• Rekonštrukcia odborných učební

          • Milí študenti, už teraz sa môžete tešiť na nový školský rok. Rekonštruujeme pre vás ďalšie odborné učebne, ktoré budeme využívať na vyučovanie odborných predmetov. Okrem bežných stavebných úprav budú v triedach zrealizované nové podlahy, elektroinštalácia, nový nábytok a pracovné stoly, interaktívne tabule a počítačová technika. Projekt realizujeme vďaka finančnej podpore z výzvy IROP a zriaďovateľa Košického samosprávneho kraja. Veríme, že naše nové moderné triedy budú kreatívnym miestom, ktoré vás bude inšpirovať k získavaniu nových vedomostí, lebo najdôležitejší v našich odborných učebniach sú vnímaví žiaci.

          • Prví absolventi duálneho vzdelávania

          • Naši prví dualisti úspešne zvládli maturitnú skúšku. Boli sme súčasťou vášho vzdelávania, aj tohto krásneho finále. Prajeme vám veľa úspechov a odvážny štart do života. Už 4 roky sme súčasťou duálneho vzdelávania, kde prepájame prax so vzdelávaním a samozrejme spoznávame množstvo šikovných mladých ľudí. V spoločnosti K_CORP s.r.o. pôsobili Michaela Chomová a Radoslav Neupauer, v spoločnosti 247.sk, s.r.o. pôsobili Juraj Goldberger a Viktor Barbuščák a v spoločnosti TRIPLUS SK, s.r.ol pôsobila Radoslava Nemčíková. 

          • Mesto plné detí

          • Mesto plné detí a deň plný zábavy zažili aj naši študenti, ktorí pripravili prezentáciu našej školy a rôzne zábavné aktivity pre mladšie deti. Premiéru na akcii mali aj včely z našej školskej včelnice v novom prenosnom kufríku.

          • Odborná prax tretiakov

          • Ako študenti odboru Ekonomické lýceum sme dostali možnosť zúčastniť sa odbornej praxe vo firme CANCOM v Košiciach.

            CANCOM je medzinárodná spoločnosť, ktorá sa zameriava na poskytovanie komplexných IT riešení a služieb pre zahraničných zákazníkov z rôznych odvetví. Cieľom spoločnosti je zabezpečovať plynulý chod informačných systémov zákazníkov a riešiť vzniknuté problémy. V spoločnosti CANCOM sme sa stali súčasťou tímu vysokokvalifikovaných IT odborníkov a mali sme možnosť nahliadnuť do digitálneho pracovného priestoru.

            Študenti 3. L triedy Adrián Drevko a Adam Kalousek

          • Malá dávka veľkej lásky

          • Aby ste niekomu zmenili život, nemusíte byť bohatý, krásny, dokonalý,...

            Stačí, ak budete mať oňho záujem. Aj tieto slová odzneli na prednáške riaditeľky centra "Deti môjho srdca" Alexandry Hovancovej, ktorá sa spolu so svojimi kolegami stará o 16 nevyliečiteľne chorých detí a zabezpečuje chod núdzového bývania pre týrané matky s deťmi. Práca, ktorá nie je iba prácou. Je obetou, starostlivosťou a snahou dať každý deň deťom kúsok viac radosti, lebo nevedia, čo bude zajtra...

          • "ROBIA SVET LEPŠEJŠÍM"

          • Počas maturitného týždňa sme sa zúčastnili besied pod vedením občianskeho združenia " Mladí ľudia a život". Zabavili sme sa pri teambuildingových aktivitách a dozvedeli niečo viac o partnerských vzťahoch, láske mladých a aj viac o sebe navzájom. 

            Ďakujeme.

          • Piknik na TUKE

          • 23. mája 2023 sa žiaci II. B a III. E triedy zúčastnili na Dni otvorených dverí Technickej univerzity v Košiciach. Atmosféru jarného kola DOD si mohli vychutnať v areály Technickej univerzity, kde boli okrem prezentácií jednotlivých fakúlt pripravené zaujímavé akcie, ako hudobné vystúpenia, športové aktivity a rôzne atrakcie pre študentov. Našich žiakov najviac zaujala prezentácia štúdia na ekonomickej fakulte.

          • Exkurzia v školskej včelnici

          • 19. mája 2023 v školskej včelnici prebehla zážitková exkurzia detí z MŠ Lipová. Malí škôlkari si s veľkým záujmom pozreli včelnicu, Apidomček, Náučný včelí chodník a včelárske pomôcky. Pochutili si na medíku vyrobenom v našej včelnici.

            Škôlkarom sa venovali študenti Martin Valent z III. E triedy, Janka Ferenčáková, Kristína Švedová a Sandra Olejníková z II. E triedy.

