• FLIP - inovatívne centrum finančného vzdelávania vo Viedni

          • Dňa 2. 3. 2023 študenti z I.L a II.L našej školy navštívili FLIP - inovatívne centrum finančného vzdelávania vo viedenskom Erste Campuse. Centrum podporuje know-how v oblasti peňazí a pomáha mladým ľuďom získať zručnosti potrebné na zodpovedné a nezávislé riadenie ich osobných finančných záležitostí.  

            Ďakujeme za náučnú interaktívnu prehliadku a rozšírenie si vedomostí v oblasti finančnej gramotnosti. 

          • Exkurzia ROŠERO – P, s. r. o

          • Dňa 28. februára 2023 sa žiaci III.B triedy zúčastnili exkurzie vo výrobnom podniku ROŠERO – P, s. r. o. Podnik sa zaoberá výrobou minibusov. Celý proces sme prešli s odborným výkladom od výroby až do finálneho dokončenia minibusov. Až 90 % vyrobených minibusov sa vyváža do zahraničia ako napr. Talianska, Belgicka, Švédska, Fínska, Islandu ... Exkurzia nám pomohla prepojiť teóriu s praxou.

            Ďakujeme, žiaci III.B

          • Vyhodnotenie lyžiarskeho výcviku 2023

          • V dňoch 16., 17.,  - 20., 21., 22. 2.2023  sa uskutočnil  v Poráčskej doline lyžiarsky kurz žiakov prvých  ročníkov. Študenti absolvovali základný a zdokonaľovací výcvik v zjazdovom lyžovaní .Inštruktormi kurzu boli Mgr. P. Hamrák, Mgr. K. Ambrózy, Ing. Z. Zavačanová,  Mgr. D. Rutkayová.  Účasť žiakov na kurze bola dobrá.  V utorok  sme zorganizovali pretek v zjazdovom lyžovaní,  najrýchlajší čas dosiahol  žiak Peter Petruf z 1.L , ktorý sa stal víťazom preteku v kategórii chlapcov, v kategórii dievčat zvíťazila Klaudia Boronová z 1.B .   Počas celého kurzu boli v lyžiarskom stredisku dobré snehové podmienky. Počas celého týždňa bolo dobré počasie a na svahu vládla dobrá pohoda s dobrou lyžovačkou. Ďakujem všetkým účastníkom kurzu za účasť.

             

                                                                                                                                                                 Mgr. Peter Hamrák

          • Kam na strednú?

          • Milí deviataci, ak nie ste ešte rozhodnutí kam na strednú, príďte k nám! Okrem učenia zažijete množstvo mimoškolských akcií, športových súťaží, budete mať možnosť si zarobiť počas duálneho vzdelávania, navštíviť v rámci programu Erasmus+ niektorú z európskych krajín a ešte omnoho viac.

            Prihlášky si môžete podať najneskôr do 20. marca 2023. Tešíme sa na vás.

          • 14. február 2023

          • Fašiangy sú časom, kedy sa konajú zábavy, plesy, bály, zabíjačky, karnevaly a iné slávností...

            Na sviatok svätého Valentína sa na našej škole uskutočnilo veľmi pekné školské predstavenie - Recept na lásku. Pripravili ho študentky a študenti pod záštitou p. Ing. Gabriely Kozákovej. Láska je najkrajší cit medzi mužom a ženou, o tom nás presvedčil aj manžel Fero – Adam Petrík z II. L a manželka Jana – Karin Fedorová z II. L. V predstavení účinkovali v úlohe Lásky Patrik Gerda z I. L, v úlohe Nelásky sa nám prestavila Monika Hanzelyová z II. L. V úlohe spolužiačok sa nám s tancom a spevom predviedli Natália Švedová z I. B,  Sofia Vančová z    I. B,  Miriam Kmetzová z II. L a Lucia Jurčová z I. L. Do hudby a spevu nám hrala na klávesy Stela Kroščenová z I. A a hru na hudobné nástroje handpan a perkusie nám predviedol Viliam Vytykáč z III. E. Predstavenie nás prinútilo zamyslieť sa nad hľadaním lásky aj v bežných situáciách, ktoré nám život prináša. Hlavnou myšlienkou predstavenia bolo, že všade je láska.

