• PRO EDUCO - 14. ročník

          • Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO je už dlhoročne stabilnou platformou pre prezentáciu celého spektra aktuálnych tém v oblasti vzdelávania na všetkých úrovniach v rámci štandardných foriem štúdia i mimo nich. Popri téme vzdelávania, veľtrh prezentuje aj ďalšie formy mimoškolských aktivít, rozvoja osobnosti, možností pracovného uplatnenia, cestovania a doplnkového vzdelávania mladých. Na ploche výstaviska dostávajú priestor aj zamestnávatelia, obzvlášť tí, ktorí vo svojej činnosti aplikujú systém duálneho vzdelávania a vytvárajú priestor pre uplatnenie absolventov stredných a vysokých škôl. Medzinárodného veľtrhu vzdelávania sa 30. novembra 2022 zúčastnili aj naši žiaci zo IV. A triedy.

          • Regionálne finále skupiny C v basketbale dievčat

          • V dlhodobých športových súťažiach pokračovalo Regionálne finále skupiny C v basketbale dievčat. Naše družstvo, v silnej konkurencii,  uhájilo 3. miesto. Veľmi sa tešíme, pretože dievčatá po tvrdom boji oplatili prehru družstvu Hotelovej akadémie, ktoré zvíťazili na okresnom kole. Turnaja sa zúčastnili 4 školy – Gymnázium Školská, Gymnázium P. J. Šafárika Rožňava, Hotelová akadémia SNV a SOŠ ekonomická.Konečné umiestnenie: 1. miesto – Gymnázium P. J. Šafárika Rožňava, 2. miesto – Gymnázium Školská, 3. miesto – SOŠ ekonomická, 4. miesto – Hotelová akadémiaŠkolu reprezentovali: Lenka Matúšová IV. L, Laura Vavreková III. B, Viktória Hadbavná IV. A, Daniela Schmidtová IV. A, Timea Šimkovičová IV. A, Bibiána Smotrilová IV. E, Milica Kršková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Nina Jiroušková II. A, Timea Kamenická II. A, Dominika Kapalková II. A, Veronika Vaverčáková I. B. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu a srdečne blahoželáme.

          • Mikuláš na SOŠE

          • Od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada. Všetci sa už tešili na pána s bielou bradou. Síce prišiel bez snehu a bez koča, ale zato s čertamia anjelom a s plným košom cukríkov pre každú triedu. Po ceste k nám sa náš mikulášsky tím zastavil a potešil detičky v materskej škole  na Lipovej ulici. Veď robiť radosť druhým je výborným životným elixírom

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku


          • V dňoch 23. a 24. 11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka v 4 kategóriách – 2A, 2B, 2C2 a 2D. Sme veľmi radi, že sa študenti zaujímajú o anglický jazyk, že sa mu venujú a napredujú v ňom, čoho dôkazom je aj ich účasť na olympiáde.

            Kategória 2A (1. a 2. roč. OA, EL)
            1. miesto: Čollák Matej (II.A)
            2. miesto: Bottcher Adam (II.B)
            3. miesto: Kovalovská Karolína (I.L)

            Kategória 2B (3. a 4. roč. OA, EL)
            1. miesto: Molnár Maxim (IV.L)
            2. miesto: Goldberger Juraj (IV.L)
            3. miesto: Vojtuš Patrik (III.L)

            Kategória 2D (1. až 4. roč. AGRO)
            1. miesto: Macalík Ondrej (I.E)
            2. miesto: Ogurčák Denis (II.E)
            3. miesto: Dzimko Jakub (III.E)

            Kategória 2C2 (pobyt v zahraničí)
            1. miesto: Buzhdygan Jakub (II.L)
            2. miesto: Ferenc Erik (III.L)
            3. miesto: Hudáčeková Emma (I.B)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme!!!