          • Open creative doors II – Studio trip

          • Dvanásti študenti tretiackych ročníkov odboru obchodnej akadémie a ekonomického lýcea 17. mája navštívili pracovnú dielňu v Kreatívnom centre štúdia RTVS v Košiciach, kde mali jedinečnú možnosť nahliadnuť do zákulisia profesionálnej televíznej tvorby denného programu o kultúrno-spoločenskom živote v regiónoch - Regina. Osvojili si základné princípy realizácie publicistického programu a tvorby reportáže zo živého vysielania. Pod vedením lektorky sa oboznámili s procesom strihania, kde si aj sami vyskúšali nahrať upútavku a vypočuli si svoj hlas a prejav v programe. Oboznámili sa s prácou moderátorov, režiséra, zvukárov, kameramanov a televízneho štábu. Ďakujeme, že študenti mohli navštíviť zaujímavé podujatie a veríme, že získali základnú predstavu o príprave a realizácii magazínu a fungovaní procesov v RTVS.

          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • Aj v škole zažívame dni, ktoré sú oveľa slávnostnejšie ako tie ostatné. Jedným z takýcho dní je rozlúčka s našimi štvrtákmi, s ktorými sme sa v piatok 12. mája 2023 rozlúčili v priestoroch našej telocvične. Tí najlepší a najúspešnejší študenti, ktorých navrhli ich triedni učitelia boli aj ocenení. Veríme, že sa budúci týždeň úspešne zavŕši ich štvorročné štúdium na našej škole a že na "ekonomickú" budú spomínať len v dobrom. 

          • Deň matiek

          • Pripomeňme si, že každoročne druhá májová nedeľa patrí našim mamičkám a babičkám. Preto nezabudnime na nedeľu 14. mája 2023 a prejavme im naše poďakovanie za všetko, čo pre nás v živote urobili a stále robia. 

            Ďakujeme...

          • Výsledky športových súťaží

          • Veľmi nás tešia výsledky športových súťaží v tomto školskom roku 2022/2023. Aj keď škála športov bola počtom nižšia, ale počet jednotlivých kôl sa zvýšil. V rámci súťaží organizovaných Ministerstvom školstva – „Škola roka“ sa naša škola umiestnila na 2. mieste hneď za Gymnáziom Školská (z celkového počtu škôl v okrese – 9). Ešte lepší výsledok sa nám podaril v rámci Dlhodobých športových súťaží organizovaných Košickým samosprávnym krajom v spolupráci s RCM-CVČ Košice. Naša škola sa umiestnila na 4. mieste zo 66 škôl Košického kraja. O tento úspech sa pričinili študenti, ktorí sú na fotografiách. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu! 

          • Duševné zdravie

          • Téma duševného zdravia je stále vo svete prevencie raritou. Málo sa o tom hovorí, málo sa to rieši a pritom duševná pohoda je základom zdravia. 

            Naše Peer aktivistky Lucka a Monika z II.L triedy  “besedovali“ s našimi prvákmi a snažili sa im priblížiť najznámejšie a „najpopulárnejšie“ duševné poruchy tejto doby. 

            Duševné zdravie a pohoda sú základom pre také schopnosti, ako sú schopnosť myslieť, cítiť, nadviazať vzťahy s inými ľuďmi, zarábať si na živobytie a tešiť sa zo života. Malo by sa dostať viac do povedomia a je dôležité o ňom hovoriť, aby na svete žili šťastní ľudia.

          • Som tu medzi vami....

          • Kedy ťa kopla múza? 

            1 Nepovedal by som ,že by tomu bolo tak, že ma kopla múza. Nikdy som nečítal veľa kníh ani nič podobné, takže som sa nemal ani čím inšpirovať. Dovtedy som prečítal možno tak jednu knihu z povinného čítania. Vlastne to vznikalo úplne nevinne. Moja prvá tvorba vznikla v mojich 11 rokoch, keď som ako žiak základnej školy na hodine nemal čo robiť a tak som si vzal čistý papier a začal písať akýsi môj vymyslený príbeh o Batmanovi. Ako som tak písal povedal som si, že by nebolo zlé, keby sa tie slová spolu navzájom podobali.  A tak vznikali moje prvé rýmy. Ale mám aj veľa textov, ktoré rýmy neobsahujú, keďže v určitých momentoch môžu obmedzovať prúd myšlienok skladateľa.

             

            Tvoje texty majú vnútornú výpovednú hodnotu? 

