študenti mali možnosť nahliadnuť aj do školskej pálenice a muštárne. Ich prax bola taktiež doplnená o chov a včiel a koní, na ktorých si mali možnosť aj zajazdiť. Odmenou za prácu bola návšteva rodinného vinárstva neďaleko Valtíc spojená s degustáciou vína a výlet do Brna. Keďže valticko-lednický areál je rázovitý krajinný celok, študenti spoznávali jeho krásy v podobe prehliadky zámku vo Valticiach, Ledniciach, Mikulova a okolitých romantických stavieb.

          • Prednáška "Online marketing"

          • 22. júna 2022 sme mali jedinečnú príležitosť dozvedieť sa zaujímavé informácie z oblasti online marketingu a online podnikania.

            Pán Mgr. Tomáš Hrubý, Google Certified Trainer pre rok 2022 v rámci programu Grow With Google, nám ukázal, aké sú v dnešnej dobe možnosti sebaprezentácie na internete, aké sú najviac vyhľadávané marketingové pozície na trhu, ako je  dôležité  na sebe pracovať a zdokonaľovať sa  a tiež na čo dávať pozor pri uchádzaní sa o prácu.

            Ďakujeme za podnetnú prednášku.                                                       

            žiaci   III.L

             

          • Dlhodobé športové súťaže v basketbale dievčat

          • V závere školského roka sme sa zúčastnili Regionálneho finále skupiny C Dlhodobých športových súťaží v basketbale dievčat. Organizátorom súťaže je RCM - CVČ Košice. Turnaja sa zúčastnili 3 družstvá – Gymnázium Školská SNV, Gymnázium Javorová SNV a SOŠ ekonomická SNV. Turnaja sa nezúčastnilo družstvo Gymnázium P. J. Šafárika Rožňava. Po dvojročnej prestávke spôsobenej KOVIDOM sme museli vyskladať úplne nové družstvo dievčat. Napriek tomu dievčatá veľmi slušne reprezentovali školu a svojim výkonom dosiahli 2. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme k úspechu. Školu reprezentovali: Lenka Matúšová III. L, Daniela Schmidtová III. A, Viktória Hadbavná III. A, Timea Šimkovičová III. A, Bibiána Smotrilová III. E, Laura Vavreková II. B, Nina Jiroušková I. A, Karolína Augustiňáková I. A, Timea Kamenická I. A, Dominika Kapalková I. A, Milica Kršková I. B.  

          • OZNAM

          •  

             

            Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční

            vo štvrtok – 30. 06. 2022 o 8. 00 h na školskom dvore

             

            Ing. Andrea Iovdijová

            riaditeľka školy

          • Exkurzia v Technicome

          • V piatok 17. júna 2022 sme sa zúčastnili exkurzie v univerzitnom vedeckom parku Technicom. Oboznámili sme sa so študijnými odbormi, ktoré sa študujú na Ekonomickej fakulte na Technickej univerzite – Financie, bankovníctvo a investovanie a študijný odbor Ekonomika a manažment verejnej správy. Súčasťou exkurzie bolo finále Eurofondue, ktorého sme sa zúčastnili ako diváci.

             

             

             

             

          • Online učebnica ekonómie

          • Aj v tomto školskom roku si študenti aplikovanej ekonómie overili svoje vedomosti v záverečnom testovaní Online učebnica ekonómie. Tí najúspešnejší získali certifikáty: 

            Tatiana Mulíková, Denisa Špirková, Patrícia Drábová, Miroslava Kucajová a Patrícia Kaňuková zo IV.A.

            Veríme, že naučené budú vedieť aplikovať v praxi.

          • Plavecký výcvik žiakov 2.ročníka

          • Tešíme sa, že sme mohli v júni zorganizovať plavecký výcvik pre žiakov 2. ročníka v tomto školskom roku. Plavecký výcvik sa konal po dvoch rokoch covidovej pandémie. Tri dni sme zdokonaľovali plavecké zručnosti v krytej plavárni nášho mesta a odmenou nám bolo pokračovanie kurzu v iných podmienkach, v AquaCity Poprad. Bonusom bolo krásne slnečné počasie a pocit z dobre stráveného času so spolužiakmi a učiteľmi. Niektorí študenti sa naučili plávať a niektorí sa zdokonalili v plaveckých štýloch, učili sa skákať a zahrali si vodné pólo.

          • Emócie v marketingu

          • Na základe pozitívneho ohlasu zo strany žiakov z minulých školských rokov sme aj tento rok uskutočnili zaujímavý workshop na tému Emócie v marketingu. Na našu školu zavítal predseda OZ Mladý podnikavec p. Ing. Dávid Vrtaňa, PhD., ktorý pripravil pre žiakov III.A a III.L príjemné spestrenie výchovno-vzdelávacieho procesu, navyše s pridanou hodnotou v podobe interaktívnych činností a možnosťou zapojiť sa do súťaže o vecné ceny.

             

          • Eurofondue 2022 - finále

          • V poradí 9. ročník súťaže študentských projektov a nápadov Eurofondue sa konal 17. júna 2022 v Košiciach. Súťaž organizuje Ekonomická fakulta TU v Košiciach pod záštitou europoslanca Martina Hojsíka, s partnerskou podporou Košického samosprávneho kraja a Euractiv Slovensko.

            Z našej školy bol podaný projekt Náučný včelí chodník „včely v meste“ – autorky: Bianka Dzurillová a Dominika Ungerová, III. L. Projekt postúpil do finálového kola, kde naše študentky so zaujímavým nápadom, kreatívnou prezentáciou si vybojovali 2. miesto zo štyroch postupujúcich finálových tímov. Vďaka súťaži mali skvelú príležitosť vyskúšať si manažovanie projektu s fiktívnym rozpočtom eurofondov.

            Finále svojou on-line prítomnosťou podporil aj europoslanec Martin Hojsík, ktorý mal workshop na tému „Ako môže vyzerať moje mesto v roku 2050 s podporou EÚ“.

            Dievčatám gratulujeme!

          • Exkurzia Herba Drug

          • Posledná téma, ktorej sme sa v rámci predmetu Tovaroznalectvo venovali boli chemické výrobky, drogéria a kozmetika. Nie je nič lepšie ako vidieť skutočný proces výroby „naživo a nie očami učebnice“.

            Dňa 16. 6. 2022 sme navštívili rodinnú firmu Herba Drug, s. r. o. v Smižanoch. Pozreli sme si interné vývojové laboratórium, proces výroby tekutých mydiel, plnenie do plastových obalov a na oddelení marketingu nám predstavili celý sortiment vyrábaných produktov značky Dixi, Barbus a Carpathia Herbarium.

            Ďakujeme majiteľom a zamestnancom firmy Herba Drug za milé darčeky a možnosť zúčastniť sa zaujímavej exkurzie.

            Študenti I.B

          • Participácia v projekte Erasmus+

          • Študenti SOŠ ekonomickej participovali v projekte ERASMUS+: Old Places-New SPACES na Gymnáziu, Školská 7, Spišská Nová Ves.

            V projekte sú zapojené krajiny Litva, Lotyšsko a Turecko.  

            V remeselnej dielni nazvanej Sprinkled with Pollen (Poprášený peľom) naše študentky Katarína Purdová  III. E a Timea Danitová III. E  opísali nástroje včelára, rôzne typy úľov, vysvetli prácu včelára a ponúkali na ochutnávku čerstvo vytočený med z našej školskej včelnice.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h