• Zdravý životný štýl

          • Žiaci I. L a II. B sa dňa 15. júna 2022 zúčastnili workshopu o zdravom životnom štýle. Stretnutie a prednášku si pripravil Mgr. Kristián Klein – telocvikár a osobný tréner.

            Zdravie je ovplyvnené našim životným štýlom až z 80-tich percent. Tých zvyšných 20 percent pripadá na dedičnosť, zdravotnú starostlivosť, resp. ostatné vplyvy, ktoré tak ľahko zmeniť nevieme. 

            Preto jedzme zdravo, doplňme pestrú stravu aj o mliečne výrobky, sú zdrojom kvalitných bielkovín a vápnika, zvýšme pitný režim, hýbme sa, cvičme, nefajčime, odbúravajme stres, myslime pozitívne a veľa iných zaujímavých tipov odporučil Mgr. Klein na tomto zaujímavom stretnutí.

            Životný štýl,  najmä ten zdravý, je v našich rukách!

          • Program Rozbehni sa! Academy

          • V rámci programu Rozbehni sa! Academy sme my, žiaci III.L triedy, absolvovali počas školského roka 6-mesačný rozvojový program MÁM NÁPAD! OPLATÍ SA S NÍM ZAČAŤ
            Program pozostával z 5 náučných, praxou osvedčených modulov, ktoré rozvíjajú podnikavosť. Vžili sme sa do role rozbiehačov podnikateľských projektov s minimálnym štartovacím balíkom. Mohli sme sledovať ako sa niektoré nápady pretavili na biznis a niektoré sa stali neúspešné. Naučili sme sa ako sa na svoj projekt pozrieť z „druhej strany“. Ako úspešní rozbiehači sme získali certifikát.

            Žiaci III.L

          • Deň otcov - 19. júna 2022

          • Prečo by sme si mali uctiť otcov?

            Pretože… môj OTEC je môj: ochranca, učiteľ, vzor v dospelosti, zabávač, poradca, tréner a kamarát. Každé dieťa potrebuje poznať v živote nielen rolu matky, ale aj rolu otca. Je dokázané, že milujúci a starostlivý otec v rodine prináša sebavedomé, silné, úspešné a jazykovo zdatné deti.

            Preto nezabudnime tretiu júnovú nedeľu zablahoželať svojmu otcovi.

             

          • Exkurzia v Embracu

          • Dňa 3. 6. 2022 sme sa v rámci predmetu Tovaroznalectvo zúčastnili exkurzie u najväčšieho zamestnávateľa v Spišskej Novej Vsi, vo firme Embraco, ktorá sa špecializuje na výrobu kompresorov a montáž chladiacich systémov. V súčasnosti je spoločnosť Embraco súčasťou japonskej korporácie Nidec.

            V hlavnej výrobnej hale sme si pozreli výrobu kompresorov. Navštívili sme aj technologické centrum, ktorého súčasťou je vývoj komerčných chladiarenských kompresorov a tiež aplikačné a elektrické laboratórium.

            Ďakujeme zamestnancom Embraca za možnosť zúčastniť sa zaujímavej exkurzie.

            Študenti II.A

          • Pomoc máme v krvi

          • Sú chvíle, keď sme odkázaní na pomoc a ochotu úplne neznámych ľudí. Tak je to aj v prípade darovania krvi. Darovanie krvi je prejavom solidarity, kedy darovaná krv vracia nádej a život mnohým ľuďom. Naši študenti znova ukázali, že majú srdce na správnom mieste a do tejto akcie sa neváhali zapojiť. Teší nás, že máme aj ďalších prvodarcov, ktorí prekonali svoj strach a ukázali, že aj mladí ľudia vedia podať pomocnú ruku. 

          • Exkurzia Židovská synagóga Prešov

          • Život je veľmi krátky, nemal by byť sprevádzaný rasovou nenávisťou, bolesťou , utrpením....
            Návštevou tejto nádhernej pamiatky, ktorá je nemým svedkom tejto bolesti, sme si to sprítomnili a uvedomili, že život je vtedy úžasný pokiaľ medzi ľuďmi vládne porozumenie a priateľstvo.
            Študenti 3.L, 3.E, Mgr. M. Vyšňovská, PhDr. Renáta Krajňáková

          • Medobranie

          • 15. júna 2022 sme mali v školskej včelnici MEDOBRANIE. Na vytáčaní medu sa aktívne podieľali žiaci III. E triedy pod odborným dohľadom pána Radovana Zimmermanna a Ing. Petra Pavlisa.