            2. Ak sa nad tým zamyslím racionálne, tak moje prvotné texty na sebe ešte nemali nejakú výpovednú hodnotu Bol som príliš mladý a dokonca ani modlitbičky, ktoré som písal sa nedajú označiť za výpovednú hodnotu, keďže skutočný význam božských záležitosti v živote vám začne dochádzať až neskôr, ak ste k tomu boli vedení. Ja som vychodil cirkevnú školu, ale ani hodiny náboženstva vám nepomôžu v takom mladom veku chápať o čo vlastne kráča. Možno by mi mohol oponovať napríklad len taký Svätý Dominik Sávio, ale pre nás ostatných náboženstvo slúži ako nejaký základ k tomu, aby sme v staršom veku dokázali lepšie chápať nebeské záhady . Moje texty začali naberať výpovednú hodnotu až o niekoľko rokov neskôr, kedy mi život priniesol rôzne prekážky, chyby, skúsenosti, poučenie a radosti. Myslím, že sa to začalo postupne odrážať aj vo veršoch mojej tvorby a v každej z nich sa snažím zanechať kúsok zo mňa.

             

            Čo ťa inšpiruje? 

            3. Ako som už spomínal. Konkrétnu inšpiráciu som nikde odnikadiaľ nečerpal. Vlastne môžem povedať, že tou najväčšou inšpiráciou pre mňa je môj vlastný život a udalosti, ktoré som v nich zažil, alebo ako sa s nimi vysporadúvam. Ale tak samozrejme, časom -ako takmer každému chalanovi, sa mi začali páčiť dievčatá. Dá sa z toho teda odvodiť, že v mojich ľúbostných básňach mi bolo najväčšou inšpiráciou dievča, ktoré sa mi páčilo, a tak som na papier vyjadril kúsok zo svojich citov, keďže som býval jeden z tých, ktorý sa jeden čas veľmi hanbil dievčaťu čo i len z určitých dôvodov prehovoriť. A tak som si hovoril, že ak už nie vzhľadom možno- AK slová doputujú do očí dotyčnej osoby ,zapôsobím aspoň takto. Tak či onak, našťastie som už bariéru dávno prekonal a nemám problém osloviť kohokoľvek. V niekoľkých básňach mi sú inšpiráciou moja mama a takisto stará mama.

             

            Máš vyhradený čas, kedy si povieš idem na to... 

            4. Absolútne nie. Väčšinou to prichádza tak nejako samo. Mal som obdobia, kedy som predlhé mesiace nenapísal ani čiarku a potom zase prišiel čas, kedy som písal niekoľkokrát v pomerne krátkom čase. Je to koníček nie domáca úloha v škole. Aby to bolo skutočne dobré musí sa človek tešiť na moment až vezme pero a začne písať. Každému by sa znechutila časom aj jeho najobľúbenejšia činnosť, keby mu malo byť určované, kedy, ako a prečo ju má robiť. Tvorba je v mojich očiach prudká vlna citov a myšlienok pretransformovaná do slov. Tak ako je nemožné ju presne napasovať. Nejde ju ani zastaviť.

             

            Koho chceš osloviť svojou tvorbou? 

            5. Úprimne, nikdy som neplánoval vyniesť moje básne na svetlo sveta. Prišlo to tak nejako samo. Ale už, keď k tomu došlo rád by som oslovil naozaj všetkých. Myslím, že aj pre ľudí, ktorí nemajú vzťah k takýmto veciam, čo je v tejto pokrokovej dobe celkom častý jav, by sa našla aspoň jedna myšlienka, ktorá mu môže do života niečo dať. Chcem tvorbou upozorniť hlavne na to, že aj ľudia, ktorí sú podceňovaní či už okolím alebo samými sebou, neoplývajú možno nejakými veľkými fyzickými zručnosťami alebo krásnym vzhľadom sú takisto ľudia, ktorí dokážu myslieť, cítiť, milovať a plakať alebo smiať sa na rovnakých veciach ako ostatní a môžu dokázať veľké veci! Len treba byť vytrvalý a nenechať sa zlomiť okolím, ktoré často bohužiaľ odsudzuje skôr ako spozná. Aj v tom najzaprašenejšom a našpinavšom obale môžeme vo vnútri spoznať obsah, ktorý budeme milovať celý život.

             

            Aké ambície máš do budúcnosti?