          • Študenti APLIKOVANEJ EKONÓMIE v III.A triede spustili reálny biznis

          • - na základe zmluvy o združení založili študentskú firmu mYOU:),

            - emitovaním akcií získali základný kapitál,

            - vypracovali podnikateľský plán, ktorý akcionári firmy schválili na ustanovujúcom valnom zhromaždení,

            - zaregistrovali firmu v simulovanom obchodnom registri,

            - viceprezidenti sa zúčastnili školenia manažmentu v oblasti projektového a krízového riadenia, financií a marketingu,

            - uskutočňujú prvé kroky pri realizácii svojich nápadov

          • EXPERT Geniality Show

          • Posledný novembrový deň bojovali naši žiaci o titul Expert v celoslovenskej súťažiEXPERT geniality show.  Vybrať si mohli 2 súťažné témy z ponúknutých tém: Do you speak English?, Mozgolamy, Od Dunaja k Tatrám, Tajomstvá prírody, Svetobežník a Góly, body, sekundy. Žiakom ďakujeme za zapojenie sa do súťaže a spoločne čakáme na vyhodnotenie.

          • Porozprávajme sa o potravinovom odpade

          • Triedy I.A a III.B boli 29.11. súčasťou informačného seminára, kde rezonovali najmä témy ako plytvanie potravinami, potravinový odpad, možnosti mladých ľudí ako proti takémuto odpadu bojovať a čo môžeme zlepšiť z našej pozície. Za pútavé oboznámenie s problematikou ďakujeme lektorovi Potravinovej banky Slovenska Michalovi Šľachtovi.

          • Okresné kolo v basketbale

          • Dňa 23. 11. 2022 pokračovali stredoškolské súťaže dievčat okresným kolom v basketbale. Dievčatá po ťažkých zápasoch úspešne obhájili 3. miesto. Turnaja sa zúčastnilo 5 stredných škôl – Gymnázium Školská, Gymnázium Javorová, Hotelová akadémia, SPŠ technická a SOŠ ekonomická. Hralo sa systémom každý s každým. Výsledky zápasov: 1. miesto – Gymnázium Školská, 2. miesto – Hotelová akadémia, 3. miesto – SOŠ ekonomická.Školu reprezentovali: Lenka Matúšová IV. L, Laura Vavreková III. B, Viktória Hadbavná IV. A, Daniela Schmidtová IV. A, Timea Šimkovičová IV. A, Milica Kršková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Nina Jiroušková II. A, Timea Kamenická II. A, Dominika Kapalková II. A, Veronika Vaverčáková I. B. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu a srdečne blahoželáme.

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 23. a 24. 11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka v 4 kategóriách – 2A, 2B, 2C2 a 2D. Sme veľmi radi, že sa študenti zaujímajú o anglický jazyk, že sa mu venujú a napredujú v ňom, čoho dôkazom je aj ich účasť na olympiáde.

            Kategória 2A (1. a 2. roč. OA, EL)
            1. miesto: Čollák Matej (II.A)
            2. miesto: Bottcher Adam (II.B)
            3. miesto: Kovalovská Karolína (I.L)

            Kategória 2B (3. a 4. roč. OA, EL)
            1. miesto: Molnár Maxim (IV.L)
            2. miesto: Goldberger Juraj (IV.L)
            3. miesto: Vojtuš Patrik (III.L)

            Kategória 2D (1. až 4. roč. AGRO)
            1. miesto: Macalík Ondrej (I.E)
            2. miesto: Ogurčák Denis (II.E)
            3. miesto: Dzimko Jakub (III.E)

            Kategória 2C2 (pobyt v zahraničí)
            1. miesto: Buzhdygan Jakub (II.L)
            2. miesto: Ferenc Erik (III.L)
            3. miesto: Hudáčeková Emma (I.B)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme!!!

          • Vyhodnotenie okresného kola v basketbale chlapcov stredných škôl

          • 25. novembra 2022 sa odohralo v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi okresné kolo v basketbale chlapcov stredných škôl. Turnaja sa zúčastnilo 6 stredných škôl, ktoré boli rozlosované do dvoch skupín. Naše družstvo malo v skupine SOŠ technickú a SOŠ techniky a služieb. Druhú skupinu tvorili družstvá Gymnázium Školská, Gymnázium Javorová a Hotelová akadémia. Do finále postúpili naši študenti proti študentom z Gymnázia na Školskej ulici. Vo veľmi kvalitnom zápase naši študenti podľahli výbornému súperovi a obsadili pekné druhé miesto.

            Na treťom mieste sa umiestnili študenti SOŠ technickej. Víťazmi turnaja sa stali študenti z Gymnázia na Školskej ulici. Ďakujem našim študentom za dobrú reprezentáciu školy.