            Zároveň prebehla zážitková exkurzia detí z MŠ J. Hanulu. Malí škôlkari - trieda Včielok s veľkým záujmom sledovali vytáčanie medu, pozreli si Apidomček a Náučný včelí chodník.

          • Predĺženie platnosti ISIC karty

          • Priložením k terminálu, na účely použitia na dopravu

            Elektronická platnosť čipu v preukaze pre účely použitia preukazu ako dopravnej karty sa predlžuje odoslaním SMS a priložením preukazu k stredoškolskému terminálu.

            Pre účely dopravy je karta platná od 1.7. do 30.6. nasledujúceho roka. Pre ďalšiu platnosť je potrebné kartu priložiť k terminálu (kabinet Informatiky č.d. 70). 

            ISIC známka (nálepka), na účely zliav, napr. mobilný operátor

            Licencia ISIC a EURO<26 sa predlžuje zakúpením známky ISIC na nový školský rok. Známka stojí 10€. Dostanete ju priamo na škole a to v termíne od 1.6.-31.10., alebo celoročne na www.objednaj-preukaz.sk.

            Skontrolujte si, či máte na preukaze známku ISIC na nový školský rok. Bez aktuálnej známky ISIC bude preukaz neplatný na 150.000 zliav a výhod na Slovensku a v zahraničí, ktoré sú viazané na platnú licenciu ISIC a EURO<26.

          • Účelové cvičenia pre žiakov 1. a 2. ročníka

          • Za krásneho slnečného počasia dňa 25. 05. 2022 sa konali Účelové cvičenia pre žiakov 1. a 2. ročníka a Kurz ochrany života a zdravia pre žiakov III. E. Cieľom bola turistická vychádzka k novej vyhliadkovej veži, ktorá sa nachádza v oblasti medzi Šulerlochom a Rittimbergom. Vychádzka viedla cez strelnicu, kde si žiaci oddýchli a zoznámili sa s prostredím. Boli sme veľmi radi, že po ťažkom období pandémie sme sa mohli opäť dostať spoločne do prírody a nadýchať sa sviežeho vzduchu. Veríme, že sa vychádzka všetkým páčila a že si to opäť zopakujeme po inej trase. Odmenou pre niektorých žiakov bol športový deň v AquaCity Poprad v dňoch 26. a 27. 05. 2022.

          • Vhodné voľné pracovné miesto pre našich absolventov

          • Riaditeľka Knižnice Jána Henkela v Levoči, Námestie Majstra Pavla č. 58, 054 01 Levoča, prijme do pracovného pomeru

            ekonóm / ekonómka

            Pracovné podmienky

            · Pracovný pomer na dobu určitú

            · Pracovný čas – 08:00-16:00

            · Nástup – 01.07.2022

            Požadovaná kvalifikácia

            · Stredoškolské vzdelanie s maturitou

            · Vysokoškolské I. stupňa

            · Vysokoškolské II. stupňa

            Iné kritéria a požiadavky

            · Vzdelanie v odbore

            · Prax v odbore - výhodou

            · Znalosť práce s PC na úrovni pokročilý

            · Zodpovednosť

            · Samostatnosť

            · Presnosť, orientácia na čísla a detail

            · Znalosť mzdového a účtovného programu (Magma HCM, iSPIN) výhodou

            Zoznam požadovaných dokladov

            · Žiadosť o prijatie do zamestnania s telefónnym kontaktom a e-mailovým kontaktom

            · Profesijný životopis

            · Doklady o vzdelaní, príp. praxi

            · Potvrdenie o telesnej spôsobilosti a o duševnej spôsobilosti vo vzťahu k výkonu činnosti - platí len pre prijatých uchádzačov