            6. Bude to trochu súvisieť s predošlou odpoveďou. Moja najväčšia ambícia je hlavne samému sebe, ale takisto aj okoliu dokázať, že aj človek, ktorý v určitej oblasti nezapadá alebo nevyniká si môže získať obdiv uznanie a viesť úspešný a hodnotný život. To by bolo pre mňa také zadosťučinenie. Nechcem veľmi hovoriť o ambíciách. Všetky ambície, ktoré si chceme splniť sú podmienené tvrdou prácou, ale aj kusom šťastia a dobrou skupinou ľudí okolo seba. Človek v tomto svete potrebuje priateľov na to, aby niečo dokázal. Každý začína na rovnakej čiare. Niekomu bude dopriata tá zdanlivo ľahšia cesta do cieľa a niekomu opačne. Ale každá cesta je náročná a treba pracovať do konca, aby sme uspeli. Každý je momentálne v určitej fáze, určitom bode svojej cesty. Dôležité je sa nikdy nezastaviť. Nestagnovať a ísť ďalej aj keď len malými krokmi. Niekto je pred nami a niekto zase za nami. Mali by sme sa sústrediť hlavne na samých seba, v rámci možností pomôcť tým '' pozadu '' ,ale nikdy nepoukazovať na náš '' veľký náskok'' pred ostatnými, keďže život je vrtkavý a môže sa nám veľmi ľahko stať, že pri poslednom skoku pred cieľom spadneme na úplné dno a ocitneme sa zase na začiatku. 

          • Súťaž „Najlepší podnikateľský plán“

          •  

            Obchodná akadémia, Watsonova 61, Košice, z poverenia Košického samosprávneho kraja po vynútenej prestávke opäť zorganizovala regionálnu súťaž „Najlepší podnikateľský plán“.

            Prehliadka súťažných práce sa konala dňa 26. apríla 2023. Našu školu vzorne reprezentovali Kristína Mizeráková, Július Kolesár a Veronika Tauberová z III. B triedy s podnikateľským plánom YOGA Centrum, s. r . o.

            Cieľom súťaže je podporovať na školách zavádzanie predmetov zameraných na rozvoj podnikateľského myslenia a tvorbu podnikateľských plánov, rozvíjať tvorivé kompetencie, odborno-teoretické i odborno-praktické schopnosti žiakov, viesť žiakov k samostatnému tvorivému mysleniu a aktívnemu riešeniu úloh.


            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

          • Výsledky Talentída súťaží

          • Prostredníctvom spoločnosti Talentída sa naši žiaci zúčastnili súťaže EXPERT geniality show a súťaže Matematický klokan. V súťaži EXPERT geniality show sa vieme pochváliť veľmi peknými výsledkami.

            Žiaci Samuel Vernarský (I.A), Adam Petrík (II.L), Timea Chlebová (II.A), Kamil Štofko (I.B) a Maxim Molnár (IV.L) sa umiestnili v prvej štvrtine z 12 000 súťažiacich žiakov. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, ktoré si sami vyberali. Najviac bodov získali v kategóriách zameraných na GEO, MAT a ANJ.

            V medzinárodnej súťaži Matematický klokan sa našim žiakom darilo a na prvých troch miestach v rámci školy sa umiestnili žiaci:

            1. miesto – Natália Majerníková (I.B)

            2. miesto – Šimon Ivančák (III.L)

            3. miesto – Tamara Krajníková (II.B)

            Gratulujeme žiakom k pekným výsledkom a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Prednáška – „Svet práce“


          • Po absolvovaní blížiacich sa maturitných skúšok naši štvrtáci definitívne opustia brány školy. Niektorí sa rozhodnú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, niektorí si hneď nájdu zamestnanie a iní zase budú dlhšie sledovať ponuku pracovných miest.
            Dňa 27. apríla 2023 navštívila našu školu pracovníčka z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi Mgr. Danica Stoličná, ktorá si pripravila pre študentov štvrtých ročníkov prednášku na tému: ORIENTÁCIA NA TRHU PRÁCE.
            Študentom podala vecné informácie napr. kedy požiadať o zaradenie do evidencie uchádzača o zamestnanie na ÚPSVaR, zároveň zodpovedala na ich zaujímavé otázky:
               - kde požiadať o sprostredkovanie zamestnania
               - aké doklady sú potrebné pre podanie žiadosti
               - ako vyhľadať a podať žiadosť na úrade práce
               - ako sa uchádzať o pracovné miesto
               - ako sa má pripraviť uchádzač o zamestnanie
            Poskytnuté informácie určite našim žiakov pomôžu pri orientácii na trhu práce.
            Ďakujeme.

          • Akademický deň 2023

          • V utorok 25. apríla 2023 sa pre študentov I. a II. ročníka uskutočnila prehliadka toho najlepšieho, najdôležitejšieho a najreprezentatívnejšieho čo sa v tomto školskom roku na našej škole udialo. Program akademického dňa pripravili študenti, ktorí sa zúčastnili projektov v rámci Erasmus+, SOČ-iek, súťaže Mladý účtovník, zástupcovia cvičnej firmy a študentskej spoločnosti. Veríme, že sme inšpirovali mladších spolužiakov, aby sa zapojili v budúcom školskom roku do reprezentácie našej školy.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h