• Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Konečne sme sa dočkali vytúženého dňa. Zavesíme povinnosti na klinec a dáme hurá našim voľným dňom, plných zážitkov a sladkého nič nerobenia. Prajeme všetkým študentom príjemné prázdniny, mnoho zaujímavých chvíľ, láskavých zážitkov, letných lások. Nech sú to prázdniny plné pokoja, priateľstiev, nádherných okamihov.

          • Súťaž prvákov v písaní  

          • Študenti prvých ročníkov písali v programe ZAV počas školského roka 2022/2023. Na záver si zmerali sily v desaťminútovom odpise z papierovej predlohy (penalizácia 10 trestných úderov za neopravenú chybu). 

            Najlepšími pisármi sú Veronika Vaverčáková z I.B, Samuel Kovalčík z I.L a Karina Kamenická z I.B.  

            Ďakujeme všetkým prvákom za účasť a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach. 

          • Oznam

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 30. 06. 2023 o 9.00 h na školskom dvore.

          • Poďakovanie

          • Aj tento rok sa chceme poďakovať. 

            Veľká vďaka p. učiteľke Ing. Eve Želikovskej za podporu a ochotu i všetkým učiteľom, študentom za snahu pomôcť Markusovi so zbierkou vrchnáčikov z PET fliaš. 

            Vďaka Vám sa naše kovové srdce naplnilo. Vrchnačiky sme odniesli na zbierne miesto a získané financie budú použité na rehabilitácie, ktoré Markus absolvuje a nie sú  hradené zdravotnou poisťovňou. 

            So zbierkou pokračujeme a tak ak máte možnosť, budeme vďační keď budete pomáhať aj naďalej.

             

            Rodičia Markusa ďakujú všetkým z celého srdca za ochotu pomôcť.

          • Oznam

          • Riaditeľka školy z organizačných dôvodov udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno dňa 28. 06. 2023.

            V tento deň sú všetci študenti automaticky odhlásení zo stravovania.

          • Certifikáty za úspešné vedenie študentskej firmy

          • Prešli sme úspešnú cestu od založenia študentskej firmy, cez vypracovanie podnikateľského plánu, emitovanie akcií, uskutočnenie ustanovujúceho valného zhromaždenia, realizáciu našich výrobkov a služieb, zhodnotenie vkladov akcionárov, vedenie účtovníctva, vyhotovenie daňového priznania a uskutočnenie záverečného valného zhromaždenia, na ktorom bol schválený návrh na rozdelenie zisku. Naučili sme sa nové veci, získali praktické skúsenosti a dnes sa môžeme tešiť nielen z vyplatených dividend ale aj z certifikátov, ktoré sme získali.

            študenti aplikovanej ekonómie z III.A triedy

          • OZNAM

          • Prosíme stravníkov, ktorí sa chcú odhlásiť z obedov

            do 30. 06. 2023, aby tak urobili najneskôr

            do 26. 06. 2023 do 14.00 h.

            Po tomto termíne bude aplikácia EduPage – odhlasovanie
            z obedov zablokovaná a odhlášky nebudú akceptované.

          • Exkurzia v školskej včelnici

          • 21. júna 2023 v školskej včelnici prebehla zážitková exkurzia detí z MŠ Hanulova. Malí škôlkari si s veľkým záujmom pozreli včelnicu a pomôcky, ktoré sa používajú na ochranu včelára a pri výrobe medu. Pochutili si na medíku vyrobenom v našej včelnici. Škôlkarom sa venovali študenti III. E triedy Martin Valent, Natália Kukurová, Kristína Kürthyová a Viktória Vranová.

          • Exkurzia do Múzea v Oswienčime

          • ,,Tí, ktorí si nepamätajú minulosť, sú odsúdení k tomu, aby si ju zopakovali.“ George Santayana. Slová amerického spisovateľa a filozofa španielskeho pôvodu nás privítali na jednej z tabúľ najväčšieho nemeckého koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz – Birkenau v Poľsku. Fakty o holokauste, ktoré sa žiaci učia na hodinách dejepisu mali možnosť aspoň sčasti precítiť a jeho dôsledky vidieť počas návštevy Múzea v Oswienčime dňa 16. júna 2023.

