• Manické monológy

          • Hovoriť o duševnom ochorení nemusí byť tabu

            V rámci predmetu Spoločenská komunikácia a prevencie duševného zdravia navštívili študenti 2. A Divadlo Kontra, kde si pozreli dramatizáciu v podobe scénického čítania s názvom Manické monológy, skutočné príbehy ľudí, ktoré spochybnia predstavy o tom, čo znamená žiť s duševnou chorobou. Príbehy ľudí rôznych rás, pohlaví, veku a národností, ktorých spája odvaha rozpovedať o svojej bolesti a boji, ale tiež o víťazstve a nádeji. Stigma môže byť nebezpečnejšia než choroba. Chceme a môžeme to zmeniť naším prístupom. Ďakujeme Divadlu Kontra za pozvanie, osvetu a nezvyčajný umelecký zážitok.

          • Súťaž v SIP

          • V dňoch 25. - 27. marca 2024 sa na Obchodnej akadémií v Prievidzi uskutočnil 58. ročník celoslovenského kola súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači. Na tejto súťaži sa zúčastnilo 44 najlepších, ktorí si zmerali sily v súťažných disciplínach: písanie na počítači, úprava textu na PC – UTX a profesionálne spracovanie textu – wordprocessing. V súťažnej kategórii písanie na počítači sa na tejto celoštátnej súťaži zúčastnila aj žiačka našej školy Veronika Vaverčáková z II. B triedy, ktorej ďakujeme za veľmi pekný výkon a za reprezentáciu školy.

          • iNOVEum - Festival podnikavosti


          • Aj my sme boli na Festivale v rámci projektu INOVEUM. Svoje nápady odprezentovali žiaci z II. L, a to Andrej Sedlačko s projektom Saved one - Ekologické kresťanské oblečenie  a Patrik Gerda, Daniela Čujová, Lea Pilcová a Lucia Jurčová s projektom Malý kúsok úsmevu - Donášková služba sladkých kytíc ako prekvapenie. Donášková služba sladkých kytíc oslovila aj porotu a získala grant na rozbeh vo výške 300 €.
            Srdečne všetkým blahoželáme.

          • Svetový deň vody 22. marca

          • Vode sa hovorí aj modré zlato, pretože v mnohých oblastiach sveta je jej žalostne málo. Problém  nedostatku vody v dôsledku sucha ešte znásobujú vojny a napätá geopolitická situácia. Aj dnes žijú na svete miliardy ľudí bez prístupu k čistej a vyhovujúcej vode. 
            Svetový deň vody nám každoročne 22. marca pripomína, že voda je vzácna, že  musíme si ju vážiť a nesmieme ňou plytvať.
            Aj u nás na škole sme si tento deň pripomenuli tak, že študenti a pedagógovia si znásobili pitný režim.
            Na zdravie priatelia.

          • Aj my pomáhame rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné

          • 21. marca 2024 sa uskutočnil 25. ročník celoslovenskej zbierky Hodina deťom. Do zbierky sa zapojili študenti z II. A (vyzbierali 6,50 €), z II. B (vyzbierali 47,65 €), z II. E (vyzbierali 45,80 €) a II. L (vyzbierali 52,50 €). Vyzbierané peniaze použije Nadácia pre deti Slovenska na podporu individuálnych žiadateľov z radov jednorodičov ako aj pre organizácie pomáhajúce rodinám s jedným rodičom. Ak by niekto chcel prispieť, môže poslať SMS na číslo 800 (v hodnote 4 €).

          • Úspech našej cvičnej firmy

          • Dňa 20.3.2024 sa žiaci III. B zúčastnili na 15. kontraktačnom dni cvičných firiem v Poprade. Reprezentovali školskú cvičnú firmu HoneyWrap s. r. o., v ktorej propagovali svoje výrobky v podobe ekologických obalov vyrábaných zo včelieho vosku. Zo 4 súťažných kategórií sa im podarilo umiestniť na 3. mieste v kategórii najlepšia elektronická prezentácia a na 2. mieste v kategórii za najkrajší výstavný stánok.

