• Finančná gramotnosť

          • Naši bývalí študenti Matej a Christián zavítali na svoju "Alma Mater" s cieľom, aby mohli svoje získané životné skúsenosti posunúť našim žiakom prvého ročníka. 

            Ich príbeh sa stal základom témy "Finančná gramotnosť". Snažili sa poukázať na to ako porozumieť financiám a ako s nimi správne zaobchádzať. Ďakujeme za cenné rady a veríme, že sa ešte na podobných témach v budúcnosti stretneme.

          • Vzťahy a my

          • Študenti II. L triedy na tretej vyučovacej hodine a II. A na štvrtej hodine sa zúčastnili 17. marca 2022 workshopu na tému „Vzťahy a my“. Workshop prebiehal cez aplikáciu Zoom. Lektorkou bola PhDr. Monika Piliarová, PhD.
            z neziskovej organizácie Facilitas z Košíc, ktorá pre nich pripravila zaujímavé aktivity. Farbami i tvarom vyjadrili svoje momentálne pocity i vzťahy. Vzťahy sú dôležité od detstva, je potrebné sa rozprávať s deťmi i mladými ľuďmi. V rodine by nemal chýbať humor a možnosť poučiť sa z ťažkostí. Každé stretnutie človeka s človekom by malo byť obohatením.

          • Certifikát CISCO

          • Žijeme vo svete, ktorý je čoraz viac navzájom prepojený, vytvárajú sa globálne ekonomiky a rastie preto potreba pre technické zručnosti ľudí. „CISCO Networking Academy program“ umožňuje získanie vedomostí z oblasti sieťových technológií pre vyše 1 000 000 študentov ročne v 165 krajinách sveta. Študenti programu sieťových akadémií majú príležitosť zúčastniť sa na výnimočnom vzdelávacom procese, ktorý má vysokú kvalitu. Študenti programu sieťových akadémií sa stávajú tzv. „architektmi sieťovej ekonomiky“, ktorá umožňuje každodenné prepojenie „siete ľudí“ a počas štúdia aktívne používajú nástroj Packet Tracer od spoločnosti CISCO, ktorý je určený na simuláciu počítačovej siete.

            17 študentov III.L triedy úspešne zvládlo teoretické a praktické skúšky z tohto sieťového programu a získalo medzinárodný certifikát CISCO CCNA 1, ktorý im tak uľahčí vstup na trh práce. Blahoželáme.

          • Kyberpredátor

          • Internet je tu už od nepamäti.
            Slúži nám, za to ďakujeme ti.
            Dobrý sluha, ale zlý pán.
            Kyberpredátor, daj pokoj nám!


            Kyberpredátor je utajený,
            úsmev na tvári vám premení.
            Deti, dávajte si pozor!
            Na internete nemáte dozor.


            Preto ak máte s tým problém,
            napíšte mu, nepoviem.
            Potom všetkom sa zverte mamke,
            napečie vám koláč a kyberpredátora zamkne.


            Pokiaľ si práve ty ten kyberpredátor,
            obleč si bundu a strať sa ako gáfor.
            Kyberpredátori sú veľmi zlí,
            a verte tomu, že nie sú bez viny.


            Ak tvoj kamoš taktiež pácha toto zlo,
            je mi ľúto, pravdupovediac, to už nie je kamarát, bro.
            Taký človek nemá hlavu v poriadku,
            vytoč 158 a oni ho dajú do chládku.

            Dávid Vojaček, Daniel Gracia, 2. L

          • Pomoc pre Ukrajinu

          • Od zajtra môžete pomocnú ruku utečencom z Ukrajiny podať aj vy. Zoznam najžiadenejších veci nájdete tu. 👇

          • Valentínska kvapka krvi

          • 17. februára 2022 sa študenti našej školy podujali vykonať šľachetný čin a darovali svoju krv v mestskej nemocnici tým, ktorí ju potrebujú najviac. Sme radi, že sa spomedzi našich študentov našlo aj niekoľko prvodarcov a veríme, že ich práve táto akcia nakopne a stanú sa pravidelnými darcami. Buď frajer a pripoj sa k nám nabudúce aj ty.

          • Školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín

          • Mňa kedys’ zvádzal svet, mi hovoriac:
            Reč, ktorú z domu vieš, ó, jak je lichá!
            jak biedny nástroj ona pre snem prác,
            čo žitím srdca sú a duchu pýcha…


            (P. O. Hviezdoslav, Letorosty III)


            Dňa 16. februára 2022 sme zorganizovali školské kolo Hviezdoslavovho Kubína, kde sa umeleckým slovom predstavili viacerí študenti našej školy. Za prozaický prejav sme ocenili troch žiakov, Emu Faltinovú z 1. A, Adama Petríka z 1. L a Miriam Kmetzovú z 1. L. Ema Faltinová, ktorá sa umiestnila na 1. mieste bude našu strednú školu reprezentovať na okresnom kole v Spišskej Novej Vsi. Želáme jej veľa úspechov a všetkým zúčastneným ďakujeme.