            Našu školu reprezentovali: Barbuščák Viktor, Uhrin Sedrik, Rusnák Bruno, Vaľuš Milan, Stančák Sebastián, Kukoľ Adrián, Stanko Marek, Depta Daniel, Frankovič Daniel, Petruf Peter, Bosák Peter, Orinčák Adam, Čollak Matej.

          • iBobor

          • V týždni od 7. - 11. novembra 2022 sa uskutočnila celoslovenská súťaž iBobor, ktorej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Do tejto súťaže sa zapojilo aj 65 študentov našej školy v dvoch kategóriách - Junior (1. a 2. ročník) a Senior (3. a 4. ročník). Najúspešnejším študentom sa stal Kamil Štofko z I.B, ktorý dosiahol celoslovenský percentil na úrovni 80,69%. Blahoželáme.

          • Zdravá výživa

          • V rámci „Týždňa zdravej výživy“ pripravili pre nás žiaci IV. E triedy zdravé pochúťky, ktoré by nemali chýbať na každom tanieri. Výživa sa spolu s fyzickou aktivitou a genetickou dispozíciou podieľa na výslednom výživovom stave každého z nás.
            Na zdravie!

          • Dlhodobé športové súťaže

          • Prvá súťaž Dlhodobých športových súťaží pod patronátom KSK a RCM-CVČ Košice bol bedminton chlapcov a dievčat. V Regionálnom finále v silnej konkurencii dievčatá obsadili 4. miesto a chlapci 5. miesto. Študentom srdečne blahoželáme!

            Zúčastnené školy:
            Chlapci: Gymnázium Rožňava, OA Rožňava, Gymnázium Školská SNV, Cirkevné gymnázium Š. Mišíka SNV, SOŠ drevárska a SOŠ ekonomická

            Dievčatá: Gymnázium Rožňava, SZŠ Rožňava, Gymnázium Školská SNV, Gymnázium Javorová SNV, Cirkevné gymnázium Š. Mišíka SNV a SOŠ ekonomická

            Školu reprezentovali: Ema Iľašová II. B, Tamara Krajníková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Sebastián Stančák II. A, Filip Greš II. A, Milan Vaľuš II. L

          • ZÍSKALI SME ZNAČKU KVALITY – Centrum odborného vzdelávania a prípravy

          • Veľmi nás teší, že naše inovácie v oblasti vzdelávania, všetky rozvojové a projektové aktivity, ktoré v škole realizujeme boli zohľadnené pri posudzovaní kritérií na získanie značky kvality. Škola prešla prísnym hodnotením, ktoré realizovala príslušná stavovská organizácia Republiková únia zamestnávateľov a bolo nám udelené označenie „CENTRUM ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY pre ekonomiku podnikov a verejnej správy“. Je to odmena za našu iniciatívu a úsilie neustále poskytovať študentom kvalitné odborné vzdelávanie a prípravu na výkon ich povolania. 

          • Environmentálny workshop

          • Regionálne centrum mládeže v Košiciach usporiadalo dňa 8. novembra 2022 environmentálny workshop, kde sme my, žiaci prvého ročníka mali možnosť zúčastniť sa. Dozvedeli sme sa mnoho nových informácií o environmentálnej problematike, o ochrane životného prostredia, o zamyslení sa nad znečistením okolia. Cieľom projektu je, aby sa žiaci bližšie zoznámili s ekológiou, s dôležitosťou ochrany prostredia v ktorom sa nachádzajú a tak pochopili, aký je dôležitý celok environmentalistika.

            Ďakujeme

          • Stretnutie s mládežníckym delegátom pri OSN

          • 11.11.2022 sa dve členky školského parlamentu - Monika Hanzelyová a Radka Grivalská zúčastnili stretnutia s mládežníckym delegátom pri OSN Michalom Salínim. Dozvedeli sa o jeho pôsobení a skúsenostiach v školskom parlamente, o možnostiach mladých ľudí v tejto oblasti  a priblížil aj svoju agendu mládežníckeho delegáta.

          • Nie je nám ľahostajné čo bude potom....

          • Na štvrtom stretnutí s lektorom zo Správy Národného parku Slovenský raj sme sa vydali po stopách zvierat. Program plný informácií, zaujímavostí, praktických rád napomôže nášmu pobytu v prírode a starostlivosti o ňu. Projekt zameraný na environmentálnu výchovu študentov stredných škôl finančne podporila Slovenská asociácia knižníc v rámci programu Partnerstvo alebo Spojme svoje sily 2022.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h