            Po krásnom predstavení nasledovalo vyhlásenie výsledkov celoškolského projektu participatívneho rozpočtu. Výsledky vyhlásila pani riaditeľka Ing. Andrea Iovdijová s koordinátorkami projektu Ing. Gabrielou Sališovou a Mgr. Klaudiou Faltinovou. Víťazným projektom je Oddychovka – spoločný projekt II. L a III. A triedy, v ktorom študenti navrhli ako zlepšiť prostredie a atmosféru v našej škole.

            Školský valentínsky deň patril na záver tombole. Pripravených bolo 51 cien, ktoré sme získali vďaka štedrým sponzorom. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli do „nášho banku“ v podobe pekných vecných cien. Konkrétne sú to: pani riaditeľka Ing. Iovdijová, pani zástupkyňa Ing. Kovaličová, pani učiteľky Rutkayová, Sališová, Kozáková, Hasajová, Čegiňová, študentská spoločnosť MYOU:) z III. A, Sofia Fabianová z III. A, Radoslav Roth z III. A, Patrik Gerda z I. L, firma Špajzička z Letnej ulice, Firma Handmade - Zuzana Gazdurová z Rudňan, Firma S láskou maľované – Elena Duračinská z Odorína, Východoslovenský futbalový zväz, divadlo Kontra, reštaurácia Moe Burger, dentálna hygiena p. Rabatinová, čokoládovňa Čoko Čoko, Jazyková škola z Javorovej ulice. Tombolu uvádzali študenti z III. A Janka Pugelová a Daniel Jasečko. Dohľad nad žrebovaním mala študentka Natália Slivenská zo IV. A triedy.

            Prežili sme zaujímavý a pestrý 14. február, kedy láska zvíťazila nad neláskou, dobro nad zlom, radosť nad smútkom. Spomienkou na tento deň sú aj papierové srdiečka, ktoré pripravili študenti III. A triedy pre každého účastníka.

             

          • Informatická olympiáda 2023

          • 16. 02. 2023 sme hostili 15 žiakov 9. ročníkov z okolitých základných škôl. Žiaci si svoje technické, vedomostné a prezentačné zručnosti vyskúšali v súťaži Informatická olympiáda 2023, ktorú naša škola organizovala už štvrtý krát. Aj tentokrát sme sa presvedčili, že nám rastie mladá generácia šikovných ľudí, ktorí sa neboja ukázať svoje schopnosti. Veríme, že sa s mnohými z nich v septembri v novom školskom roku opäť uvidíme.
            Poďakovanie patrí aj spoločnosti K-Corp, s.r.o, ktorá súťaž spoluorganizovala s našou školou.

          • Mix volejbal

          • Dňa 16. februára 2023 si študenti a študentky zmerali sily na turnaji  v MIX volejbale. Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev stredných škôl. Po veľmi vyrovnaných zápasoch naši študenti obsadili 4. miesto. Turnaj nám ukázal v čom sme dobrí a kde musíme ešte popracovať na zdokonalení herných činností. Výsledky zápasov našich študentov:

            Gym. Školská - SOŠ ekonomická - ( 25:12, 25:10 - 2:0)

            SOŠ ekonomická - Gym. Mišíka - ( 25:11, 25:15 - 2:0)

            Gym. Javorová - SOŠ ekonomická - ( 23:25, 25:21,15:09 - 2:1)

            SOŠ ekonomická - SPŠ technická - ( 25:19, 23:25, 12:15 - 1:2)

             

            CELKOVÉ  PORADIE TURNAJA :

            1. Gymnázium Školská

            2. Gymnázium Javorová

            3. SPŠ technická

            4. SOŠ ekonomická

            5. Gymnázium Š.Mišíka
             

            Školu reprezentovali: Kristína Mizeráková III. B, Viktória Hrebeňárová III. B, Karolína Augustiňáková II. A, Vanesa Farkašovská II. A, Bianka Bučáková III. L, Ela Puklušová III. A, Daniel Depta IV. L, Viktor Barbuščák IV. L, Sebastián Stančák II. A, Milan Vaľuš II. L, Daniel Jasečko III. A, Adrián Jozefčák II. A

             

            Ďakujeme za reprezentáciu.