            · Súhlas uchádzača so spracúvaním osobných údajov na účely pracovného pohovoru v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            · Pre účely preukázania bezúhonnosti uchádzača o zamestnanie sú požadované údaje v zmysle § 3 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v spojení s § 10 zákona č. 330/2007 Z. z. o registri trestov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a to: 1. meno, priezvisko, rodné priezvisko uchádzača, pôvodné meno alebo priezvisko, ak došlo k zmene mena alebo zmene priezviska, 2. dátum narodenia, rodné číslo, miesto a okres narodenia, 3. adresu trvalého pobytu a u osoby narodenej v cudzine aj štát narodenia, 4. štátne občianstvo, 5. pohlavie, 6. číslo občianskeho preukazu alebo číslo pasu, 7. meno, priezvisko a rodné priezvisko rodičov

            Forma odmeňovania

            V zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:

            · Platová trieda: v závislosti od vzdelania a odbornej praxe

            · Hrubá mzda: základná stupnica platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme

            Termín podania žiadosti

            Žiadosť s požadovanými dokladmi je potrebné doručiť osobne, poštou alebo e-mailom do 17.06.2022

            Adresa podania

            Knižnica Jána Henkela v Levoči Námestie Majstra Pavla 58 054 01 Levoča

            Výberové konanie

            O termíne a mieste pracovného pohovoru budú uchádzači informovaní emailom. Riaditeľka Knižnice Jána Henkela v Levoči si vyhradzuje právo nezaradiť do pracovného pohovoru tých uchádzačov, ktorí nespĺňajú požadované podmienky.

            Kontakt

            Bližšie informácie získate na uvedených kontaktoch:

            · Mgr. Janka Dolanská

            · tel.: 0904 821 160

            · e-mail: riaditel@kniznicalevoca.sk

          • Srdce plné vrchnákov z PET fliaš

          • Chceme sa poďakovať všetkým, učiteľom i študentom za snahu o pomoc pre Markusa s dobročinnou zbierkou vrchnáčikov z PET fliaš. Práve vďaka Vám sa naše „kovové“ srdce veľmi rýchlo naplnilo. Vyzbierané vrchnáčiky sme odovzdali na špeciálne zberné miesto. So zbierkou vrchnáčikov pokračujeme. Budeme radi, ak v zbierke sa rozhodnete pomáhať aj naďalej.

            Veľké ďakujem patrí hlavne p. učiteľke Ing. Eve Želikovskej za ľudskosť a ochotu pomáhať.

            Ema Karchňáková, absolventka IV. A

          • Maturita vs. prax

          • Kým si naši štvrtáci potia pazušky pri ústnych maturitných skúškach, niekde v Stredozemnom mori, 1600 km južnejšie, naši tretiaci na zahraničnej mobilite získavajú cenné odborné a jazykové skúsenosti. Voľnočasové aktivity vypĺňajú spoznávaním maličkého ostrovného štátu Malta.

          • Zahraničná prax tretiakov na Malte

          • Vybraní študenti tretích ročníkov sa počas týchto dní zúčastňujú na odbornej zahraničnej praxi na Malte. Náplňou praxe je zdokonaľovanie sa v anglickom jazyku a prax vo vybraných spoločnostiach.

          • Rozlúčka štvrtákov

          • Po 2 rokoch pandémie sme mali možnosť sa so študentmi 4.ročníkov rozlúčiť tak, ako to bolo zvykom. Vybraní študenti boli ocenení, slová vďaky a uznania vypovedané. Našim štvrtákom prajeme v posledných dňoch štúdia veľa síl pri opakovaní maturitného učiva a šťastnú ruku pri ťahaní maturitných otázok.

          • Medzinárodný deň rodiny

          • Tohtoročným sviatkom rodiny je 15. máj. Rodina je pre človeka veľkou oporou, povzbudením a istotou v dobrých i ťažkých dňoch. Sme citliví, krehkí a navzájom sa potrebujeme. Nielen v čase pandémie, ale i teraz počas vojnového konfliktu. Mnohé rodiny dospeli do štádia odcudzenia, rozdelenia, znechutenia, únavy a strácame dych...
            Nádej pre dobro, krásu a spravodlivosť je tu vždy.

            „Držme spolu v dobrom, držme sa aj v skúškach.
            Netrápme sa z toho, kto je a kto nie je v rúškach.