          • OZNAM

          • Žiadame stravníkov, ktorí sa chcú odhlásiť z obeda
            dňa 23. júna 2023 (piatok),
            aby tak urobili najneskôr do 21. 06. 2023 do 14.00 h.
            Po tomto termíne nebudú odhlášky akceptované. 

          • Intersteno 2023

          • Dvanásť žiakov našej školy súťažilo v medzinárodnej internetovej súťaži INTERSTENO 2023. Súťaž organizuje INTERSTENO a Internetová škola ZAV. Súťažiaci sú rozdelení podľa veku do štyroch kategórii. Môžu písať texty v materinskom jazyku alebo v cudzom jazyku. Naši žiaci súťažili v materinskom jazyku. V kategórii žiaci (od 13 do 16 rokov) je podmienkou zaradenia do výsledkovej listiny dosiahnuť výkon 180 úderov za minútu a chybovosť do 1 %. V kategórii juniori je podmienkou výkon 200 úderov za minútu a chybovosť tiež do 1 %. Za každú chybu bolo súťažiacim odrátaných 50 úderov. Našim šikovným pisárom, ktorí podmienky súťaže splnili, blahoželáme!

          • Deň otcov

          • Dnes je na Slovensku a v mnohých iných krajinách na svete Deň otcov. Rola otca sa často spája s pomenovaním ako hlava rodiny či živiteľ rodiny. Jeho funkcia je však omnoho dôležitejšia. Otec je ten, kto v noci beží zohriať mlieko kým mama tíši plačúce dieťa. Je hrdinom, ktorý všetko opraví. Je učiteľom, ktorý nám objasnil záhady bicyklovania. Otec nás berie na plecia, keď už nevládzeme. On je ten, ktorý dokáže na prste roztočiť loptu i cesto na pizzu. Otec nám sem-tam dovolil obedovať zmrzlinu. Ocko je nenahraditeľný pre všetkých; pre malých pánov i mladé slečny.

            Ocko, oco, tatko, tatík... ďakujeme Ti, že Ťa máme.

          • Škola zo sto slov

          • Škola, ktorá robí z nás pána. Chodíme do nej celé dni, mesiace a roky. Zobúdzame sa každé slnečné alebo sychravé ráno. Je málo nocí, ale spánku stále veľa. Učiteľ nám predáva vedomosti. Je to pravda. Ale až vzdialené vedomosti srdce nám naplnia. Nielen matematika, ekonomika, dejepis, naša zem. Životný zmyslel študentom prinesie hodnoty iné, a tak ich škola nebaví. Technológia by pomohla udržať žiakov pri vedomí na vyučovaní. Aj keď sa môže zdať, že škola je len pôvodcom problémov a neustálych obmedzení. Nastanú posledné dni a požiadame o autogramy. V konečnom... nie sme blbí, boli sme skutočne obohatení.

            Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a blahoželáme Dominike Kapalkovej, študentke II. A, ktorej stoslovná úvaha o škole sa umiestnila na 3. mieste v kategórii stredných škôl v literárnej súťaži Škola na sto slov, ktorú už 4. rok organizuje OZ OČI v Spišskej Novej Vsi.

          • Prednáška o Európskej únii

          • Naše doterajšie poznatky a vedomosti sme si obohatili o nové informácie na netradičnej prednáške: Európska únia v kocke. Pán Mgr. Štefan Zachariaš z  informačného centra Europe Direct Košice nám ponúkol aj možnosť zasúťažiť si o hodnotné ceny, z ktorých sa môže tešiť Erika Šarišská z III. A a Daniela Vikiszályová z III. B triedy.

            Za zaujímavú prednášku ďakujeme.