          • Expert geniality show

          • Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do celoslovenskej súťaže Expert geniality show. Aj tento školský rok žiaci predviedli svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok v netradičných úlohách. Súťažiaci si vyberali dve súťažné kategórie, pričom na výber mali z týchto kategórií: Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English? a Góly, body, sekundy. Prvé tri miesta obsadili:  Maxim Molnár (III.L), Peter Petko (III.L) a Ďurčíková Eliška (I.L). Maxim Molnár a Peter Petko sa umiestnili v prvej štvrtine najúspešnejších riešiteľov na Slovensku. Výhercom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Virtuálny Deň otvorených dverí 2022


          • Milí uchádzači o štúdium na našej škole, 

            v tomto školskom roku Vás pre mimoriadnu situáciu nemôžeme osobne privítať na pôde našej školy pri príležitosti Dňa otvorených dverí. Pripravili sme pre Vás virtuálny DOD, v ktorom sa dozviete základné informácie o škole, študijných odboroch, živote na škole z pohodlia Vášho domova.
            V pondelok dňa 14.02.2022 od 16.00 do 17.00 h sa s nami môžete stretnúť online. Opýtajte sa nás čo Vás zaujíma a my vám odpovieme.

            Budeme online tu: DOD SOSESNV

             

          • Pozvánka pre stredoškoláčky :)

          • IT VALLEY Košice pozýva dievčatá na online panelovú diskusiu 15.2.2022, pričom jedna z hostiek študovala informatiku a nebola si istá týmto rozhodnutím dokonca ani po podaní prihlášky, no odhodlala sa k tomuto kroku a dnes je úspešnou IKT špecialistkou a zakladateľkou FaceRehab, ktorý pomáha ľuďom s obrnou tváre. Ďalšia hostka sa dokonca rozhodla študovať informatiku ako druhú vysokú školu a aj ona stojí za úspešným projektom. Aj tretia hostka môže byť vzorom pre mladé ženy a dievčatá a ukázať, že IT je atraktívne aj pre ženy.

            Viac info na stránke IT VALLEY KOŠICE.

          • Valentínska kvapka krvi

          • Tento rok opäť organizujeme študentskú akciu pod názvom Valentínska kvapka krvi. Darovanie krvi má nespočetne množstvo výhod pre darcov a taktiež aj obdarovaných. Treba len prekonať strach. Ak sa chceš zapojiť aj ty a prísť darovať krv, ohlás svoj záujem osobne u predsedkyne žiackej školskej rady Radky Grivalskej, alebo sa prihlás na tomto odkaze:

            Záujem o darovanie krvi

            Ak máš akékoľvek otázky k darovaniu krvi alebo si si nie istý/á, či si vhodný kandidát, informuj sa u p. učiteľky Faltinovej alebo p. učiteľa Pramuku. Predbežný záujem je potrebné vyjadriť do piatku 11. februára 2022. Akcia by sa mala konať v priebehu budúceho týždňa.

          • 90. výročie založenia SOŠ ekonomickej - video

          • 90 rokov existencie, tomu sa povie úctyhodný vek nielen pre človeka, ale aj pre školu. Je to čas na rekapitulovanie, na spomienky, na dôvod byť hrdý, že sa k takému vysokému veku dopracovala naša škola.

            Cesta našej školy nebola jednoduchá. Od svojho vzniku v roku 1931 škola prešla mnohými zmenami. Menil sa názov školy, vznikali nové odbory, aby sa škola prispôsobovala dobe a trendom, ktoré so sebou prinášala. So svojím zameraním patrí škola medzi najstaršie v regióne. Dnes je to škola, ktorá ponúka moderné vzdelávanie, kombináciu teórie a praxe a nové formy zážitkového učenia.

            Hlavným cieľom školy je vychovávať absolventov v jednotlivých študijných odboroch v súlade s požiadavkami trhu práce, ktorí budú pripravení pre ďalší život a štúdium na vysokých školách. Budú flexibilní na trhu práce a nájdu uplatnenie u zamestnávateľov.

            Veríme, že naša škola má pred sebou ešte dlhú púť. Odovzdá poznatky ďalším generáciám študentov, vychová mladých ľudí pre život, ktorí budú šíriť dobré meno školy.

          • SECONDHAND od EKOHAND

          • Firma EKOHAND otvára 03.02.2022 (štvrtok) SECONDHAND. Čakáme Vás v učebni 3.A (č. 57) od 8:30 do 11:20 alebo cez prestávky do 12:25. Všetky potrebné info sa dozviete na našom instragrame @ekohand_sose.

            Tešíme sa na Vás!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h