            Sú tu predsa väčšie hodnoty
            čo životu lepšie sadnú do nôty –
            Je to otec, je to mama, som to ja – je to Rodina!
            Poďme si oproti, skúsme sa objímať
            na dobré sa predsa najkrajšie spomína!
            Chce to riadny nádych a hlavu hore
            Na obzore sa črtá niečo pekné, nové...“

            (Inšpirácia hymnou Dňa rodiny 2022, ktorej autorom je Miro Jilo)

          • Celoslovenské kolo Finančnej olympiády

          • Aj v školskom roku 2021/2022 sa naši študenti zapojili do Finančnej olympiády, ktorej organizátorom je Nadácia Partners. Súťaž pozostáva z troch kôl. Prvé a druhé kolo súťaže predstavuje on-line test. Pozostáva z otázok v oblasti hospodárenia, finančných produktov a finančného trhu.

            Tento rok sa do súťaže prihlásilo rekordných 8 000 žiakov z celého Slovenska. Do tretieho - finálového kola postupuje iba 20 najlepších študentov. Do finále sa prebojoval aj náš Peter Petko z III.L. Finálové kolo sa uskutočnilo 3. mája 2022 v Bratislave, v sídle Nadácie Partners.

            V tomto roku sa konal jubilejný 10. ročník súťaže a preto Nadácia Partners pre finalistov pripravila prekvapenie – možnosť absolvovať platenú odbornú prax (stáž) v rozsahu jedného týždňa v spoločnosti PARTNERS GROUP SK s. r. o., resp. jej pobočkách. Pre Peťa je to vynikajúca skúsenosť a príležitosť využiť svoje poznatky z oblasti finančnej gramotnosti priamo v praxi. Peťovi k nádhernému výsledku blahoželáme.

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa tradične patrí našim mamám, babkám, prababkám. Sú to najdôležitejšie ženy v našom živote, bez ktorých by sme tu neboli.
            Je pekným zvykom, že v tento deň týmto vzácnym ženám darujeme kvietok, dezert či inú milú pozornosť.
            Preto nezabudnime v nedeľu 8. mája na tento krásny sviatok.

          • Jarná prehliadka včelstiev

          • 5. mája po prehliadke včelstiev, ktorá dopadla veľmi dobre, sme usúdili, že urobíme otváranie medníkov. Včelstvá sú silné, v dobrej kondícii, preto sme pridali medníky, aby mali dostatok miesta na nový med. Veríme, že tohto roku počasie a včielky nesklamú a medobranie dopadne na výbornú.

            Filip Kraus IV. E a žiaci III. E

          • Vyhodnotenie okresného kola v basketbale chlapcov a dievčat

          • Dňa 28. a 29. 4. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo v basketbale chlapcov a dievčat stredných škôl. Turnaja sa zúčastnilo 7 škôl zo Spišskej Novej Vsi, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Víťazi skupín hrali podľa poradia o výsledné umiestnenie. Športová úroveň tohto turnaja bola veľmi dobrá, na palubovke sa objavili extraligoví hráči a hráčky, ktorí reprezentujú naše mesto. V tomto turnaji sa žiakom našej školy darilo veľmi dobre, družstvo chlapcov po veľmi dramatických zápasoch vybojovalo 3. miesto a družstvo dievčat 2. miesto. Za predvedené výkony a dobrú reprezentáciu školy ďakujeme.


            Družstvo chlapcov: Uhrin Sedrik 3.E , Vaľuš Milan 1.L, Rusnák Bruno 2.L, Barbuščák Viktor 3.L, Depta Daniel 3.L, Stanko Marek 1.E, Gracia Daniel 2.L, Frankovič Daniel 3.E, Stančák Sebastian 1.A, Peter Petko 3.E, Peter Bosák 3.E, Blahut Matej 1.B

            Družstvo dievčat: Smyková Dominika 4. L, Popadičová Vivien. 4. L, Šaššová Jennifer 4.L, Bajtošová Anna, 4. A, Drábová Patrícia, 4. A, Matúšová Lenka 3. L, Vavreková Laura 2. B, Tauberová Veronika 2. B Hadbavná Viktória, 3.A

            Chlapci:

            1.miesto: Gymnázium Školská 

            2.miesto: SOŠ Technická  

            3.miesto: SOŠ Ekonomická 

             

            Dievčatá:

            1.miesto: Gymnázium Školská 

            2.miesto: SOŠ Ekonomická 

            3.miesto: Gymnázium Javorová 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h