          • Mladý Európan

          • Dňa 28. 04. 2023 sa v Košiciach konalo regionálne kolo vedomostnej súťaže o EÚ "Mladý Európan" pre stredné školy z okresov Gelnica, Košice, Michalovce, Rožňava, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov. Podmienkou účasti tímu na regionálnom kole súťaže bolo odovzdanie stručného projektu o krajine aktuálne predsedajúcej Rade Európskej únie. Súťaž bola trojkolová, a to vedomostný test, jazyková krížovka a zodpovedanie na otázky v priebehu sekúnd.Našu školu úspešne reprezentovali Peter Petko zo IV.L a Adam Petrík a Milan Vaľuš z II.L. Spomedzi silnej konkurencie obsadili krásne 7.miesto.

            Blahoželáme.

          • Konferencia "EMPOWER/NO UZNAJ"

          • 12. júna 2023 sme sa zúčastnili regionálnej konferencie „EMPOWER/NO UZNAJ“ v Košiciach o uznávaní prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou, ktoré má dôležitú úlohu pri výchove a príprave mladej generácie pre ich budúci život. S členmi školského parlamentu sme na konferencii prezentovali náš participatívny projekt "Oddychovka". 

             

          • Exkurzia v Embracu

          • Študenti I.L triedy sa zúčastnili exkurzie u najväčšieho zamestnávateľa v Spišskej Novej Vsi, vo firme Embraco, ktorá sa špecializuje na výrobu kompresorov a montáž chladiacich systémov. Spoločnosť Embraco je súčasťou japonskej korporácie Nidec. 

            V hlavnej výrobnej hale sme si pozreli výrobu kompresorov. Navštívili sme technologické centrum, ktorého súčasťou je vývoj komerčných chladiarenských kompresorov a tiež aplikačné a elektrické laboratórium. 

            Ďakujeme zamestnancom Embraca za možnosť zúčastniť sa zaujímavej exkurzie. 

            Študenti I.L 

          • 14. jún - Svetový deň darcov krvi

          • Je jedno, akú krvnú skupinu máte. Jedným darovaním krvi môžete zachrániť 3-4 ľudské životy. Na Slovensku daruje krv takmer 318 tisíc ľudí, pravidelných darcov je približne 100 tisíc. Sme radi, že spomedzi týchto ľudí je niekoľko desiatkov aj našich študentov a pedagógov, ktorí pravidelne chodia darovať krv.

          • Krajská športová olympiáda

          • V závere školského roka sa konala Krajská športová olympiáda – 05. 06. – 09. 06. 2023, ktorá je vyvrcholením súťaží tých najlepších družstiev východoslovenského regiónu pod záštitou predsedu KSK a RCM-CVČ Košice. Celkovo sa naša škola umiestnila na 4. mieste zo 66 škôl. Zároveň bolo vyhodnotených šesť najúspešnejších dievčat za školu – Viktória Hadbavná IV. A, Laura Vavreková III. B, Ema Iľašová II. B, Milica Kršková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Renáta Kočišová I. B. 

            Naše dievčatá sa zúčastnili turnajov vo florbale a stolnom tenise. Vo florbale zo štyroch družstiev skončili nešťastne na 4. mieste. Väčšie šťastie prialo stolným tenistkám, ktoré zo šiestich silných družstiev obsadili krásne 3. miesto. Z toho R. Nemčíková na 5. mieste, R. Kočišová na 8. mieste, Daniela Čujová na 13. mieste a Natália Kukurová na 14. mieste z celkového počtu hráčok 22.  

            Všetkým srdečne blahoželáme! Školu reprezentovali:
            Florbal – Viktória Hadbavná IV. A, Patrícia Andrášová III. A, Ela Puklušová III. A, Laura Vavreková III. B, Linda Moskalová II. B, Ema Iľašová II. B, Milica Kršková II. B, Tamara Krajníková II. B, Karolína Augustiňáková II. A, Dominika Kapalková II. A, Sarah Vašková II. E, Nicol Majkuthová II. E, Renáta Kočišová I. B
            Stolný tenis – Radoslava Nemčíková IV. L, Natália Kukurová III. E, Renáta Kočišová I. B, Daniela Čujová I. L  

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h