            Žiakom srdečne blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Prednáška o reprodukčnom zdraví

          • Študenti I. A a I. B triedy sa v piatok 8. marca 2024 na 6-tej a 7-mej vyučovacej hodine zúčastnili zaujímavej prednášky o reprodukčnom zdraví.

            Prednášku viedla študentka LF UPJŠ v Košiciach Katarína Gburiková. Oboznámila študentov so zaujímavými témami, ktoré sa týkali ženského tela, prevencie ženských ochorení i ochrany ľudského života. Študentom sa prednáška páčila, vyjadrili sa, že to bolo poučné a uvítali by pokračovanie.

          • Seminár o Európskej únii

          • V stredu 06. 03. 2024 sa naši tretiaci zúčastnili na seminári o Európskej únii /história, súčasnosť, eurovoľby/. Prednášal pán Ing. Peter Litavec, CSc., riaditeľ Europe Direkt v Poprade. V tomto roku si pripomínane 20. výročie členstva SR v EÚ a 15. výročie prijatia eura. V závere seminára žiaci súťažili a za každú správnu odpoveď dostali malý darček – pero. Ďakujeme za zaujímavé informácie o histórii a súčasnosti EÚ.

          • Workshop Finančná sloboda

          • Ako byť finančne slobodný? Aj na túto otázku hľadali odpovede 21. februára  2024 žiaci III. L triedy. Pod vedením certifikovaného lektora sa oboznámili so stolovou hrou Finančná sloboda ako didaktickou učebnou pomôckou. Pomocou nej sa mohli efektívnejšie naučiť, ako narábať s financiami a ako myslieť tak, aby vedeli s financiami narábať.

            Žiaci počas hry realizovali finančné plánovanie fiktívnej rodiny, robili finančné rozhodnutia v priebehu 30 rokov aktívneho života rodiny, nakupovali, využívali rôzne finančné produkty a čelili viacerým nástrahám života. Produkty v hre majú vlastnosti reálnych finančných produktov, ktoré ponúka súčasný finančný trh.

            Cieľom hry Finančná sloboda bolo efektívne rozvíjať kritické myslenie hráčov prostredníctvom finančných rozhodnutí a ich vplyvu na ekonomickú situáciu rodín. Hra tak účinne prispieva k zvyšovaniu úrovne finančnej gramotnosti.

            P. Salanciovej - lektorke ďakujeme a tešíme sa opäť na ďalšiu spoluprácu.

          • Stolnotenisový turnaj

          • Dievčatá našej školy sa zúčastnili stolnotenisového turnaja v rámci Dlhodobých športových súťaží organizovaných KSK v spolupráci s RCM – CVČ Košice.

            Dňa 21. 02. 2024 sa konalo na Gymnáziu Školská základné kolo. Prihlásilo sa 5 škôl – Gymnázium Školská SNV, Gymnázium Javorová SNV, SOŠ ekonomická SNV, Gymnázium Gelnica a SOŠ techniky a služieb Prakovce. Naše dievčatá obsadili 2. miesto, čím si zabezpečili postup na Regionálne finále skupiny C. Dievčatám srdečne blahoželáme.

            Školu reprezentovali: Renáta Kočišová II. B, Daniela Čujová II. L, Timea Chlebová III. A, Karin Fedorová III. L

          • Preventívne aktivity

          • Dňa 22.02.2024 sa v rámci preventívnych aktivít naši prváci zúčastnili  prednášky v spolupráci s Mestskou políciou v Spišskej Novej Vsi z oddelenia prevencie, kde témou bola drogová problematika so zameraním na  trestnoprávnu zodpovednosť mladistvých, vysvetlenie jednotlivých skutkových podstát v zmysle Trestného zákona, vysvetlenie pojmu priestupok - trestný čin, trestná zodpovednosť s poukázaním na vek. Žiaci  boli oboznámení  o škodlivosti a účinkoch drog, o ich agresivite na ľudské telo, trestoch za ich prechovávanie, držanie a požívanie. Páni policajti mali k dispozícii pomôcku – drogový kufor, kde boli k nahliadnutiu atrapy najpoužívanejších drog. Študenti si mohli vyskúšať aj okuliare, ktoré imitovali stav po požití  alkoholu alebo drogy. Veríme, že aj touto troškou sme prispeli k zvyšovaniu právneho vedomia u našich študentov s úsilím prebudiť v nich zodpovednosť k vlastnému životu a zdraviu.