             

          • Nábor nových PEER aktivistov

          • Poslaním OZ Mladí ľudia a život je komunikovať s mladými ľuďmi, organizovať zážitkové besedy a podujatia a tak ROBIŤ SVET LEPŠEJŠÍM. Ich zástupcovia zavítali aj medzi našich prvákov, ktorým odprezentovali svoju činnosť.  Peer aktivistky Lucia Fabianová  a Monika Hanzelyová z 2.L  triedy taktiež patria do  partie mladých ľudí zo Spiša, ktorí robia rovesnícku prevenciu tak ako to na Slovensku ešte nikto nevidel. Títo mladí ľudia vedia ako svojich rovesníkov zaujať, sú  nabití  skúsenosťami a kvalitnými informáciami a presne preto ich besedy študentov bavia a zároveň veľa naučia. Veríme, že aj  našich prvákov ich činnosť zaujala a čoskoro sa stanú jednými z nich.

          • Partiprojekt

          • Poznáme náš víťazný projekt. Najviac hlasov získala ODDYCHOVKA. Tešíme sa na realizáciu projektu.

          • Krajské kolo súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači

          • 8. februára 2023 sa na Obchodnej akadémii Watsonova v Košiciach uskutočnilo Krajské kolo súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači. V súťažnej disciplíne písanie na počítači našu školu reprezentoval Šimon Ivančák, ktorý sa umiestnil na veľmi peknom treťom mieste. 
            Šimonovi blahoželáme a prajeme rýchle a presné prsty na celoštátnom kole.

          • „Reálny pohľad absolventa na podnikanie.“

          • V stredu 1. februára 2023 sa tretiaci a štvrtáci zúčastnili výbornej prednášky ako začať podnikať pod vedením nášho absolventa Jakuba Kaščáka. Už v treťom ročníku si zhromažďoval informácie o podnikaní, pretože si chcel založiť vlastnú firmu, čo sa mu aj podarilo.
            Jakub podniká v oblasti marketingu a reklamy. Jeho cieľom je pomôcť firmám napredovať, budovať svoju značku, zvýšiť dopyt po ich poskytovaných službách. Darí sa mu výborne. Dozvedeli sme sa o začiatkoch jeho podnikania a hlavne ako si udržať stabilitu na trhu. Prednáška bola pre nás veľmi zaujímavá, pútavá a podnetná.  Pevne veríme, že niektorí z nás budú v budúcnosti aj s Jakubom spolupracovať.
            Ďakujeme,
            žiaci III. a IV. ročníkov

          • Preventívne aktivity

          • V rámci vzdelávania sa snažíme klásť dôraz aj na potrebu prevencie pred rôznymi sociálno-patologickými javmi. V piatok 3. 2. 2023 našu školu navštívil zamestnanec PZ SR, ktorý našim študentom odovzdal svoje dlhoročné skúsenosti a porozprával im rôzne zaujímavosti zo svojej praxe týkajúce sa drog a trestnoprávnej zodpovednosti. Študenti sú informovaní a my veríme v ich uvedomelosť a zodpovedný prístup. 

          • Oznam pre prvákov OA a EL a ich rodičov

          • Prváci, ponúkame Vám možnosť zapojiť sa do duálneho vzdelávania od 01.02.2023. Záujem nahláste triednemu učiteľovi. V pondelok 30.01.2023 sa uskutočnia pohovory vybraných prvákov so zástupcami týchto zamestnávateľov:

            Embraco Slovakia s. r. o. (NIDEC)

            K_Corp, s. r. o.

            Fermat J&F Stroje s. r. o.

          • POMÁHANIE NÁS BAVÍ 

          • Odovzdali sme vyzbierané veci pre deti z domova Deti môjho srdca.  Počas návštevy sme sa dozvedeli mnoho nových informácií, o ktorých sme ani z ďaleka netušili. Dúfame, že sa čoskoro spolu stretneme na prednáške a dozviete sa o tom viac aj vy

          • Knižnica je vždy plná originálnych nápadov - na SOŠE

          • Knihy sú skvelé. Nielenže nám otvárajú bránu k múdrosti a rozširujú naše obzory, robia nás aj lepšími ľuďmi, parádne si pri nich oddýchneme a zlepšujú kvalitu nášho života. A to je hŕstka dôvodov, prečo začať čítať knihy.

            Našu knižnú búdku doplnila o niekoľko zaujímavých titulov pani učiteľka Kozáková, neváhajte a príďte si ich pozrieť. Ak sa rozhodnete, že si knihu chcete prečítať, nezabudnite ju po prečítaní alebo prelistovaní vrátiť. A ak máte doma knihy, s ktorými by ste sa chceli podeliť, môžete aj vy prispieť do nášho repertoáru. Potešíme sa

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická, Stojan 1, Spišská Nová Ves
      • +421534421757
      • Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves sosesnv.edupage.org Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h