          • Memoriál Evky Lukáčovej

          • 14. februára 2024 sa piati žiaci našej školy (Šimon Ivančák, Veronika Vaverčáková, Samuel Kovalčík, Karina Kamenická a Adam Petrík) zúčastnili medziškolskej súťaže v písaní na počítači - odpis na rýchlosť a presnosť pod názvom Memoriál Evky Lukáčovej na Obchodnej akadémii v Martine. Žiaci súťažili v dvoch disciplínach, a to 10-minútový odpis textu v slovenskom jazyku a 10-minútový odpis textu v anglickom jazyku. Do súťaže sa zapojilo 17 súťažiacich z Martina, Námestova, Spišskej Novej Vsi, Žiliny a Valašského Meziřičí. Z našich žiakov sa najviac darilo Šimonovi Ivančákovi, ktorý v kategórii 10-minútový odpis textu v anglickom jazyku obsadil veľmi pekné  2. miesto. Všetkým účastníkom ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.

          • AGROPODNIKANIE - remeslo, ktoré prežije

          •  

            Odbor Agropodnikanie historicky patrí k SOŠ ekonomická, Spišská Nová Ves. Odbor sme zmodernizovali a prispôsobili trhu práce, prepojili sme #agropodnikanie s ekonomikou, cestovným ruchom, včelárstvom i turistikou na vidieku. Žiaci sa u nás naučia ako si založiť firmu a ako ekonomicky a odborne viesť podnik v tomto rezorte. Učíme ich, že poľnohospodárstvu vládnu štyri ročné obdobia i to, že ekonomika a účtovníctvo sú pilierom každého úspešného agropodnikania.

            Kto chce porozumieť prírode a zvieratám, musí im prísť na "kobylku", a to sa nedá inak, len sa naučiť im prihovárať. Technológie sa menia, sú náročnejšie, ale stále si žiadajú šikovných ľudí s citom a zmyslom pre chutnú potravinu. Naše remeslo prežije všetky ostatné, ľudia sa každý deň chcú zdravo a chutne stravovať.

            Pre to všetko príďte k nám študovať a podporte náš odbor #AGROPODNIKANIE.

            Prihlášky si podávajte do 20.03.2024.

          • Oznam pre deviatakov

          • Milí deviataci,

            je najvyšší čas rozhodnúť sa, kam pôjdete na strednú školu. Ak uvažujete o štúdiu na SOŠ ekonomická, Spišská Nová Ves a chcete o škole vedieť viac, stačí "ťuk" na video nižšie v linku Možno v ňom nájdete zaujímavé informácie

            Pokiaľ chcete vedieť viac, chcete sa na niečo opýtať alebo dohodnúť si termín prehliadky školy, neváhajte nám napísať alebo zatelefonovať, dohodneme si termín stretnutia.

            email: oasnvsk@gmail.com

            tel.: +421 53 442 17 57

            Tešíme sa na stretnutie s Vami

          • Výsledky hlasovania za najlepší Partirozpočet

          • V hlasovaní za najlepší Partirozpočet sa jednoznačným víťazom stal projekt tried II.L a I.B, v ktorom by žiaci chceli vytvoriť oddychové zóny na chodbách. O ďalšom priebehu realizácie projektu budeme informovať. 

          • Systém SAP učíme na SOŠ ekonomická, Spišská Nová Ves 

          • Robíme všetko pre to, aby sme našich študentov čo najlepšie pripravili pre ďalší život a trh práce  Štvrtáci v odbore Obchodná akadémia so zameraním na ekonomiku verejnej správy sa učia účtovanie v systéme SAP.Zdieľaný prístup do systému sme získali vďaka spolupráci s našimi partnermi v oblasti IT služieb  Je to významný inovatívny posun v odbornom vzdelávaní, lebo môžeme našich študentov naučiť základné moduly tohto moderného informačného systému. SAP je najrozšírenejším podnikovým systémom na svete a využíva ho verejná správa i stredné a veľké podniky.

            #verejnasprava #sap #uctovnictvo #trhprace #informacnesystemy 

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h